REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė, Seimo pirmininkė ir premjeras neketina dalyvauti savaitgalį Vilniuje vyksiančiose eitynėse „Už lygybę“.

Prezidentė, Seimo pirmininkė ir premjeras neketina dalyvauti savaitgalį Vilniuje vyksiančiose eitynėse „Už lygybę“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kita vertus, jie visi pripažįsta teisę turėti savo įsitikinimus ir juos reikšti.

„Mūsų šalies Konstitucijos 25 straipsnis numato teisę kiekvienam žmogui turėti įsitikinimus ir laisvai juos reikšti įvairiomis įstatymų nedraudžiamomis formomis, tarp jų ir eitynėmis“, – teigiama Prezidentūros komentare BNS apie seksualinių mažumų rengiamas eitynes.

REKLAMA

Jame taip pat teigiama, kad Dalia Grybauskaitė „ nedalyvauja jokiose eitynėse“.

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė BNS teigė, kad premjero Algirdo Butkevičiaus dalyvavimas birželio 18 dienos renginiuose nenumatytas, tačiau kaip svečią į „Baltic Pride“ konferenciją planuojama deleguoti Vyriausybės kanceliarijos atstovą.

„Premjeras yra už tolerancijos ugdymą plačiąja prasme – toleranciją apsisprendimui, rasei, kalbai, religijai, įsitikinimams, bet yra prieš homofobiškus pareiškimus ar kitokias nesantaikos kurstymo apraiškas, nes jos nedera su demokratijos nuostatomis“ , – rašoma Vyriausybės vadovo atstovės atsakyme.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė trečiadienį pasveikino Vilniuje organizuojamą seksualinių mažumų renginį „Baltic Pride“, bet sakė šeštadienio eitynėse nedalyvausianti, nes nori tą dieną praleisti su šeima.

„Aš sveikinu kiekvieną aktyvią žmonių grupę, nes yra labai svarbu, kad visuomenė būtų aktyvi (...). Kiekviena grupė turi kalbėti apie savo problemas, apie savo džiaugsmus, pasiekimus. Aktyvi visuomenė duoda bendruomeniškumo jausmą“, – interviu Žinių radijui sakė L.Graužinienė, paklausta apie seksualinių mažumų eitynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę Vilniuje vyksta „Baltic Pride“ renginiai, kuriais siekiama atkreipti dėmesį į lesbiečių, gėjų, transseksualų, biseksualų ir interseksualų (LGBTI) situaciją. Renginio kulminacija taps šeštadienio eitynės centrine Vilniaus gatve Gedimino prospektu.

Eitynėse planuoja dalyvauti mažiausiai keturių užsienio šalių ambasadoriai, Švedijos kultūros ministrė.

Renginio organizatoriai sako siekiantys didinti seksualinių mažumų matomumą visuomenėje bei jos pakantumą. Kritikai šį renginį vadina homoseksualizmo propaganda, kuri neatitinka krikščioniškų vertybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų