REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Donaldas Trumpas apie ateities perspektyvas: galiausiai tai suveiks, arba turėsiu labai ilgų atostogų (nuotr. SCANPIX)

Arogantiškas ir liaupsių sau negailintis milijardierius Donaldas Trumpas ketvirtadienį neįprastai kukliai pripažino, kad jo pastangoms tapti JAV prezidentu kyla iššūkių ir kad jam gali nepavykti laimėti rinkimų.

14

Arogantiškas ir liaupsių sau negailintis milijardierius Donaldas Trumpas ketvirtadienį neįprastai kukliai pripažino, kad jo pastangoms tapti JAV prezidentu kyla iššūkių ir kad jam gali nepavykti laimėti rinkimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Respublikonų kandidatas per kampanijos renginius Floridoje susilaikė nuo jam įprastos bravūros, o per ketvirtadienį vykusį susitikimą su evangelikų dvasininkais netgi pareiškė, kad jam „iškilo didžiulė problema Jutoje“.

REKLAMA

Tą pačią dieną buvusi televizijos realybės šou žvaigždė pripažino, kad jam stinga politinio korektiškumo ir kad tai gali lemti nesėkmę rinkimuose, jeigu amerikiečiams jo tiesmukas požiūris pasirodys nepriimtinas.

„Mums iškilo problema“, – D.Trumpas sakė dvasininkams ir pridūrė, kad naujas prezidentas galėtų paskirti iki penkių Aukščiausiojo Teismo teisėjų.

„Tai gali mums kainuoti Aukščiausiąjį Teismą“, – pripažino jis.

D.Trumpo kampanija planuoja penktadienį surengti Orlando mieste pasitarimą su Respublikonų nacionalinio komiteto (RNC) pareigūnais.

REKLAMA
REKLAMA

Respublikonų partijos ir jos kandidato štabo pareigūnai, pageidavę neskelbti jų vardų, sakė, kad per šį susitikimą dėmesys bus sutelktas į jo kampanijos veiksmus Floridoje, o ne į tvyrančią įtampą tarp D.Trumpo ir partijos lyderių.

Įveikęs 16 varžovų per respublikonų pirminius rinkimus, D.Trumpas susidūrė su nerimą keliančiais signalais, kai jo kampanija susitelkė į visuotinius rinkimus ateinantį lapkritį.

Kaip rodo nacionalinės apklausos, pastarosiomis dienomis demokratų kandidatė Hillary Clinton padidino populiarumo persvarą prie D.Trumpą, o dalis įtakingų respublikonų paskelbė nepalaikysiantys savo partijos kandidato.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai suveiks, arba išeisiu ilgų atostogų

Pastarasis retas D.Trumpo savistabos pavyzdys žymi didelį atotrūkį nuo jo įprastų pompastiškų pareiškimų. Jau daug mėnesių apklausų rezultatai buvo jam itin palankūs, o per kampanijos renginius atrodydavo itin pasitikintis savimi.

„Laimėsime labai tvirtai!“ – D.Trumpas prieš mėnesį pareiškė riaumojančiai miniai per Respublikonų nacionalinį suvažiavimą.

Vis dėlto ketvirtadienį D.Trumpui teko pacituoti vienos apklausos rezultatus, rodžiusius, kad jis keliais procentiniais punktais atsilieka nuo H.Clinton, bet argumentavo, kad jų populiarumas apylygis.

REKLAMA

Paklaustas, kaip planuoja panaikinti H.Clinton pranašumą, milijardierius atsakė ketinantis tiesiog daryti „tą patį, ką darau dabar“.

„Galiausiai tai suveiks arba, žinot, išeisiu labai malonių ilgų atostogų“, – D.Trumpas sakė televizijai CNBC.

Nors ir stengėsi atkurti pasitikėjimą savo kampanija, D.Trumpas neišvengė naujų prieštaringų pareiškimų, kai ketvirtadienio vakarą pasakė esantis nusiteikęs leisti teisti terorizmu įtariamus amerikiečius Gvantanamo įlankos kalėjime Kuboje. Konkrečiai paklaustas apie JAV piliečius, kandidatas sakė, kad jam nepatinka, jog prezidentas Barackas Obama ir kiti nori juos teisti įprastuose teismuose, o ne patikėti šį darbą Gvantamo įlankos karinėms komisijoms.

REKLAMA

„Sakyčiau, kad jie galėtų būti teisiami ten. Taip būtų gerai“, – pareiškė jis.

Jutoje, paprastai tvirtai balsuojančioje už respublikonus, D.Trumpui iškilę iššūkiai buvo ypač netikėti. Tos valstijos didelė mormonų bendruomenė išsakė didelių abejonių dėl šio kandidato, nors valstijos gubernatorius respublikonas jį palaikė.

„Mums išties buvo priskirtas klaidinantis naratyvas“, – sakė D.Trumpas, kalbėdamas apie savo sunkumus Jutoje.

Tačiau respublikonai kitose šios partijos tvirtovėse, tokiose kaip Arizona ir Džordžija, susirūpinę, kad D.Trumpo nepopuliarumas gali suteikti demokratams netikėtą pergalę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis svarus susirūpinimas paskatino dešimtis respublikonų pasirašyti ketvirtadienį paskelbtą laišką, raginantį partijos pirmininką liautis teikti pagalbą D.Trumpui ir sutelkti pastangas pažeidžiamiems kandidatams į Atstovų Rūmus ir Senatą apsaugoti.

D.Trumpas sakė nesirūpinantis, kad respublikonai gali nuo jo nusigręžti, ir pagrasino, kad liausis finansuoti partiją, jeigu jie taip pasielgs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų