REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Cazandra Zetterberg (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Dvi dienos – tiek gyventi buvo likę anoreksija sirgusiai merginai. Nuo mirties ją išgelbėjo jaunesnė sesuo.

15

Dvi dienos – tiek gyventi buvo likę anoreksija sirgusiai merginai. Nuo mirties ją išgelbėjo jaunesnė sesuo.

REKLAMA

Švedė Cazandra Zetterberg (19) į ligoninę buvo išvežta, kai jos svoris nukrito iki 36,7 kg. Mergina buvo tokia silpna, jog kūno temperatūra tesiekė 34 °C, o širdis plakė silpnai, rašo dailymail.co.uk

Gydytojai iš karto įspėjo paauglę ir jos artimuosius, kad organizmas tikrai nebeatlaikys tokio išsekimo. Žinia, kad gali netekti sesers, pravirkdė šeimos jaunėlę Izabelle.

Mergaitės ašaros tapo vyresnės sesers kovos priežastimi: ji nusprendė vėl maitintis. Bėgant mėnesiams Cazandra priaugo 20 kg ir buvo paleista iš ligoninės.

Po nelaimės praėjo dveji metai – dabar mergina grįžo į normalų gyvenimo ritmą, ji mokosi: nori tapti asmenine trenere ir dietologe.

REKLAMA
REKLAMA

Dvejus metus ji priešinosi maistui: mėtė paruoštą valgį pro duris, į sienas ar šeimos narius. Dar dabar tiek medikai, tiek pati mergina nesuvokia, kaip ji susirgo.

REKLAMA

2013 metų vasarą mergina numetė 1-2 kg, bet jai to neužteko. Nuo tada du metus Cazandra spaudė save ir skaičiavo kiekvieną suvalgytą ar išgertą kaloriją.

Mergina pripažįsta, jog neskyrė laiko nei mokyklai, nei draugams, nei šeimai. Kiekviena diena jai atrodė didžiausia kančia. Visą dieną gulėti lovoje vertė ne tik noras nevalgyti, bet ir išsekęs organizmas, nuolatinis šalčio pojūtis.

Pasak merginos, su šeima pykosi kiekvieną dieną ir pati savęs nekontroliavo – viskas tarsi išslydo iš rankų. Šeima buvo pašiurpusi, kai ginče su mama mergina pasiėmė peilį ir pasakė, jog nori numirti.

REKLAMA
REKLAMA

Balsai galvoje žlugdė, priešinosi kiekvienam sūlomam kąsniui, tačiau suvokimas, kad reikia kovoti dėl šeimos ir savęs, nugalėjo.

Šiuo metu Cazandra jau pasveikusi: mergina dėkoja gyvenimui už galimybę nubusti rytais, leisti laiką su šeima ar draugais. Apie dietas ji nebegalvoja: valgo ir geria nebeskaičiuodama suvartojamų kalorijų.

Cazandra noriai kimba į gyvenimą – jos siekis – padėti kitiems, kaip kažkada šeima padėjo jai.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų