REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Pavydas (nuotr. Fotolia.com)

Kai ponia Wang (Vong) sužinojo, kad jos vyras jai jau kelerius metus yra neištikimas, ji nekėlė vyrui skandalo ir nekibo į plaukus savo varžovei. Ji išsikvietė elitinę „meilužių medžiotojų“ komandą.

15

Kai ponia Wang (Vong) sužinojo, kad jos vyras jai jau kelerius metus yra neištikimas, ji nekėlė vyrui skandalo ir nekibo į plaukus savo varžovei. Ji išsikvietė elitinę „meilužių medžiotojų“ komandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užuot pareikalavusi skyrybų (o tai gerokai pablogintų jos socialinę ir finansinę padėtį), ji pasamdė specialistę, kuri įgijo jos vyro meilužės pasitikėjimą ir įtikino ją nutraukti santykius su vedusiu vyru.

REKLAMA

Romanas truko kelerius metus, tačiau iškviesta „meilužių medžiotoja“ reikalą sutvarkė per du mėnesius. Ponia Wang sakė sumokėjusi maždaug 75 tūkst. JAV dolerių, tačiau pabrėžia, kad buvo verta išleisti tokius pinigus.

„Manau, kad tikrai buvo verta, ir aš esu labai patenkinta“, – sakė moteris, kuri dabar pati svarsto galimybę tapti „meilužių medžiotoja“. „Taip aš padėčiau moterims apsaugoti savo šeimas ir savo teises“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė, kurios paslaugomis pasinaudojo ponia Wang, turi 59 padalinius visoje Kinijoje ir siūlo nemokamą teisinę pagalbą bei rengia nemokamas paskaitas. Bendrovės įkūrėja Shu Xin (Šu Sin) teigia turinti 300 „agenčių“.

„Mano tikslas – užkirsti kelią skyryboms, – sakė ji agentūrai AFP savo būstinėje Pekine. – Kiekvienais metais mes išgelbėjame maždaug 5 tūkst. porų.“

Shu Xin teigimu, „meilužių medžiotojos“ yra moterys, baigusios psichologijos, sociologijos ir teisės studijas. Šiam darbui jos rengiamos trejus metus, o vėliau dirba ir apsimeta kaimynėmis, valytojomis ar auklėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

47 metų Ming Li šį darbą dirba jau trejus metus. „Esu vyresnė už tas meilužes, todėl dažniausiai jos manęs klauso. Jeigu meilužė eina į parką, prekybos centrą ar į darbą, ji vis sutinka mane. Ir net jei ji yra dažniau namie būnantis žmogus, aš vis tiek rasiu būdą prieiti prie jos. Galbūt mano bute sprogs vamzdis ir aš paprašysiu jos pagalbos. Mes visuomet randame būdą inicijuoti kontaktą“, – pasakojo ji.

„Kartą apsimečiau ateities spėjėja ir meilužė manęs paprašė nuspėti jos ateitį. Žinoma, kadangi apie ją daug jau žinojau iš jos meilužio žmonos, man nebuvo sunku ją nustebinti ir įtikinti palikti klientės vyrą. Tai buvo viena lengviausių bylų “, – sakė Ming Li.

REKLAMA

Pastaraisiais metais skyrybų skaičius Kinijoje smarkiai išaugo: 2007 metais tūkstančiui žmonių teko 1,59 skyrybų, o 2014 metais – jau 2,67 skyrybų. Palyginimui, Prancūzijoje šis rodiklis siekia 1,9, o Italijoje – tik 0,9.

Kalbant vien tik apie Pekiną, statistika rodo, kad pernai čia išsiskyrė 73 tūkst. porų, o tai yra beveik tris kartus daugiau nei prieš devynerius metus.

„Kokios priežastys? Moralės normų liberalėjimas, įtampa dėl skirtingų vyro ir žmonos pajamų, nesuderinamos asmenybės, – sakė Pekine dirbanti skyrybų advokatė Zhu Ruilei (Dzu Rulei). – Be to, išaugo noras siekti savo asmeninių svajonių.“

Neseniai Kinijoje atlikta apklausa parodė, kad daugiau nei 21 proc. pirmą kartą vedusių vyrų yra turėję meilužę. Tarp moterų ši dalis siekia 20 procentų.

„Šiais laikais būti neištikimam yra labai lengva, ypač dėl interneto“, – sako internetinę konsultacijų firmą įkūrusi Pan Xingshi (Pan Singši).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų