REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Istorinis įvykis: Zarasuose prasidėjo vandens formulių F2 Pasaulio čempionatas (nuotr. Organizatorių)

Šį savaitgalį Zarasai tapo vieta, kurioje galima išvysti greičiausius pasaulio vandens formulių pilotus.

9

Šį savaitgalį Zarasai tapo vieta, kurioje galima išvysti greičiausius pasaulio vandens formulių pilotus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Zaraso ežere prasidėjo visą savaitgalį truksiantis vandens formulių F2 Pasaulio čempionato etapas. Tokio lygio varžybos Lietuvoje vyksta pirmą kartą. Organizatoriai akcentuoja, kad nuo šio savaitgalio pradžios bilietai į varžybas platinami tik renginio vietoje.

REKLAMA

Į Zarasuose vykstančias varžybas atvyko 20 lenktynininkų iš Švedijos, Didžiosios Britanijos, Austrijos, Suomijos, Vokietijos, Rusijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Italijos, Latvijos ir Norvegijos. Lietuvai pasaulio čempionate atstovauja vienintelis lietuvis Edgaras Riabko, po 4 etapų bendroje čempionato įskaitoje kol kas užimantis 18 vietą.

„Pirmuose dviejuose etapuose man nepasisekė – dėl avarijos, o vėliau dėl techninės klaidos nebaigiau lenktynių. Trečiame etape finišavau 8-as, o rugpjūčio pradžioje Norvegijoje vykusiame etape buvau 13-as. Dabar lenktyniausiu namuose ir minimalus tikslas yra šešetukas“, - teigė 32 metų kaunietis E. Riabko.

REKLAMA
REKLAMA

Varžybų favoritu laikomas švedas Pierre Lundinas, šiuo metu bendroje čempionato įskaitoje užimantis 1 vietą. Po 4 etapų švedas turi 55 taškus ir 7-iais lenkia antroje vietoje esantį tautietį Eriką Ediną.

„Varžybų lygis yra labai aukštas. Čia susirinko stipriausi pasaulio lenktynininkai ir nugalėti gali bet kuris iš jų. Bet, žinoma, mano tikslas yra laimėti tiek šį etapą Zarasuose, tiek ir visą čempionatą“, - teigė savo kraityje Europos ir pasaulio čempionų titulus jau turintis sportininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Zaraso ežeras yra puiki vieta tokioms varžyboms. Ežeras didelis ir gilus. Varžybas žiūrovai gali stebėti tiek iš salos, tiek nuo kranto. Be to, žinau, kad pastarosiomis savaitėmis orai Lietuvoje nebuvo labai geri. Šiuo klausimu labai pasisekė“, - tvirtino varžybų komisaras Gordonas Sutherlandas.

Kartu su F2 Pasaulio čempionatu Zarasuose vyksta ir FR1000 gliserių klasės Europos čempionato etapas. Šeštadienio rytas prasidėjo abiejų klasių lenktynininkų treniruotėmis. Po pietų vyks kvalifikacinės varžybos, kurių metu paaiškės lenktynininkų startinės pozicijos pagrindinėse varžybose.

REKLAMA

Šeštadienį, nuo 16.15 val., prasidės žiūrovų itin mėgstamos maksimalaus greičio ir sprinto rungtys.

Sekmadienis taip pat prasidės sportininkų treniruotėmis, vėliau vyks finaliniai FR1000 gliserių klasės plaukimai. Kulminacija bus pasiekta 15.30 val., kuomet Zaraso ežere prasidės pagrindinės šio savaitgalio varžybos. Apdovanojimų ceremonija numatyta 17.00 val.

Istorinis įvykis: Zarasuose prasidėjo vandens formulių F2 Pasaulio čempionatas (nuotr. Organizatorių)„Tai – istorinis įvykis tiek Lietuvos vandens sportui, tiek ir visai sporto bendruomenei. Žinau, kad iškovoti teisę rengti pasaulio čempionatą yra labai sunku. Lietuva turi ne tik gerus sportininkus, bet ir puikius vadybininkus, kurie sugebėjo tokio lygio varžybas pritraukti į mūsų šalį. Taip pat labai svarbu, kad pasaulio čempionatas vyksta ne kur nors Vilniuje ar Kaune, o nuostabiame Zarasų krašte. Tai yra labai svarbu“, - pabrėžė Lietuvos olimpinės akademijos viceprezidentas Algirdas Raslanas.

REKLAMA

F2 Pasaulio čempionate apsilankę žiūrovai išvys kur kas daugiau nei galingų motorlaivių varžybas. Daugiausiai emocijų žiūrovams neabejotinai sukels geriausių šalies motorizuotų parasparnių pilotų parodomosios slalomo varžybos virš vandens. Dar viena į Zarasus susirinkusių žiūrovų laukianti staigmena – galimybė išmėginti vandens formulę F2. Viso savaitgalio metu varžybų žiūrovams bus rengiami pravažiavimai su specialia dviviete vandens formule, vairuojama profesionalaus lenktynininko.

Varžybų žiūrovai turi galimybę įsikurti Zaraso ežero Didžiojoje saloje veikiančioje stovyklavietėje. Apsigyvenus ant šlaito įrengtame palapinių miestelyje, stebėti varžybas galima neišeinant iš stovyklavietės. Zaraso ežero Didžiojoje saloje įkurtas aktyvaus poilsio ir atrakcionų parkas, taip pat – atskira zona vaikams. Vandens formulių F2 Pasaulio čempionato Lietuvoje globėjas – šalies premjeras Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų