REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Švenčia visa Anglija: mažasis princas mini svarbią dieną (nuotr. Vida Press)

Jungtinės Karalystės sosto įpėdiniui George‘ui šiandien svarbi diena – princas liepos 22-ąją švenčia savo 3 metų gimtadienį.

30

Jungtinės Karalystės sosto įpėdiniui George‘ui šiandien svarbi diena – princas liepos 22-ąją švenčia savo 3 metų gimtadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neabejotina, kad svarbią dieną minės ne tik karališkoji šeima, tačiau visa Anglija.

REKLAMA

George tėvai – princas Williamas ir Kate Middleton – susituokė 2011 m. balandžio 29 d. Po dviejų metų – liepos 22 dieną – gimė sūnus. 2015 m. gegužės 2 d. gimė dukra Kembridžo Princesė Charlotte.

Per šiuos tris gyvenimo metus princui teko pamatyti ir išbandyti labai daug dalykų. Mažasis karališkosios šeimos atstovas lankėsi Australijoje, kur pirmą kartą matė zoologijos sodo gyventojus, dalyvavo ne viename svarbiame priimime. Pasipuošęs chalatu ranką spaudė net pačiam JAV prezidentui Barackui Obamai.

REKLAMA
REKLAMA

Įpėdinis taip pat išbandė kiekvieną berniuko svajonę – sėdėjo reaktyvinio lėktuvo piloto krėsle.

Savo sūnui įlipti į lėktuvą „Hawk“, kurį naudoja oro akrobatai iš „Red Arrows“, padėjo tėvas princas Williamas (Viljamas), kai šios trupės lėktuvai, parengti dalyvauti aviacijos šventėje „International Air Tattoo“ stovėjo aerodrome.

Berniukas, užsidėjęs specialias ausines, dar buvo įlipęs ir į sraigtasparnį „Squirrel“, kartu su savo mama Kate (Keit), o Williamas sėdėjo instruktoriaus vietoje.

Kaip tik šį sraigtasparnį antrasis eilėje į sostą princas, Kembridžo kunigaikštis, prieš septynerius metus mokėsi jį vairuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Įtariu, kad princas George'as buvo kiek išsigandęs ir triukšmo, ir buvimo sraigtasparnyje“, – sakė karališkąją šeimą lydėjęs aviacijos kapitonas Jimas Hobkirkas (Džimas Hobkerkas).

Mažasis princas „labai domėjosi galiniu rotoriumi. Spėju, kad kunigaikštis jam yra pasakojęs apie sraigtasparnius, nes sūnus žinojo, kas tai yra. Jis vis kartojo „tail rotor“ (užpakalinis rotorius)“.

Pirmą kartą George'as, vyresnysis iš dviejų Williamo ir Kate vaikų, lydėjo tėvus oficialiame karališkame reginyje Didžiojoje Britanijoje.

„International Air Tattoo“, didžiausias karinės aviacijos šou pasaulyje, rengiamas Karališkųjų oro pajėgų (RAF) bazėje Ferforde, Anglijos pietvakariuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų