REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio rinktinė Rio de Žaneiro olimpiadoje patyrė pirmą itin skaudų pralaimėjimą. Šeštadienį Jono Kazlausko auklėtiniai atrodė beviltiškai dvikovoje su ispanais – nusileido rekordiškai triuškinamu rezultatu 59:109 (11:26, 18:22, 16:36, 14:25).

Lietuvos krepšinio rinktinė Rio de Žaneiro olimpiadoje patyrė pirmą itin skaudų pralaimėjimą. Šeštadienį Jono Kazlausko auklėtiniai atrodė beviltiškai dvikovoje su ispanais – nusileido rekordiškai triuškinamu rezultatu 59:109 (11:26, 18:22, 16:36, 14:25).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių scenarijus beveik nesiskyrė nuo praėjusių metų Europos čempionato finalo. Jau nuo pat pradžių ispanai išsiveržė į priekį daugiausiai Pau Gasolio pastangomis. Po dviejų kėlinių Ispanijos rinktinė susikrovė solidų pranašumą 48:29, tačiau tai dar buvo ne pabaiga. P. Gasolis po pertraukos smeigė tris taiklius tritaškius, jam talkino puikiai pataikantys komandos draugai ir J. Kazlausko auklėtiniai visiškai palūžo.

REKLAMA

Ispanai rungtynėse tritaškius pataikė net 50 proc. taiklumu (16 iš 32), o 50 taškų skirtumas veikiausiai didžiausias, kokiu lietuviai yra pralaimėję olimpinėse žaidynėse.

Lietuvos rinktinei daugiausiai taškų pelnė M. Kuzminskas ir M. Kalnietis - atitinkamai 17 ir 16. V. Kariniausko sąskaitoje 6, po 5 pelnė A. Juškevičius ir D. Sabonis, 4 - J. Mačiulis, po 2 - A. Kavaliauskas, P. Jankūnas, M. Grigonis, 0 - J. Valančiūnas (10 atkovotų kamuolių), R. Seibutis, R. Javtokas.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanijos komandoje nesulaikomas buvo P. Gasolis - 23 (5/5 tritaškiai), 5 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai, du perimti kamuoliai ir du blokuoti metimai. Jis surinko net 34 naudingumo balus. N. Mirotičius pridėjo 17, R. Fernandezas - 13, po 11 - F. Reyesas ir R. Rubio, 10 - S. Llullas.

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Į aikštę pirmieji žengė M. Kalnietis, J. Valančiūnas, P. Jankūnas, J. Mačiulis, R. Seibutis. Starto jaudulys daro savo – komandos daugiau nei minutę nepelno taškų. Pirmieji jaudulio atsikrato ispanai, pataikę du tritaškius iš eilės. Sužaidus tris minutes Ispanijos rinktinė pirmauja 8:2.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuviai nesusikalba gynyboje, klysta puldami ir varžovai tuo naudojasi – 12:4. Po J. Kazlausko minutės pertraukėlės R. Rubio pelno tritaškį ir ispanai pavojingai tolsta 15:4. Iniciatyvos imasi M. Kalnietis po kelių sėkmingų jo atakų – 17:11. Savęs aikštėje nerandantį ir mikrodvikovą su P. Gasoliu pralaimėjusį J. Valančiūną keičia R. Javtokas. Lietuvos rinktinės puolimas ir toliau stringa, o ispanai šauna į priekį ir po pirmo kėlinio pirmauja jau 26:11.

Antras kėlinys

Atsarginis Lietuvos rinktinės penketas daug agresyviau ima gintis ir tai duoda rezultatą – varžovai klysta, o atakų smaigalyje atsidūręs M. Kuzminskas pelno šešis taškus iš eilės – 28:17. Sugrįžęs P. Gasolis atstato buvusią persvarą – 35:19.

REKLAMA

Lietuvos rinktinės gynyboje vis dar daug skylių. Po M. Kuzminsko ir A. Juškevičiaus tritaškių skirtumas tirpsta 39:29, tačiau varžovai atsako penkiais taškais be atsako. J. Kazlausko auklėtiniai sutrikę, o varžovai nutolsta rekordiniu skirtumu. Įpusėjus rungtynėms ispanai priekyje 48:29.

Trečias kėlinys

Po pertraukos mūsų nacionalinės ekipos siaubu tampa P. Gasolis. Vidurio puolėjas smeigia tris taiklius tritaškius ir ispanų pranašumas jau 26 taškai – 57:31. M. Kalnietis žadina komandos draugus taikliu tritaškiu. Įpusėjus ketvirčiui skirtumas vis dar triuškinamas 61:36.

REKLAMA

M. Kalnietis toliau imasi iniciatyvos ir kaunasi, tačiau to negana. Po R. Fernandezo tritaškio – 30 taškų persvara 70:40. Atrodo, lietuviams lieka kautis tik dėl garbės. Trečiasis kėlinys virsta tikru košmaru lietuviams – kone viską pataikantys ispanai jį laimėjo 36:16 ir praraja tarp komandų jau 39 taškai – 84:45.

Ketvirtas kėlinys

J. Kazlauskas paskutines 10 minučių leidžia žaisti atsarginiams žaidėjams. Šiem nepavydėtina užduotis – bent kiek sumažinti triuškinamą ispanų persvarą. Ispanai ir toliau mėgaujasi žaidimu – pelno taškus kone nestabdomi. E. Calderonas smeigia tritaškį ir likus žaisti minutę – pelno taškus kone nestabdomi. E. Calderonas smeigia tritaškį ir likus žaisti minutę 50 taškų skirtumas – 106:56. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų