REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus savivaldybė sostinėje ketina atnaujinti dar 13 perspėjimo sirenų.

Vilniaus savivaldybė sostinėje ketina atnaujinti dar 13 perspėjimo sirenų.

REKLAMA

Perspėjimo sistema bus tvarkoma iš Vidaus reikalų ministerijos skiriamų lėšų, tam numatyta mažiau nei 100 tūkst. eurų, sako Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas.

REKLAMA
REKLAMA

„Sirenų Vilniuje ir taip nėra, o tos, kurios likusios - itin prastos būklės, be trijų nupirktų naujų. Pinigai bus naudojami sirenų atnaujinimui - nors tai ir daugiau nei lašas jūroje, bet ne kažin kiek“, - teigė jis.

REKLAMA

Šiuo metu Vilniuje iš viso veikia penkios perspėjimo sirenos, sistemą prižiūri Vilniaus savivaldybė.

Ketinama atnaujinti senąsias sirenas, kurios šiuo metu yra ant Žemynos, Antakalnio, Baltupių, Gerosios Vilties progimnazijų, Antakalnio, Šeškinės poliklinikų, Kristoforo, Žvėryno, Grigiškių, Abraomo Kulviečio gimnazijų, Lazdynų, Viršuliškių vidurinės mokyklos, lopšelio-darželio „Pasaka“.

Šiemet sirenos jau įrengtos ant Vidaus reikalų ministerijos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento bei Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pastatų. Prieš trejus metus elektroninės sirenos jau buvo įrengtos ant Užsienio reikalų ministerijos, savivaldybės bei Juventos gimnazijos pastatų.

REKLAMA
REKLAMA

Planuojama palaipsniui pakeisti visas 69 sirenas, kurios sostinėje buvo įrengtos prieš kelis dešimtmečius ir nebeatitinka reikalavimų.

Gyventojų perspėjimo sistemų eksploatavimui ir techninei priežiūrai Vilniuje lėšos skiriamos iš valstybės biudžeto. Šiemet tam skirta daugiau nei 38 tūkst. eurų, pernai – 31 tūkst. eurų. Vienos elektroninės sirenos kaina svyruoja nuo kiek daugiau nei tūkstančio iki 12 tūkst. eurų. Sirenos įjungiamos gresiant ar susidarius ekstremaliai situacijai, patikrinimo metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų