REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
48
Rūta Miliūtė (nuotr. facebook.com)

Jauniausia Seimo narė – 25-erių metų Rūta Miliūtė. Žmonės Valstiečių ir žaliųjų partijos sąraše ją išreitingavo nuo 114 iki 28 vietos. Ar taip nutiko dėl to, kad žmonės Rūtą Miliūtę galėjo supainioti su žinoma žurnaliste Rita Miliūte? Jaunoji politikė tikisi, kad ne. Taip pat ji tikisi, kad senieji politikos vilkai Parlamente išgirs ir jo balsą.

48

Jauniausia Seimo narė – 25-erių metų Rūta Miliūtė. Žmonės Valstiečių ir žaliųjų partijos sąraše ją išreitingavo nuo 114 iki 28 vietos. Ar taip nutiko dėl to, kad žmonės Rūtą Miliūtę galėjo supainioti su žinoma žurnaliste Rita Miliūte? Jaunoji politikė tikisi, kad ne. Taip pat ji tikisi, kad senieji politikos vilkai Parlamente išgirs ir jo balsą.

REKLAMA

„Baigiau Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto bakalaurą, vėliau įstojau į viešosios politikos magistrantūrą – šiuo metu ten vis dar mokausi, man liko tik parašyti magistrinį darbą. Tad mano pasukimas į politiką nebuvo neapgalvotas – apie tai galvojau nuo pat pirmųjų mokslo metų.

Dar mokykloje lankiau debatų klubą anglų kalba. Kadangi nacionaliniai debatai vykdavo politinėmis temomis, jau tada pradėjau domėtis socialiniais mokslais. Politiką pasirinkau studijuoti todėl, kad ji apjungia tiek ekonomiką, tiek filosofiją, tiek socialinius mokslus“, – tv3.lt sakė R. Miliūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunoji politikė sako, kad darbas Seime jai nesutrukdys magistrinio darbo rašymui – netgi priešingai: pašnekovė tikisi, kad jai pavyks dirbti Švietimo, mokslo ir kultūros komitete ir taip ji papildytų savo magistrinį darbą.

REKLAMA

Kandidatavo kaip nepartinė

R. Miliūtė sako, kad prisijungti prie rinkimus laimėjusios Valstiečių ir žaliųjų partijos, nes ši partija, anot jos, suteikė realią galimybę prisidėti prie jų rinkiminės kompanijos.

„Man pasirodė, kad ši partija turi naujų įdėjų, partija yra labai atsinaujinusi, ji turi daug naujų žmonių, kurie nebūtinai yra partijos nariai, bet jie tiesiog yra savo srities profesionalai. Aš oficialiai taip pat nesu įstojusi į šią partiją. Kandidatavau kaip jaunimo organizacijos „Rytojaus Lietuva“ narė, tai man ir patiko, kad ši partija neverčia įstoti, o tiesiog kviečia prisijungti“, – kalbėjo politikė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, yra maždaug virš 43 žmonių, kurie oficialiai nėra parašę prašymo įstoti į partiją, tačiau rinkimuose dalyvavo su minėta partija. R. Miliūtė ateityje žada įstoti į partiją.

Galėjo supainioti

Sąrašė R. Miliūtė buvo 114, o ją žmonės išreitingavo į 28 vietą. Parlamentarė sutinka, kad kai kurie žmonės galėjo ją supainioti su žinoma žurnaliste Rita Miliūte – pavardė ta pati, o vardą skiria tik viena raidė – tačiau tikisi, kad tokių žmonių nebuvo daug.

„Galėjo ir supainioti, nes tikrai ne visi rinkėjai perskaito kandidatų biografijas ir atėję į balsavimo kabiną ne visada būna iš anksto apsisprendę, už ką jie balsuos. Kita vertus, labai džiaugiuosi, kad rinkėjai perskaitė sąrašą iki galo. Labai noriu tikėti, kad rinkėjai balsavo už mane kaip už jauną kandidatę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaune ir Kauno rajone prieš rinkimus dirbome su devyniais vienmandatininkais. Čia vykdėme labai aktyvią rinkiminę kampaniją, labai daug bendravome su bendruomenėmis, ėjome prie durų, dalyvavome įvairiuose renginiuose – mieste Valstiečių ir žaliųjų sąjunga buvo tikrai matoma. Labai noriu tikėti, kad prie mano patekimo į Seimą prisidėjo ir tai, kad esu dalyvavusi jaunimo organizacijų veikloje“, – kalba jaunoji politikė.

Reikės įdėti daugiau darbo

Pašnekovė nesijaudina, kad Seime bus jauniausia ir senų Seimo vilkų gali būti nurašyta kaip „vaikelis“, tačiau sutinka, kad jai reikės įdėti daugiau darbo, kad užsitarnautų savo vardą.

REKLAMA

„Manau, kad man reikės įdėti daugiau pastangų, kad būčiau išgirsta, bet nemanau, kad jaunas amžius yra yda. Atvirkščiai, norėčiau, kad politikoje dalyvautų kuo daugiau jaunų žmonių, nes jaunimo balsas taip pat yra svarbus. Juk yra klausimų, kurie yra tiesiogiai susiję su jaunimo interesais ir manau, kad juos turi atstovauti jauni žmonės“, – kalba R. Miliūtė.

Jaunoji parlamentarė sako, kad jos pirmieji darbai būtų susiję su aukštojo mokslo prieinamumu, jo kokybės gerinimu ir mokyklų sistemos keitimu taip, kad mokyklų aplinka būtų kuo palankesnė mokytis.

„Bendra partijos nuostata yra ta, kad mes Lietuvoje turėtume vadovautis suomišku modeliu, kuris yra pripažintas geriausiu, kad būtų skatinamas bendradarbiavimas tarp mokinių, o ne konkurencija, kuri skatinama pažymiais, kad būtų gera aplinka mokytis. Kai pradėsime darbus, galėsiu pateikti konkrečių pasiūlymų ir pakalbėti apie juos plačiau“, – kalbėjo R. Miliūtė.

REKLAMA

Naudos siekėjai nesikreipė

Būsimoji Seimo narė nurodo, kad jokių prašymų ar užuominų apie pagalbą savo draugams iš Parlamento ji nesulaukusi.

„Mano artimieji ir draugai žino mano charakterį ir žino, kad aš net ir juokais tokių dalykų nepriimčiau. Niekas nesistengia išgauti naudos iš tokios padėties. Man yra labai svarbu teisingumas, skaidrumas, atsakomybė, esu linkusi spręsti problemas ramiuoju būdu ir ieškoti kompromiso. Labai tikiuosi, kad nepasikeisiu ir kad pamačiusi tikrąją politikos virtuvę išlaikysiu savo nuostatas“, – teigė R. Miliūtė.

Politikė sako, kad savo pergale – jog pateks į Seimą – tikėjo. Ji nurodo, kad net nebūtų kandidatavusi, jeigu būtų netikėjusi. R. Miliūtė teigia sulaukusi labai daug sveikinimų dėl patekimo į Seimą ir jokios kritikos dėl partijos pasirinkimo – reakcija iš pažįstamų, sako ji, buvo tik teigiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rūta Miliūtė gimė 1990 m. lapkritį. 2015 m. rugsėjo–gruodžio mėn. dirbo AB TEO pardavimo projektų koordinatore. 2016 m. pradėjo dirbti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos veiklos koordinatore.

Seimo rinkimus laimėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, iš viso naujajame Parlamente užsitikrinusi 56 mandatus. Antri liko konservatoriai su 31 mandatu. Lietuvos socialdemokratų partija su 17 mandatų – treti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų