REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Desperatiškos pastangos: Donaldas Trumpas debatus bando laimėti grasinimais (nuotr. SCANPIX)

Respublikonas Donaldas Trumpas sekmadienį per antruosius tulžingus kandidatų į prezidentus debatus pasitelkė „išdegintos žemės“ taktiką, siekdamas išgelbėti savo stringančią kampaniją.

11

Respublikonas Donaldas Trumpas sekmadienį per antruosius tulžingus kandidatų į prezidentus debatus pasitelkė „išdegintos žemės“ taktiką, siekdamas išgelbėti savo stringančią kampaniją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Milijardierius žadėjo savo varžovę demokratę Hillary Clinton pasiųsti į kalėjimą ir kaltino jos vyrą netinkamu seksualiniu elgesiu.

REKLAMA

Stebint dešimtims milijonų televizijos žiūrovų ir Vašingtono universitete Sent Luise susirinkusiai auditorijai, kurioje buvo Billas Clintonas ir trys moterys, tvirtinančios, kad praeityje patyrė jo seksualinį priekabiavimą, respublikonų kandidatas spjovė į politinį etiketą ir žėrė kaltinimus buvusiam prezidentui dėl jo praeities nuodėmių.

D.Trumpas, kurio rinkimų kampanija atsidūrė gilioje duobėje, atsiprašė už savo „persirengimo kambario lygio kalbas“, kai jis gyrėsi grabinėjęs moteris, tačiau atvirai rėžė, kad „Billas Clintonas išnaudojo moteris“.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei pažiūrėsite į Billą Clintoną, viskas yra kur kas blogiau“, – sakė milijardierius.

„Aš kalbėjau, jis veikė“, – pabrėžė D.Trumpas ir pridūrė, kad „per visą šios šalies politikos istoriją nebuvo kito žmogaus, kuris taip išnaudojo moteris“.

Po šių žodžių 70-metis verslo magnatas žengė dar toliau ir pagrasino, kad tapęs prezidentu pasiųs į kalėjimą savo varžovę, kurios širdis, jo teigimu, „kupina neapykantos“.

„Jei laimėsiu, nurodysiu generaliniam prokurorui paskurti specialų prokurorą ištirti jūsų situaciją, nes niekada nėra buvę tiek melo, tiek apgavysčių“, – sakė jis, kreipdamasis į H.Clinton.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Demokratė, stojusi į antrą žodinę akistatą su savo varžovu, atsidūrusiu itin keblioje situacijoje likus vos mėnesiui iki rinkimų, oponentui atkirto, kad jo vulgarūs pasisakymai, girdimi paviešintame garso įraše, tiesiog parodo, koks jis yra iš tikrųjų.

„Tai yra tikrasis Donaldas Trumpas. Svarbiausias klausimas mums, klausimas, į kurį turi atsakyti mūsų šalis – ar mes esame tokie?“, – sakė buvusi valstybės sekretorė.

H.Clinton pareiškus, jog „nepaprastai gerai“, kad šaliai nevadovauja D.Trumpo temperamento žmogus, respublikonas atrėžė: „Nes būtumėte kalėjime.“

REKLAMA

Debatų pradžia buvo įtempta. Į kaltinimų tiradas žėrusio ir nuolat kitus kalbėtojus pertraukinėjusio D.Trumpo taikiklį pateko netgi du debatų vedėjai, kuriuos jis apkaltino šališkumu, pareiškęs, kad „trys kovoja prieš vieną“.

68 metų H.Clinton debatų metu nepasidavė D.Trumpo provokacijoms. Ji sakė, jog pasinaudos pirmosios ponios Michelle Obamos (Mišel Obamos) patarimu: „Kai kiti žemai kapstosi, tu iškyli“.

„Tai nėra įprastas laikotarpis ar įprasti rinkimai“, – sakė demokratė, kreipdamasi tiesiai į rinkėjus.

REKLAMA

Kaip ir pirmųjų debatų metu, ji taip pat spendė spąstus D.Trumpui ir stengėsi priversti jį pripažinti, kad beveik du dešimtmečius nemokėjo federalinio pajamų mokesčio.

Apkaltinusi Rusiją, kad ji mėgina pakreipti 2016 metų prezidento rinkimų kampaniją D.Trumpui palankia kryptimi ir surengė surengė virtinę įsilaužimų į elektroninio pašto sistemas, buvusi valstybės sekretorė privertė savo varžovą prieštarauti tam, ką sako žvalgybos bendruomenė, kuri taip pat kalba apie Maskvos vaidmenį.

„Ji nežino, ar kompiuterinius įsilaužimus rengia rusai. Galbūt nėra jokių įsilaužimų“, – sakė respublikonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lemiamas etapas

D.Trumpo rinkimų kampanija pakibo ant plauko po to, kai penktadienį buvo paviešintas 2005 metais darytas garso įrašas su jo gašliomis pagyromis, sukėlęs politinę audrą ir paskatinęs nemažai respublikonų nusigręžti nuo partijos kandidato į prezidentus.

D.Trumpas, kurio rinkimų kampanija sutelkta į pastangas nemokamai pakliūti į televizijos eterį, o ne į tiesioginį darbą su rinkėjais, yra labai priklausomas nuo Respublikonų partijos aparato.

Jam reikia drastiško proveržio, kad pasivytų H.Clinton, kuri gerokai sustiprino savo pozicijas viešosios nuomonės apklausose po rugsėjo 26 dieną vykusių pirmųjų prezidento rinkimų kampanijos debatų.

REKLAMA

D.Trumpas nusprendė griebtis ypatingų priemonių ir prieš pat debatus sušaukė spaudos konferenciją, kurioje dalyvavo ir kelios moterys, kaltinančios buvusį prezidentą B.Clintoną seksualiniu priekabiavimu ar išprievartavimu.

Tarp kalbėtojų, kurias D.Trumpas pristatė kaip „labai drąsias moteris“, buvo Paula Jones (Pola Džouns), buvusi Arkanzaso valstijos tarnautoja, padavusi B.Clintoną į teismą dėl seksualinio priekabiavimo, taip pat Juanita Broaddrick (Chuanita Brodrik). Ši moteris tvirtina, kad 1978-aisiais B. Clintonas , kuris tuo metu buvo Arkanzaso valstijos generalinis prokuroras, ją išžagino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų