REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Neištikimybė (nuotr. Fotolia.com)

Nereikia abejoti, kad žinią apie mylimojo ar mylimosios neištikimybę lydi neapsakomas pyktis, skausmas ir pasimetimas. Galvoje sukasi daug klausimų, tačiau svarbiausias išlieka vienintelis – ar atleisti?

21

Nereikia abejoti, kad žinią apie mylimojo ar mylimosios neištikimybę lydi neapsakomas pyktis, skausmas ir pasimetimas. Galvoje sukasi daug klausimų, tačiau svarbiausias išlieka vienintelis – ar atleisti?

REKLAMA

Patarimus norintiems atleisti, tačiau nežinantiems, iš kur rasti vidinės stiprybės, pateikia santykių ekspertė Debra Block.

„Kaip jis ar ji galėjo su manimi taip pasielgti?“, „Kaip jis ar ji drįso sugriauti mūsų santuoką, visas svajones ir bendrą gyvenimą?“. Tokie klausimai, pasak santykių specialistės, suksis galvoje pirmas savaites ar mėnesius. Visgi norintiems išlaikyti mylimą žmogų, kuris bandys atsiprašinėti už savo veiksmus, reikės išmokti įsiklausyti į jo „atsiprašau“.

„Viena jūsų pusė norės atleisti, kita – įskaudinti. Tad šiame sunkiame etape labai svarbu susikoncentruoti į santykių privalumus. Prisiminti visus gyvenime įvykusius išbandymus, kuriuos atlaikėte drauge, malonias akimirkas ir pažadus mylėti vienas kitą iki gyvenimo galo. Tai nebus lengva, todėl pastebėjau, kad padeda ir bendrų nuotraukų peržiūra“, - pataria specialistė.

REKLAMA
REKLAMA

Neištikimybė taip pat sužlugdo pasitikėjimą mylimuoju, todėl dažnai santuokos būna pasmerktos skyryboms.

„Neištikimybė nereiškia, kad jūsų santuoka privalo žlugti, tačiau turite išmokti teisingai išreikšti savo neigiamus jausmus. Jų neslopinkite, o skirkite laiko pykčiui, nevilčiai, liūdesiui. Tik šito etapo metu nesusikoncentruokite į patį neištikimybės faktą, o bandykite suprasti, ko norite kitame žingsnyje“, - sako Debra Block.

REKLAMA

Jei esate įsitikinęs, kad išmoksite atleisti žmogui, nekaltinsite ir neprikišinėsite neištikimybės, peržvelkite savo santykius. Neištikimybė – įrodymas, kad kažkas santykiuose yra negerai, tačiau nesuverskite visos kaltės sau.

Nors atrodys, kad neištikimybės faktas prilygsta pasaulio pabaigai, neleiskite užvaldyti savęs emocijomis. Paprašykite mylimojo žmogaus kantrybės ir laiko, kad emocijos galėtų susitvarkyti. Ir tik tuomet pradėkite dialogą apie jūsų ateitį. Kaip teigia ekspertė, „karštos“ kalbos nepriveda prie teisingo sprendimo.

Būkite pasiruošę diskusijomis ir bent kelis metus trunkančiai santykių terapijai. Kadangi retas išmoksta išties atvirai bendrauti ir išsakyti visas skriaudas, kurios galimai privedė prie tokio fakto, galite kreiptis į specialistus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų