REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nelaimė sukrėtė Klaipėdos kūdikių namus. Čia staiga mirė vos septynių mėnesių mažylis.

Nelaimė sukrėtė Klaipėdos kūdikių namus. Čia staiga mirė vos septynių mėnesių mažylis.

REKLAMA

“Ryte vaikas atsikėlė, buvo pamaitintas, pavalgė gražiai, atsirūgo, po to buvo paguldytas į lovytę, slaugytoja nunešė padėjo buteliuką virtuvėlėj, ruošėsi atlikti rytinį tualetą ir pastebėjo, kad vaikas glemba, ir pradėjo teikti skubią pirmąją pagalbą”, - pasakoja Klaipėdos kūdikių namų direktorė Aušra Nikolajevienė.

Netrukus į kūdikių namus atvyko ir greitoji. Medikai pusvalandį gaivino mažylį, deja, jų pastangos buvo bevaisės. Kūdikių namuose mažylis augo nuo gegužės. Per tą laiką vieną kartą jis gulėjo ligoninėje, buvo atlikti visi tyrimai.

“Jam buvo diagnozuota atvira ovalinė anga ir rekomenduota pakartotinė kardiologo konsultacija po pusės metų, tai būtų gruodžio mėnesį”, - informavo Klaipėdos kūdikių namų direktorė.

REKLAMA
REKLAMA

Su atvira ovaline anga širdelėje vaikai gimsta ir augant ta anga užsidaro. Tačiau tai nebūna mirties priežastis. Mielas, guvus, stiprus berniukas augo neatsilikdamas nuo bendraamžių. Maitinosi ir miegojo puikiai.

REKLAMA

Kūdikių namų darbuotojai sukrėsti. Sunkiai renka žodžius ir vadovė – kūdikių namuose šiuo metu auga 62 mažyliai iš viso Klaipėdos regiono. Vieni paimti iš jais negalinčių pasirūpinti šeimų, kiti turi sunkią negalią, tačiau tokia staigi mirtis čia - pirma. 

Šįryt gauta teismo medicinos ekspertų išvada.

„Turime išvadą, tai yra širdies sustojimas nepatikslintas“, - sako A. Nikolajevienė.

Berniukas į kūdikių namus pateko iš Šilutės rajono. Jo tėvai buvo įtraukti į socialinės rizikos šeimų sąrašą, vaikui skirta laikina globa kūdikių namuose. Per tuos keletą mėnesių, kol vaikas augo kūdikių namuose, jo tėvai čia nepasirodė nė karto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų