REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
59
Donatas Montvydas (nuotr. Manto Stankevičiaus)

Koncertiniam turui „TOP 3“ besiruošiantis atlikėjas Donatas Montvydas pristato naują kūrinį „Light It Up“. Į šią dainą jis sudėjo visas jaunų jausmų kibirkštis, kurios galėtų uždegti miestą beprotiškiausią naktį.

59

Koncertiniam turui „TOP 3“ besiruošiantis atlikėjas Donatas Montvydas pristato naują kūrinį „Light It Up“. Į šią dainą jis sudėjo visas jaunų jausmų kibirkštis, kurios galėtų uždegti miestą beprotiškiausią naktį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kūrinys „Light It Up“ gimė D. Montvydo studijoje, bendradarbiaujant su garso inžinieriumi Gyčiu Valicku. Vėliau garso suvedimas buvo atliekamas Švedijoje. Donatas – ir muzikos, ir žodžių autorius.

REKLAMA

„Ši daina yra apie tai, kaip mes švenčiame gyvenimą, kai blyksi kibirkštys, iš kurių užsidega nauji santykiai, – pasakoja atlikėjas. – Du artimiausi mano žmonės sako, kad aš nemoku džiaugtis gyvenimu, mėgautis akimirka. Bet aš manau, kad rašydamas muziką, kurdamas žodžius ir paskui užlipdamas ant scenos per savo koncertą sugebu pasidžiaugti kaip reikiant. Tas dvi valandas, kiek vyksta koncertas, aš nenustygstu vietoje. Tai žaižaruojančios, labai jausmingos, pašėlusios akimirkos. Tada atrodo, kad tu gali uždegti visų gatvių žibintus. Lieka tik klausimas: ar tu – kartu su manimi? Nes su tavim, nepaisant nieko, mes galėtume užlieti miestą akinančia šviesa... Sėdėdamas prie instrumentų vėl sugebu išgyventi tą emocinį žaižaravimą, jausmą, kurį sunku žodžiais perteikti, bet jis laužo viską: žmonių nuomones, sienas. Jis nepavaldus jokiai sistemai, juo gali užkrėsti visus aplink save. Kai įsimyli – tau dzin, gali nemiegot naktimis, skraidyti, gali padaryti bet ką. Aš to jausmo nepamiršau, apie jį ir dainuoju: kai stebiu tave iš šalies, aš kvėpuoju kartu su tavimi, kai tu šoki į kažkur ir tau nepasiseka – aš krentu kartu, nes išgyvenu tą patį. Ir aš labai noriu laimėti tavo širdį, bet nežinau, nuo ko pradėti...“

REKLAMA
REKLAMA

Dinamiškas, emocijomis trykštantis D. Montvydo kūrinys „Light It Up“, kurio klausantis savaime norisi šokti, skambės ir jo artimiausiuose turo koncertuose: spalio 14 dieną Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, spalio 15 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje ir spalio 16-ąją Vilniaus „Siemens“ arenoje.

„Šio turo koncertai bus kitokie, laukia savotiškas „baldų perstatymas“. Kai kurių senų kūrinių atsisakiau, nes jie nebeatitinka mano koncepcijos. Galiu pasakyti, kad perdirbome ir „Love is blind“, – atskleidžia D. Montvydas. – Ruošdamasis tokiems dideliems renginiams visuomet esu maksimaliai atidus viskam. Kolegos švedai kartą pasakė: Amerikoje žmonės, dirbantys muzikos srityje, jau senai nebekalba apie kokybę, nes savaime aišku, kad daina nueis kelią per geriausių garso inžinierių rankas, ir galutinis rezultatas bus pačios aukščiausios kokybės. Aš taip pat nebenoriu akcentuoti kokybės, nes man ji – savaime suprantama. Pasakysiu kitaip: tu privalai investuoti į save, tik tada į tave bus įdomu žiūrėti kitiems. Taip sakau ne dėl to, kad turime daug pinigų, tiesiog kokybė be investicijos nėra įmanoma. Todėl turo koncertai bus tikrai kieti, nes mes į juos sudėjome maksimaliai savo idėjų, galimybių ir vidinės ugnies.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Montvydas patikina, kad jam nereikia kopijuoti kitų pasaulio atlikėjų, ieškant raktų į klausytojų širdis. Jei ir parodo kokį nors internetinį vaizdo įrašą per susitikimus su techniniais darbuotojais, tai tik taupydamas laiką, nes vizualiai nukreipti mintis lengviau nei apie tai papasakoti.

„Mano turo komanda – apšvietimo, vaizdo grafikos, garso meistrai – šiais metais preciziškai seka laikmačius, nes tikslumas yra privalumas ir jokios klaidos mums nepriimtinos. Mes rengiame programą, kurioje bus įvairių aštrių triukų ir todėl turime dirbti sekundė į sekundę, – sako D. Montvydas. – Aš laikausi protėvių principo: prisimink, kas tave įkvėpė, kokie žmonės, bet dabar jau privalau žinoti, koks esu, ką aš galiu, nes ir pats jau esu įkvėpimas kitiems.“

D. Montvydo dainą „Light It Up“ galite išgirsti čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų