REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Prince'as (nuotr. Vida Press)

Prince'as mirė atsitiktinai perdozavęs skausmą malšinančių vaistų, rodo ketvirtadienį paskelbti skrodimo rezultatai, kurie patvirtina, kad popmuzikos legenda tapo garsiausia JAV siaučiančios piktnaudžiavimo opioidais epidemijos auka.

17

Prince'as mirė atsitiktinai perdozavęs skausmą malšinančių vaistų, rodo ketvirtadienį paskelbti skrodimo rezultatai, kurie patvirtina, kad popmuzikos legenda tapo garsiausia JAV siaučiančios piktnaudžiavimo opioidais epidemijos auka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užbaigdamas savaites trukusias spėliones, teismo medikas Prince'o gimtojoje Minesotoje padarė išvadą, kad 57 metų muzikantas balandžio 21 dieną mirė dėl „nelaimingo atsitikimo“, kurį sukėlė jo paties pavartotas fentanilis – stiprus opioidas, skirtas stipriam chroniškam skausmui malšinti.

REKLAMA

Teismo mediko biuras, kaip įprasta, nepateikė jokių kitų detalių, tik nurodė mirties priežastį. Minesotos Karverio apygardos šerifo departamentas vis dar tiria įvykius, nulėmusius staigią Prince'o mirtį.

Teismo mediko biuras nurodė, kad energingasis 1,6 m ūgio atlikėjas svėrė vos 51 kilogramą ir kad jo pelenų amžinojo poilsio vieta nežinoma.

tv3.lt primena, kad JAV teisėsaugos pareigūnas naujienų agentūrai „Associated Press“ pareiškė, kad dainininkas mirė perdozavęs narkotikų.

REKLAMA
REKLAMA

Vartoti vaistai

Sintetinis opiatas fentanilis yra 50-100 kartų stipresnis skausmą malšinantis vaistas už morfiną ir yra parduodamas tik su receptu. Tarp pašalinių vaisto poveikių yra mieguistumas, apsvaigimas, nuovargis ir kvėpavimo bei šlapinimosi sutrikimai.

Anksčiau šaltiniai kalbėjo, kad „Purple Rain“ atlikėjas turėjo problemų dėl skausmą malšinančių vaistų „Percocet“, kurios prasidėjo netrukus po to, kai 2010 metais jam buvo atlikta klubo sąnario keitimo operacija.

Prince'as buvo rastas negyvas savo valdose „Paisley Park“, kelios dienos po to, kai jo privatus lėktuvas neplanuotai nutūpė – irgi, kaip pranešta, jam perdozavus skausmą malšinančių vaistų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalifornijos gydytojas Howardas Kornfeldas, kuris gydo priklausomybę nuo skausmą malšinančių vaistų, maždaug tuo metu, kai Prince'as mirė, skubiai planavo gydyti dainininką, praėjusį mėnesį sakė šio specialisto advokatas.

H.Kornfeldo sūnus Andrew buvo nuvykęs į „Paisley Park“ susitikti su Prince'u, bet rado jį be gyvybės ženklų ir paskambino pagalbos telefonu.

Visuomenė nieko neįtarė

Visuomenei Prince'as atrodė sveikas ir garsėjo pasirodymų maratonais, kai grodavo ištisas valandas arba surengdavo du koncertus per vakarą.

REKLAMA

Tačiau 2010-aisiais Prince'ui, kuris neviešino savo asmeninio gyvenimo, buvo atlikta klubo operacija.

Jis mirė tokiu metu, kai visuomenėje didėja susirūpinimas dėl opioidų vartojimo epidemijos, kuri, pasak Ligų kontrolės ir prevencijos centrų, 2014 metais Jungtinėse Valstijose pareikalavo 26 647 gyvybių.

Tokių mirties atvejų nuo 1999 metų padaugėjo beveik keturis kartus ir dabar skausmą malšinantys vaistai nulemia 61 proc. visų mirtinų perdozavimų.

Gydytojai skausmą malšinančius vaistus ėmė dosniai išrašinėti 10-ajame dešimtmetyje, kai farmacijos kompanijos ir medicinos ekspertai ėmė laikytis pozicijos, kad juos galima vartoti dėl nugaros skausmų, artrito ir kitų ligų nesibaiminant pripratimo.

Tačiau daug pacientų tapo priklausomi ir atsigręžė į juodąją rinką ir heroiną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų