REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Lietuvoje – pasaulinio lygio lenktynių serija (nuotr. Vytauto Pilkausko)

Lietuvoje bei visose trijose Baltijos šalyse nuo kitų metų debiutuos pasaulinio lygio lenktynių serija - TCR kėbulinių automobilių čempionato dalis, kuri Baltijos šalyse ji vadinsis „TCR Baltic Trophy“.

5

Lietuvoje bei visose trijose Baltijos šalyse nuo kitų metų debiutuos pasaulinio lygio lenktynių serija - TCR kėbulinių automobilių čempionato dalis, kuri Baltijos šalyse ji vadinsis „TCR Baltic Trophy“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši žinia buvo paviešinta šeštadienį ryte „ENEOS 1006 km lenktynių“ spaudos centre surengtoje spaudos konferencijoje.

REKLAMA

TCR rengėjus sudomino „ENEOS 1006 km lenktynių“ populiarumas ir tiek sportininkų, tiek visuomenės dėmesys, skiriamas šioms lenktynėms visoje Europoje, todėl kaip trampliną ateiti į Baltijos šalis TCR rengėjai pasirinko „ENEOS 1006 km lenktynes“.

TCR lenktynių serija debiutavo 2015 metais kaip alternatyva nepagrįstai brangiam pasaulio kėbulinių lenktynių čempionatui WTCC. Tai viena sparčiausiai populiarėjančių žiedinių kėbulinių lenktynių serijų.

REKLAMA
REKLAMA

Vos per dvejus metus į šią seriją įsijungė net septyni automobilių gamintojai (SEAT, Honda, Volkswagen, Opel, Ford, Subaru ir Alfa Romeo), dar trys (KIA, Peugeot ir Hyundai) šiuo metu kuria TCR standartus atitinkančius automobilius ir dar du (Audi ir Mercedes-Benz) studijuoja galimybes juos kurti.

Kiekvienos TCR serijos lenktynės susideda iš dviejų trumpų distancijų lenktynių, tačiau automobiliai juos tik truputį patobulinus lengvai gali būti pritaikomi ir ilgų distancijų lenktynėms.

„Mes labai džiaugiamės, galėdami praverti ir į šios rinkos duris. Kadangi Lietuvoje itin populiarios ilgų distancijų lenktynės, manoma, jog iš pradžių „TCR Baltic Trophy“ bus rengiama kartu su „ENEOS 1006 km lenktynėmis,“ – spaudos konferencijoje kalbėjo WSC („World Sporting Consulting“) įmonės, kuriai priklauso visos teisės į TCR vardą, komunikacijos direktorius Fabio Ravaioli.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svečias specialiai atvyko į Palangą pristatyti šias lenktynes ir stebėti šių metų „ENEOS 1006 km lenktynių“, apie kurias jis buvo daug girdėjęs.

„Palangoje šiuo metu lenktyniauja net du sportininkai, kurie dalyvauja ir „TCR Benelux“ čempionate. – tai Steve Vanbellingen ir Michael Verhagen, dar prieš dvi savaites lenktyniavę TCR lenktynėse“, - su spaudos konferencijos svečius pristatė „ENEOS 1006 km lenktynių“ pagrindinis organizatorius, „Promo events“ direktorius darius Jonušis.

„Man, kaip buvusiam lenktynininkui, labai malonu, kad į Lietuvą pavyko pritraukti tokio lygio lenktynių seriją. Mūsų planas yra toks – pirmiausia kitais metais „ENEOS 1006 km lenktynėse” atsiras atskira TCR klasė. Tuo pat metu mes darysime viską, kad surengtume ir „TCR Baltic Trophy“ lenktynes pagal TCR lenktynių formatą, o dar kitais metais turėtų atsirasti ir pilnavertis Baltijos šalių TCR čempionatas,“ – artimiausius planus atskleidė TCR atstovas Baltijos šalims D. Jonušis.

REKLAMA

Šiuo metu visame pasaulyje vyksta net 18 TCR čempionatų. Pradedant tarptautine „TCR International“ lenktynių serija, kuri yra transliuojama tiesiogiai visame pasaulyje per didžiausius sporto kanalus ir baigiant nacionaliniais šalių ar regionų čempionatais.

Pirmasis TCR automobilis yra ir Lietuvoje. Jį įsigijo „Rimo“ komanda. Tai „Honda Civic“, kuris jau spėjo ir dalyvauti ir tarptautinėse varžybose. Pernai, per pirmus TCR serijos metus lenktynės buvo transliuojamos į 170 pasaulio šalių, jas stebėjo 860 milijonų TV žiūrovų, o „International“ serijos lenktynėse vidutiniškai kiekviename etape apsilankė po 45 000 žiūrovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų