REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Rusija rinksis naują parlamentą, kuriame pastaruosius 16 metų karaliauja valdančioji „Vieningoji Rusija“ partija. Leidinys „Newsweek“ pažymi, kad šių rinkimų kampanija yra itin blanki, tačiau atrinko įdomiausia, kas jų metu nutiko.

Sekmadienį Rusija rinksis naują parlamentą, kuriame pastaruosius 16 metų karaliauja valdančioji „Vieningoji Rusija“ partija. Leidinys „Newsweek“ pažymi, kad šių rinkimų kampanija yra itin blanki, tačiau atrinko įdomiausia, kas jų metu nutiko.

REKLAMA

Visų pirma reikia paaiškinti, kad absoliučiai niekas neabejoja dabartinės totalitarinės ir kleptokratinės valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ pergale.

Nepaisant to, kad rinkimuose dalyvauja mažiausiai 14 partijų, neskaitant nepriklausomų kandidatų, jų rinkimų kampanijos nėra pakankamai ryškios, kad sugebėtų prasimušti pro valdžios uzurpuotą žiniasklaidos skydą.

Rinkimų kampaniją paįvairina tik pavieniai atvejai, kai vienai ar kitai politinei jėgai pavyksta atkreipti visuomenės dėmesį. Vienas iš tokių yra apnuogintų opozicijos atstovų nuotraukų nutekinimas.

REKLAMA
REKLAMA

Prisiminė aktyvistės „nuodėmę“

Buvusi opozicijos aktyvistė, „Bolotnaja“ byloje „pasipriešinimu pareigūnams“ kaltinta Marija Baranova kandidatuoja vienoje iš Maskvos apygardų kaip nepriklausoma kandidatė. Tokiu būdu prasimušti į valdžią Rusijoje yra itin sudėtinga, dėl nepalankių įstatymų, tačiau jai pavyko galų gale bent jau įregistruoti savo kandidatūrą rinkimuose.

REKLAMA

Tačiau tuomet prokremliškoje žiniasklaidoje pasirodė jos pusnuogės nuotraukos. Jose kandidatė yra įsiamžinusi beveik nuoga – kūną dengia tik maži popieriaus lapai, kuriuose įrašyti reklamuojamos laidos šūkiai. Šios nuotraukos visuomet buvo viešos ir naudotos reklamoje, tačiau rinkimų kampanijos metu buvo nuspręsta apie jas „priminti“.

Į Dūmą patekti tikisi girdama D. Trumpą

Rusijos ultranacionalistų „žvaigždė“, jaunoji aktyvistė Marija Katasonova taip pat kandidatuoja į Rusijos Dūmą partijos „Tėvynė“ gretose – tiesa labiausiai ji pasižymėjo tuo, kad aršiai reklamavo savo susižavėjimą JAV respublikonų kandidatu į prezidentus Donaldu Trumpu ir netgi vykdė protesto akciją prieš Hillary Clinton.

REKLAMA
REKLAMA

Ji parašė straipsnį, kuriame išdėstė septynias priežastis, dėl kurių D. Trumpas taps prezidentu, ir „paleido į laisvę septynis baltus balandžius prie JAV ambasados Maskvoje“.

Beje, M. Katasonova "žibėjo" ir faktiškai visuose propagandiniuose Kremliaus renginiuose, skirtuose užgožti Krymo aneksiją. Šios merginos veidas figūravo įvairių eisenų ir koncertų pirmosiose eilėse.

Televizijos debatai baigėsi automobilio signalais

Televizijos debatai yra viena iš tų retų galimybių V. Putino opozicijos atstovams iš PARNAS ir „Jabloko“ išsakyti savo nuomonę didesnei auditorijai žmonių, nesekančių naujienų socialiniuose tinkluose.

Tačiau opozicijos atstovui Viačeslavui Malcevui teko išeikvoti beveik visą jam skirtą laiką reikalaujant proklemliškos partijos atstovų leisti jam pasisakyti. Atvykęs į galutinį debatų etapą PARNAS atstovas sulaukė ultranacionalistų atstovo Igoriaus Korotčenkos kaltinimo norint „kad Maskvoje vėl kaip 90-aisiais sproginėtų bombos“. Atsakydamas V. Malcevas pareikalavo, kad jam nebūtų rėkiama į ausį, o vėliau, suvokęs, kad jo oponentas dar nebaigė, išsitraukė automobilio garsinį signalą ir pradėjo signalizuoti šiam tiesiai į veidą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priminė V. Putino žodžius

PARNAS lyderis Michailas Kasjanovas, televizijoje kalbėdamas apie Rusijos infrastruktūros problemas, priminė šios šalies prezidento žodžius „Tiesioginės linijos“ metu, kuomet vienas iš skambinusiųjų paklausė: „Kaip mums važinėti automobiliais, jeigu pas mus nėra nutiesta kelių?“. „O kam jums automobiliai, jeigu jūs kelių neturite?“ – citavo V. Putiną M. Kasjanovas.

Transliaciją nutraukė reklama, o laidos vedėjas po to pareiškė, kad valstybinės televizijos redaktoriai „patikrino „Tiesioginės linijos“ programą, kuri vyko balandį, ir tokių V. Putino pareiškimų neaptiko“.

Be jokių abejonių, internautai taip pat patikrino tos laidos įrašą, ir aptiko M. Kasjanovo cituotą žiūrovo klausimą bei V. Putino atsakymą į jį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų