REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pirmadienį pranešė besitraukianti iš Darbo partijos, o vėliau BNS patvirtino baigusi kadenciją paliksianti ir aktyvią politiką.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pirmadienį pranešė besitraukianti iš Darbo partijos, o vėliau BNS patvirtino baigusi kadenciją paliksianti ir aktyvią politiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šį sprendimą priėmiau apgalvotai, atsižvelgdama ir gerbdama daugumos Ukmergės rinkėjų išreikštą valią. Dėkoju visiems Ukmergės ir Lietuvos rinkėjams, kurie nuoširdžiai mane palaikė ir išreiškė pasitikėjimą manimi bei mano nuveiktais darbais“, – apie pasitraukimą iš partijos pranešime spaudai cituojama L.Graužinienė.

REKLAMA

Ji pirmadienį pateikė prašymą Darbo partijos Ukmergės skyriui ją išbraukti iš Darbo partijos narių sąrašų. Kopija išsiųsta partijos pirmininkui.

Taip pat L.Graužinienė BNS sakė, kad kol kas pasitrauks ir iš aktyvios politikos, bet apie tolesnius darbo planus nekalbėjo. 

Ji pirmadienį pateikė prašymą Darbo partijos Ukmergės skyriui ją išbraukti iš Darbo partijos narių sąrašų. Kopija išsiųsta Darbo partijos pirmininkui.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo partija sekmadienį vykusiuose Seimo rinkimuose daugiamandatėje apygardoje neperžengė reikalingų patekti į Seimą 5 proc. balsų.

Ukmergės vienmandatėje apygardoje kandidatavusi L.Graužinienė pirmajame rinkimų ture surinko 15,63 proc. balsų ir liko ketvirta.

Darbo partijos pralaimėjimas Seimo rinkimuose yra pačios partijos ėjimo link to rezultatas, pirmadienį BNS teigė L. Graužinienė.

„Nuoseklus mūsų pačių ėjimas į šį rezultatą“, - kalbėjo L.Graužinienė, paklausta, kodėl partija neperžengė 5 proc. barjero daugiamandatėje apygardoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdama apie savo pačios pralaimėjimą Ukmergės vienmandatėje apygardoje, L.Graužinienė teigė, jog pergalei pritrūko tiesioginio kontakto su rinkėjais.

„Neturėjau galimybės aplankyti savo žmones ir iš tiesų per tuos tris metus pagrindinį dėmesį skyriau pagrindiniam savo darbui, kadangi darbas buvo tikrai įtemptas“, - sakė parlamento vadovė.

Dėl partijos rezultatų anksčiau pirmadienį apie atsistatydinimą pranešė „darbiečių“ lyderis Valentinas Mazuronis, o partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas buvusiems partiečiams pasiūlė atnaujinti partijos vadovybę, iš jos išvarant senus „pirdylas“.

REKLAMA

Vertindamas buvusios politinės bendražygės, Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės pralaimėjimą vienmandatėje apygardoje Ukmergėje, V.Uspaskichas tai pavadino „nuosekliu jos darbu prieš save“.

„Kiekvienas jos pasirodymas buvo darbas prieš save. Mano patarimas jai ir buvo kažkada, kad pasirink Seimą, dirbk savo pareigose. Kam tau lįsti kitur, jeigu neturi sugebėjimų kalbėti su žiniasklaida ar viešai?“, - kalbėjo buvęs „darbiečių“ lyderis.

Darbo partija sekmadienį vykusiuose Seimo rinkimuose daugiamandatėje apygardoje neperžengė reikalingų patekti į Seimą 5 proc. balsų. Vienmandatėje Ukmergės apygardoje L.Graužinienė liko ketvirta, nusileidusi konservatorių ir „valstiečių žaliųjų“ ir socialdemokratų kandidatams.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų