REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
51
LKF ataskaitinė-rinkiminė konferencija (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Lietuvos krepšinio federacijai dar ketverių metų kadencijai vadovaus Arvydas Sabonis. Legendinis mūsų šalies krepšininkas nesulaukė nė vieno konkurento LKF prezidento rinkimuose ir antradienį Kaune vykusioje LKF ataskaitinėje konferencijoje jo patvirtinimas buvo tik formalumas. 

51

Lietuvos krepšinio federacijai dar ketverių metų kadencijai vadovaus Arvydas Sabonis. Legendinis mūsų šalies krepšininkas nesulaukė nė vieno konkurento LKF prezidento rinkimuose ir antradienį Kaune vykusioje LKF ataskaitinėje konferencijoje jo patvirtinimas buvo tik formalumas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po ataskaitos vykusiame balsavime A. Sabonis nesulaukė nė vieno balso prieš ir absoliučia dauguma buvo patvirtintas naujuoju LKF vadovu bei tęs savo darbus dar ketverius metus. Konferencijoje apskritai beveik visi klausimai buvo patvirtinti vienbalsiai, priekaištų sulaikė tik projektas dėl narystės ir mokesčio. Pavydėtina vienybė.

REKLAMA

TAIP PAT SKAITYKITE: Arvydas Sabonis: mes gerai atrodome, mus gerbia, o ko daugiau reikia lietuviui?

LKF prezidento postą A. Sabonis 2012 metais perėmė iš Vlado Garasto. Per jo kadenciją buvo kilęs skandalas, kai tiek A. Sabonis, tiek Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas norėjo atsistatydinti, tačiau pasitraukus iš savo pareigų LKF generaliniam sekretoriui Mindaugui Balčiūnui, apsigalvojo.

Artėjant LKF rinkimams buvo žadama, kad bus daugiau kandidatų į prezidento postą, tačiau A. Saboniui paviešinus savo sprendimą tęsti pradėtus darbus, opozicijos neatsirado.

REKLAMA
REKLAMA

Konferencijos eiga

„Sveikinu su olimpine vasara visus. Noriu pranešti, kad LKF turi 130 narių. Norint priimti sprendimus, reikia 65. Užsiregistravę 85, tad kvorumas jau yra“, - kreipėsi į susirinkusius konferencijos dalyvius LKF prezidentas A. Sabonis.

Apdovanojimai. Už nuopelnus Lietuvos krepšiniui apdovanotas ilgametis Lietuvos rinktinės masažuotojas Juozas Petkevičius. "Ačiū, kad krepšinis prisiminė ir mažiukus. Atėjo laikas, kai prasidėjo apdovanojimai. Truputį liūdna. Ačiū", - sakė rinktinės talismanu tapęs Juozukas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LKF Garbės medaliu taip pat apdovanotas ilgametis fizinio rengimo treneris Aleksandras Kosauskas, ilgametis savanoris Alfonsas Jakimavičius. I laipsnio atminimo medaliu apdovanotas Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Antanas Sireika. Jis linkėjo mažiau prieštaravimų Lietuvos krepšinyje. Už indėlį vystant Lietuvos krepšinį apdovanotas buvęs krepšininkas Kazimieras Budrys. LKF padėkos ženklai įteikti pirmiesiems Lietuvos rinktinės žaidėjų treneriams.

LKF prezidento ataskaita. Ji buvo pateikta naujai. A. Saboniui nereikėjo stovėti prieš mikrofono ir skaityti savo darbų sąrašą. Jis pakvietė visus pažiūrėti du vaizdo filmus. Pirmasis – ataskaita už 2015 metus, antrasis – už visą ketverių metų kadenciją.

REKLAMA

FIBA ir Eurolygos karas. „Lietuvos krepšinis išaugo FIBA sistemoje. Esame teisiškai įsipareigoję laikytis FIBA reglamento ir užtikrinti, kad to laikytųsi šalies klubai, - priminė A. Sabonis. – Būtų žala Lietuvos krepšinio bendruomenei ir Lietuvos visuomenei. Kilo pavojus Lietuvos krepšinio sistemai ir dalyvavimui Rio de Žaneiro olimpiadoje. Pasvėrę ir pasikonsultavę priėmė sprendimą suspenduoti Vilniaus „Lietuvos rytą“, pasirinkusį Eurolygos organizuojamas Europos taurės varžybas, iš Lietuvos krepšinio lygų. Šį sprendimą priimti buvo sunku – nesidžiaugėme. Iš dviejų blogybių pasirinkta mažesnė. Ant kortos – rinktinės likimas ir visa krepšinio sistema nuo vaikų iki profesionalų. Tokį sprendimą privalėjome priimti.“

REKLAMA

2015 metais LKF biudžetas. 3,733 mln. federacija gavo pajamų, o išlaidos sudarė 3,626 mln. eurų.

Kritika. LKL prezidentas Romualdas Brazauskas LKF prezidento ataskaitoje pasigedo savikritikos. „Taip pat nustebino apsaugos darbuotojas prie durų. To anksčiau niekada nebūdavo. Esame atvira šeima ir pajuokaudavome iš futbolo dėl panašių dalykų. Noriu pabaigti mažorine gaida ir palinkėti A. Sabonio komandai gerų darbų“, - kalbėjo jis.

Diskusijos. Naujas LKF licencijavimo ir narystės modelis bei mokestis už narystės kortelę sukėlė moksleivių atstovų pasipriešinimą. „Ne visi vaikai ir jų tėvai gali susimokėti“, - sakė oponuojantys dalyviai. Už projekto vystymą balsavo 51 dalyvis, susilaikę – 21.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patvirtinta. LKF etikos, drausmės ir apeliacinė komisija – dar dvejus metus darbus tęs pirmininkas Julius Zaleskis, nariai Kęstutis Vagneris ir Algimantas Stasys Anužis. Įdomu – per dvejus metus komisija sulaukė tik vienos apeliacijos.

LKF prezidento rinkimai. „Nėra lengva tiek kalbėti. Kažką pasirašiau, - kreipdamasis į konferencijos dalyvius juokėsi A. Sabonis ir pristatė savo tikslus žengiant į antrąją kadenciją. – Būkime vieningi vardan mūsų mylimo krepšinio.“

Replika dėl Einikio. „Ar negalima būtų įjungti Gintaro Einikio į tą nusipelniusių žmonių veiklą. Gal žmogus išbristų iš to liūno“, - kalbėjo Vytautas Kiaušas. „Pasiūlymas gal ir geras. Matome iš spaudos – žmogui nesiseka atsistoti tvirčiau. Galvosime. Nėra lengva padėti. Kartais pakalbėdavau anksčiau, bet iki tam tikro laiko. Ir vėl į tą patį“, - atsakė A. Sabonis.

Sekmadienį neblaivus G. Einikis pateko į policijos areštinę, kai buvo pranešta, kad grasina savo žmonai susidorojimu. Krepšininkui pareigūnai nustatė 2 ir 44 šimtąsias promilės. Dėl smurto šeimoje yra buvęs ne vienas teismas, tačiau pora vis susitaiko ir gyvena toliau. Uostamiestyje kurį laiką buvo ramiau, kai G. Einikis keletą mėnesių dirbo Saratove, krepšinio komandos trenerio asistentu, tačiau klubas jo paslaugų atsisakė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų