REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV rinktinei Serbijos krepšininkai priešinosi vos kėlinį, tačiau tada amerikiečiai truktelėjo ir nurūko į 15-ąjį savo olimpinį auksą istorijoje, rungtynės baigėsi triuškinančiu rezultatu 96:66. 

JAV rinktinei Serbijos krepšininkai priešinosi vos kėlinį, tačiau tada amerikiečiai truktelėjo ir nurūko į 15-ąjį savo olimpinį auksą istorijoje, rungtynės baigėsi triuškinančiu rezultatu 96:66. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susitikimą komandos pradėjo apylygiai ir pirmasis kėlinys žadėjo neblogą kovą, tačiau nuo antrojo ketvirčio aukštesnę pavarą įjungė amerikiečiai ir, vedami K. Duranto, šovė į priekį, nepalikdami serbams net menkiausių vilčių pasvajoti apie pergalę.

REKLAMA

JAV: K. Durant 30 (10/19 metimų), D. Cousins 13 (15 atk. kam.), K. Thompson 12, P. George 9, C. Anthony 7.

Serbija: N. Nedovič 14, M. Macvan 11, M. Teodosič 9.

Rungtynių eiga

Ketvirtas kėlinys

Ketvirtas kėlinys buvo tik formalumas, o per jį pasižymėti bandė visi JAV žaidėjai. Tuo tarpu serbai atrodė nervingi ir nieko gero neparodė.

Finalas baigėsi amerikiečių pergale 96:66.

Trečias kėlinys

Trečiajame kėlinyje JAV rinktinė tik dar labiau didino savo pranašumą, o serbai buvo beginkliai. Įspūdingu dėjimu po K. Thompsono perdavimo pasižymėjo D. Jordanas. Po C. Anthony efektingo dėjimo, skirtumas siekė net 34 taškus (71:37).

REKLAMA
REKLAMA

Nevilties apimtas N. Kaliničius spyrė į reklaminius stendus, o už tai buvo nubaustas technine pražanga, kuri jam buvo ir penkta asmeninė, tad žaidėjui finalas baigėsi anksčiau laiko. Prieš paskutinį ketvirtį priekyje nepadoriu skirtumu 79:43 buvo JAV rinktinė.

Antras kėlinys

Nuo pat antrojo kėlinio pradžios amerikiečiai pradėjo žaisti daug greičiau. Dar blogesnė naujiena serbams – siautėjęs K. Durantas. Kėlinio pradžioje dėjimą pademonstravo C. Anthony, o du D. Cousinso baudų metimai skirtumą padidino iki dviženklio 25:15.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tada prasidėjo K. Duranto šou: jis smeigė du tritaškius iš eilės, įkrovė iš viršaus ir JAV atitrūko 33:20. Vėliau amerikiečiai įsismarkavo dar labiau, o K. Thompsono tritaškis skirtumą padidino iki 43:22.

Į pertrauką komandos išėjo JAV pirmaujant 52:29. K. Duranto sąskaitoje – 24 taškai, D. Cousinso – 11 ir 12 atkovotų kamuolių.

Pirmas kėlinys

Pirmuosius taškus susitikime pelnė M. Macvanas ir išvedė Serbiją į priekį. Sužaidus 3 minutes, priekyje 7:4 vis dar buvo serbai. Pirmąjį dėjimą greitos atakos metu pademonstravo ir rezultatą išlygino K. Durantas.

REKLAMA

Tačiau skolingas neliko ir M. Raduljica, kuris kamuolį į JAV krepšį sugrūdo dviem rankomis. Po 10 minučių 19:15 pirmavo amerikiečiai.

Pirmasis ketvirtis pagal žaidimo stilių ir kontrolę priklausė serbams. Komandos žaidė lėtą, pozicinį krepšinį, kuris bėgti mėgstantiems JAV žaidėjams nėra labai parankus. Jie pataikė vos 1 tritaškį iš 7, o „iš žaidimo“ krepšį atakavo 35% tikslumu.

Prieš rungtynes

Nors JAV rinktinė ir laimėjo visas 7-ias rungtynes, jų kelias į finalą nebuvo pats paprasčiausias, jiems teko rimtai paprakaituoti rungtynėse su Australija, Prancūzija ir, žinoma, Serbija.

REKLAMA

„Varžovai puikiai sutaria tarpusavyje, nuostabiai perdavinėja kamuolį, gerai ginasi. Tai pamatėme ir pusfinalyje su Australija. Be to, jie turi vieną geriausių pasaulio žaidėjų – Milošą Teodosičių. Mums bus labai sunku“, – kalbėjo JAV treneris Mike`as Krzyzewski.

Paskutinį kartą amerikiečiai ir serbai finale žaidė dar pasaulio čempionato finale 2014-siais, tuomet JAV vargo neturėjo ir šventė pergalę 129:92.

Tuo tarpu serbai tiki, kad gali mesti iššūkį grėsmingiems varžovams. Kai M. Teodosičiaus paklausė, ar jis įsivaizduoja pergalę prieš JAV, įžaidėjas atsakė: „O ar jūs įsivaizdavote, kad leisime Australijai įmesti 14 taškų per pirmus 2 kėlinius? Tikriausiai ne.“

Serbas Stefanas Markovičius sutinka, kad amerikietiškoji baimė išnyko po įtemptų grupės etapo rungtynių, kuomet Serbijos komanda nusileido 94:91: „Tada mes pradėjome kiek išsigandę, tačiau išmokome, kaip reikia žaisti. Tiesiog turime žengti į aikštę ir žaisti taip, kaip mokame.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų