REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Renkantis naujametinius patiekalus – Kūčių silkės ir žuvys vietą užleidžia krabų kojoms, austrėms ar krevetėms, taip pat baltai mišrainei bei vaisiams. Ir ypač, kaip sako prekybininkai, mėgstamas tampa ananasas.

Renkantis naujametinius patiekalus – Kūčių silkės ir žuvys vietą užleidžia krabų kojoms, austrėms ar krevetėms, taip pat baltai mišrainei bei vaisiams. Ir ypač, kaip sako prekybininkai, mėgstamas tampa ananasas.

REKLAMA

Vienas prekybos centras suskaičiavo, kad prieš pat naujuosius ananasų nuperkama kone pusšimtį kartų daugiau nei įprastai. Kai kas ne tik gomuriui pamaloninti perka šį egzotinį vaisių, bet ir norėdamas papuošti stalą. O ar žinote, kaip išsirinkti ananasą, kad būtų ne tik gražu, bet ir skanu?

Vos spėja pildyti lentynas

Prieš pat naujus prekybininkai vos spėja lentynas pildyti ananasais. Per dieną artėjant naujiesiems šis egzotinis vaisius, kaip pastebi pardavėjai, tirpte ištirpsta. Perka žmonės jį - net ne po vieną.

Tai įrodo vilnietis Erikas. Vyras kruopščiai renkasi, ką dėti į krepšį. Ir išsirenka net tris ananasus. Sako būtinai liks sau vienas, ir keli svečiams. Taip būna kasmet, mat be šio vaisiaus šventinio stalo neįsivaizduoja. Ir tuoj paaiškina kodėl.

REKLAMA
REKLAMA

Dažniausiai Erikas sako šį egzotinį vaisių išsirenkantis pagal spalvą ir kvapą. Tad prieš dėdamas į pirkinių krepšelį vaisius pauosto. O štai prekybos centro atstovė išduoda ir daugiau paslapčių, kaip išsirinkti tokį vaisių, kuris būtų ne tik gražus, bet ir skanus.

REKLAMA

Šluoja egzotiškus produktus

Ir priduria žinovė, kad būtina apžiūrėti ir ananaso apačią – jeigu sausa ir graži – tokį vaisių pirkti galima, o štai jeigu bent kiek papeliję – geriau atidėti į šalį. Ir burnoti, kad vaisius rūgštus, negalima tiems, kas per skubėjimą nepažiūri etiketės – joje nurodoma - vaisius saldus ar saldžiarūgštis. Kam nepatinka terliotis su vaisiumi, galima tiesiog ji paversti gražia stalo puošmena, kaip juokauja kai kurie pirkėjai.

O atkeliauja į Lietuvą ananasai iš Kosta Rikos, Brazilijos, Meksikos. Iš Indonezijos,Tailando ir Indijos. Be vaisių, kaip sako prekybininkai, prieš pat naujus žmonės šluoja daugiau egzotiškesnių produktų. Ne tradicinių, kaip prieš Kalėdas, pavyzdžiui.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikrai neatsisako jūros gėrybių. Tikrai perka ir krabų kojas, austres, krevetes. Taip pat išauga įvairių pagamintų produktų prekyba – pagamintų salotų pardavimai, net septynis kartus“, - sako Berta Čaikauskaitė, „IKI“ viešųjų ryšių vadovė.

Turgaus prekeiviai kalba kitaip

Jeigu prekybos centruose ieškoma egzotikos, tai turgaus prekeiviai sako prieš Naujuosius matantys kiek kitokį pirkėją.

„Pas mus yra didžiulės eilės prie duonos. Prie sūrių. O kai dabar yra šventės, tai įvairūs tie žmonių ir lūkesčiai, ir pasirinkimai. Tai gali būti ir saldūs gaminukai, ypač eina konditeriniai, šakočiai, šimtalapiai“, - pasakojo Monika Smulkytė, „Tymo turgelio“ direktorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai kas dar ir žuvies per Kalėdas neatsivalgęs. Tad prekybininkai prieš tokį pirkėją šoką viliotinį ir prieš Naujuosius, trina rankas - lietuviško šamo prieš šventinę naktį taip pat nuperkama gerokai daugiau.

Ir daugelis sako besilaikantys savo šeimos tradicijų, tad patiekalai  nelabai skiriasi nuo kalėdinių.

O štai medikai, kaip ir prieš Kalėdas, taip ir prieš naujus pataria tiesiog nepadauginti nei karčiosios, nei maisto, ir Naujuosius sutikti sveikiems ir gyviems.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže: 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų