REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
83
Pirmoji „Eurovizijos“ atranka (nuotr. Eimanto Genio)

Šįvakar oficialiai startavo nacionalinė „Eurovizijos“ atranka. Žiūrovus televizijos ekranuose džiugina ne tik visas būrys atlikėjų, bet ir naujas konkurso vedėjų duetas: dvi žavios damos – Ieva Stasiulevičiūtė ir Gabrielė Martirosianaitė.

83

Šįvakar oficialiai startavo nacionalinė „Eurovizijos“ atranka. Žiūrovus televizijos ekranuose džiugina ne tik visas būrys atlikėjų, bet ir naujas konkurso vedėjų duetas: dvi žavios damos – Ieva Stasiulevičiūtė ir Gabrielė Martirosianaitė.

REKLAMA

Konkurse šiemet kaip niekad daug dalyvių – jų net 51, tačiau pirmąjį vakarą pasirodo dalyvių dvyliktukas. Juos vertina kompetentinga komisija: operos solistė Sigutė Stonytė, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, muzikologas Darius Užkuraitis ir dainininkė Neda Malūnavičiūtė. Susipažinti su visais dalyviais prireiks net keturių šeštadienių.

Rezultatai:

Susumavus komisijos ir televizijos žiūrovų balsus paaiškėjo, kurie šeši iš dvylikos dainininkų turės pasitraukti iš konkurso. Tai – Tadas Rimgaila ir Samanta Tina, Augustė Vedrickaitė, Audrius Petrauskas, Dagna, „Justin 3“ ir Rūta Andriuškevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Kovą „Eurovizijos“ atrankoje tęs Edgaras Lubys, Sasha Song, Paula, Vilius Krivickas, Otreya ir Benas Malakauskas.

„Justin trio“

Vaikinų muzikos grupė į sceną lipo pirmieji. Komisijai ir žiūrovams dainininkai pristatė „Streets of Vilnius“ kūrinį. „Pakankamai skaidrus, švarus balsas, maloniai paklausiau gana linksmos dainos. Atlikėjas man patiko, geras atlikėjas“, – įvertino S. Stonytė. „Daina pakankamai simpatiška“, - įvertino R. Zilnys ir pajuokavo, kad tokia daina puikiai tiktų sostinės reklamai.

REKLAMA

Rūta Andriuškevičiūtė

Mažą dukrytę namuose auginanti Rūta savo dainą atliko tvirtai ir užtikrintai. Spalvų gausoje paskendusi moteris atliko dainą „The Way To Your Heaven“. Tiesa, be kritikos neapsieita: „Balsas kai kuriose vietose buvo nelabai švarus. Daina buvo labai girdėta, aš norėčiau kažko išskirtinio“, - S. Stonytė. „Daina nebuvo įdomi, tai didžiausias minusas. Tiesa, jūsų debiutas puikus, tikiuosi ne paskutinį kartą matau jus scenoje“, - teigė D. Užkuraitis.

Paula

Vos 16-os metų susilaukusi mergina nė iš tolo neprimena scenos naujokės. Atlikėja į sceną lipo su daina „Never Let You Go“. Šiuolaikiškai skambantis kūrinys sužavėjo komisiją: „Jūs nusipelnėt plojimų už pasitikėjimą savimi, atrodėte labai tvirtai“, - sakė R. Zilnys. Kolegai antrino ir D. Užkuraitis: „Esate charizmatiška atlikėja, o tai labai svarbu. Pasirodymas man labai patiko.“

REKLAMA
REKLAMA

Vilius Krivickas

Solo į sceną atėjęs Vilius nepabūgo dainuoti lietuviškai. Vaikinas pristatė tvirtą kūrinį „Septyni Dievai“. Dainos pasirinkimą įvertino ir komisija: „Pasirodymas man tikrai patiko, noriu pasveikinti Vilių, kad neišsigando dainuoti lietuviškai. Labai geras ir aiškus priedainis“, – sakė D. Užkuraitis. Vaikino pasirodymas užbūrė ir N. Malūnavičiūtę: „Tikrai siųsčiau jį į „Euroviziją“. Mes unikalūs būtume tik su savo kalba. Su angliškais tekstais mes nieko pasaulyje nenustebinsime“, - teigė ji.

Augustė Vedrickaitė

Išsiilgta atlikėja Augustė į „Eurovizijos“ atranką atkeliavo su daina „It‘s Not Over Not To Me“. Elegantiška suknele pasipuošusi dalyvė pristatė lyrišką kūrinį, kuris komisijai sukėlė klaustukų: „Kūrinys – tipiškas. „Eurovizijoje“ tokių būna, tačiau reikia labai įsimenančio priedainio, čia tokio nebuvo“, – įvertino R. Zilnys. S. Stonytė parėžė ir gerąsias Augustės savybes: „Turite galingą balsą, gražus priedainis, skambėjimas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sasha Song

Jau ne pirmą kartą „Eurovizijos“ atrankos sceną mindantis Sasha Song šiandien lipo su kūriniu „Never Felt Like This Before“. Atlikėjas jau buvo patekęs į didžiąją „Euroviziją“ 2009 m., todėl ir dabar komisija vaikiną sutiko du džiaugsmu: „Šiuo metu, kai pasaulis kraustosi iš proto, kai neigiama informacija tave pasiekia iš bet kur, labai trūksta pozityvo. Ši muzika skleidžia teigiamą energiją, mane labai žavėjo. Jis aiškus, paprastas, gražiai „padarytas“. Manau, kad daina tikrai verta būti finale“, – įvertino D. Užkuraitis.

Dagna

Ne pirmą kartą televizijos ekranuose matoma atlikėja Dagna šįvakar komisijai ir žiūrovams pristatė kūrinį „Feel It“. Lyriška daina susilaukė įvairiapusiškų komisijos vertinimų: „Tai gana profesionaliai atlikta, tačiau nuo detalesnių komentarų susilaikysiu“, - sakė N. Malnavičiūtė. R. Zilnys taip pat negailėjo kritikos: „Daina stilinga, graži, tačiau to elemento nebuvo. Tai nėra „Eurovizija“, – teigė jis.

REKLAMA

Audrius Petrauskas

Su daina „Shine Like Gold“ komisiją ir žiūrovus bandė papirkti Audrius Petrauskas. Deja vaikino pastangos nesužavėjo komisijos: „Visiškai neįdomi daina, neturiu ką pasakyti“, - rėžė N. Malūnavičiūtė. Su kolege sutiko ir S. Stonytė: „Turite gerą balsą ir tiek. Tam, kad išeitumėte į sceną, prieš tai reikia dirbti 200 proc. Jaučiu nekokybišką dainavimą. Dainos nekritikuosiu. Įvaizdis – 100 kartų matytas, atraskite save, daugiau dirbkite su vokalu“, - dėstė moteris.

Benas Malakauskas

Vaikinas į sceną žengė su daina „Rolling“ ir žaismingu jos atlikimu. Jaunas atlikėjas be abejonės patiktų „Eurovizijos“ gerbėjoms merginoms, mąstė R. Zilnys. „Eurovizijos“ veteranas D. Užkuraitis kūrinį įvertino teigiamai: „Benas turi visus šansus patekti į kitą etapą. Norėjote būti aktoriumi – sugebėjimus tam turite, tai jaučiasi scenoje. Žiūrėti buvo smagu“, - teigė jis.

REKLAMA

Tadas Rimgaila ir Samanta Tina

Šokėjas Tadas Rimgaila nusprendė dar kartą save išbandyti dainininko amplua. Žinomas vyras sceną lipo su žinoma kompanione latve Samanta Tina. Kūrinį duetui parašė kompozitorius Stano. Pora gavo ir pagyrų, ir kritikos. „Pasirodymas man patiko, noriu pagirti ne tik duetą, bet ir Stano. Daina miuziklo tipo, su susidomėjimu pražiūrėjau, veiksmas vyko, daina mane „užkabino“, o duetas tikrai yra geras“, – pagyrė D. Užkuraitis. Tuo tarpu S. Stonytė buvo kitokios nuomonės: „Negirdžiu tembrinio sukibimo. Duetas neįvyko“.

Otreya

Ne pirmą kartą nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos sėkmę bandanti mergina šiemet prisistato pseudonimu Otreya. Scenoje atlikėja pasirodė su „Last Two Weeks“ daina. Šis kūrinys sužavėjo N. Malūnavičiūtę: „Tai vienintelis kūrinys, kuris šį vakarą užvežė. Ugnės vietoje mesčiau tą instrumentą ir voliočiausi po sceną. Ta jaunystė, energija, visą dainą prasišypsojau, man buvo gera“, - šypsojosi ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Edgaras Lubys

Pirmąją atrankos laidą baigė scenos senbuvis Edgaras Lubys su daina „Could It Be?“. Atlikėjo pasirodymas suskambo originaliai – jo balsas kūrinio eigoje tapo kompiuterizuotas. Būtent šis sumanymas labai sužavėjo komisiją: „Buvo įdomu klausyti, labai patiko skambėjimo harmonija, raida, kūrinio idėja“, – tikino S. Stonytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų