REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
48
Ilona Radavičiūtė (nuotr. asm. archyvo)

Ne vienas naujai sutiktas žmogus išgirdęs, ką 24-erių šiaulietė Ilona Radavičiūtė veikia gyvenime, perklausia antrą kartą. O kaip kitaip reaguoti, kai maloni natūralios išvaizdos šalininkė, švelnaus žvilgsnio savininkė, sudaranti „geros mergaitės“ įvaizdį, prisistato „šokio ant stulpo“ atstove?

48

Ne vienas naujai sutiktas žmogus išgirdęs, ką 24-erių šiaulietė Ilona Radavičiūtė veikia gyvenime, perklausia antrą kartą. O kaip kitaip reaguoti, kai maloni natūralios išvaizdos šalininkė, švelnaus žvilgsnio savininkė, sudaranti „geros mergaitės“ įvaizdį, prisistato „šokio ant stulpo“ atstove?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dar pasitaiko kreivų šypsenėlių, bet vis rečiau ir rečiau. Kartais tenka ir paaiškinti, kad tai – sporto šaka, panaši į gatvės gimnastiką. Tiesą sakant, kai kažkas naujai sutiktas užklausia, manau, užtenka pasakyti, kad turiu šokio/sporto studiją. Džiugu, kad didingoji „Facebook“ erdvė leidžia išsamiai viską pateikti ir kaip nori reklamuotis. Tad čia jau nėra nė vieno žmogaus, kuris mane neteisingai suprastų.

REKLAMA

Mokykloje buvau pirmūnė, visada labai rimtai žiūrėjau į mokslus. Baigiau tarptautinio verslo bakalaurą geriausiame šalies universitete. Todėl niekam iš mano praeities negali kilti jokių blogų asociacijų. Tiek mokytojai, tiek klasiokai sveikina ir žavisi tuo, ką darau. Nesu išgirdusi nei vieno blogo žodžio“, – teigė Vilniuje jau penkerius metus gyvenanti Ilona. 

Treniruoto kūno savininkė yra nedidelio būrelio, besistengiančio iš Lietuvos išvaryti per gausybę metų susiformavusius ir giliai įsišaknijusius stereotipus, dalis. Jau pokalbio pradžioje pašnekovė, taisydama netaktišką klausimą išrėžė: „Visų pirma, tai ne „šokis ant strypo“, o „šokis ant stulpo“. Mūsų bendruomenei tai labai svarbu“.

REKLAMA
REKLAMA

Nors jau vienerius metus yra „RAI“, sporto/šokio studijos, savininkė, mergina tikina, kad su striptizu neturi nieko bendro. Tik išdavė, kad kartą iš smalsumo buvo užsukusi į vieną iš erotiškais vaizdeliais vyriškas akis maloninančių naktinių klubų.

Striptizo šokėja neatlaikė krūvio

„Viešint Niujorke teko lankytis viename Brodvėjaus striptizo klubų. Prabuvau gerą valandą, tačiau nusivyliau – nepamačiau nė vieno triuko. Dirbo gal dvidešimt merginų, tačiau buvo tik du stulpai. Ten jos tikrai ne „Pole dance“ šoka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panašu, kad net ir nesistengia išmokti. Į mano studiją buvo užsukusi viena striptizo šokėja, tačiau neatlaikė krūvio. Aš ir sakau, kad tai – du visiškai skirtingi dalykai. Man tik gaila, kad yra dėl tų stereotipų. Juos reikia laužyti. Striptizą galima šokti ant kėdės, ant lovos ar grindų, stulpas tėra viena iš priemonių. O mums stulpas yra pagrindinis sportinis įrankis.

Šiaip šis sportas yra kilęs visai ne iš striptizo, o iš Kinijos cirko, senovės indų tradicinių šokių. „Pole dance“ net pretenduoja būti įtrauktas į olimpinių sporto šakų gretas. Tad su striptizu nieko bendro neturime. O jei kažkam tai seksualu, tegu taip ir būna. Seksualu yra ir paplūdimio tinklinis, ir tenisas. Kažkam ir moterys plaukikės ar gimnastės gražus. Bet niekas nepainioja jų su striptizo šokėjomis“, – su Lietuvoje, panašu, visiškai nauja sporto šaka supažindinti mėgino Ilona.

REKLAMA

Meilę šokiui ant stulpo įžiebė draugė

Ir pati Ilona tik visai neseniai susipažino su šia sporto rūšimi. Vienuolika metų mergina sukosi ant parketo ir dalyvavo sportinių šokių čempionatuose. Paskui keletą metų užsiėmė kultūrizmu bei fitnesu. Ir tik prieš trejetą metų „užsikrėtė“ gimnastikos ant stulpo liga. 

„Viskas prasidėjo nuo mano pažinties su šiuo metu gerai vertinama „Pole dance“ atlete. Ji ukrainietė, bet šiuo metu gyvena Graikijoje ir yra šios šalies čempionė. Susipažinome 2013 metų vasarą, kuomet abi dirbome sporto intstruktorėmis viename Turkijos viešbutyje. Tuomet ji dar buvo pradėjusi savo karjerą, tad degė noru mokytis. Netrukus užkrėtė ir mane. Grįžusi į Lietuvą atradau vienintelę egzistuojančią mokyklą ir ėmiau mokytis“, – apie karjeros pradžią pasakojo Ilona.

REKLAMA

Praėjus vos keleriems metams Ilona įkūrė savo studiją, nes jų akivaizdžiai trūko tam, kad žmonės pamirštų striptizo šokėjų pakurstytą įvaizdį. Iš viso Lietuvoje dabar egzistuoja keturios „Pole dance“ studijos: dvi sostinėje ir po vieną Kaune bei Klaipėdoje. Nenuostabu, juk ir norinčių užsiimti stereotipais apipintu šokiu nėra daug.

„Mano pirmoje pamokoje buvo vienas žmogus. Jis čia šoka iki šiol. Buvo labai sunku išskleisti žodį, nes tas negatyvus „Pole dance“ vertinimas įsišakniję labai giliai. Taip pat, neslėpsiu, yra gana nelengva pasiekti savo tikslinę rinką – sportuoti norinčias merginas ir moteris. Truko gana ilgai, kol tai pasiekiau. Tačiau dabar tikrai žmonių netrūksta“, – džiaugėsi pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šoka ir vyrai

Visgi, nors Ilona paminėjo tik moteris ir merginas, šokiui ant stulpo ryžtasi ir vyrai.

„Prieš pusę metų turėjome vaikinų grupę. O užsienio šalyse, tokiose kaip Rusija, Ukraina, Amerika, vaikinai šiuo sportu užsiima labai intensyviai. Egzistuoja net jų kategorijos įvairiuose čempionatuose. Tikrai yra labai gerai žinomų atletų.

Ir pas mus buvo susidariusi grupė. Dabar jau jie šiek tiek išsilakstė. Tačiau, tikiuosi, rudenį dar sugrįš, nes jiems sekėsi puikiai. Sausį vykusiame „Litexpo“ renginyje vyko pirmasis mūsų pasirodymas Lietuvoje“, – pasakojo pašnekovė.

REKLAMA

Tačiau studija, kurioje šoktų ir vyrai, nėra vienintelis Ilonos tikslas. Jaunos verslininkės/sportininkės, paklausus apie ateities užmojus, šiai sužibo akys.

„Aš noriu eiti labai toli, nes Lietuva yra gerai paruošta dirva, tačiau joje niekas neauga. Pirmas žingsnis buvo studija, kurioje aš galėčiau skleisti savas idėjas, metodikas. O kitas mano žingsnis – Lietuvoje įsteigti pirmąją federaciją. Nes norint atstovauti savo šalį Europos ir Pasaulio čempionatuose, reikalinga tos šalies federacija. Dar norėčiau pradėti mokyti vaikus ir mūsų šalyje organizuoti varžybas. Kad žmonės turėtų galimybę kitiems pademonstruoti tai, ką išmoksta salėje“. – apie ateities planus kalbėjo mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų