REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Vilniaus meras ir dabartinės Vilniaus opozicinės Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) vadovas Artūras Zuokas tikina, kad apie galimą buvusio Liberalų sąjūdžio vadovo Eligijaus Masiulio kyšį turėjo žinoti ir likusi partijos vadovybė, nes, jo teigimu, visa valdyba yra susisaisčiusi su koncernu „MG Baltic“.

Buvęs Vilniaus meras ir dabartinės Vilniaus opozicinės Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) vadovas Artūras Zuokas tikina, kad apie galimą buvusio Liberalų sąjūdžio vadovo Eligijaus Masiulio kyšį turėjo žinoti ir likusi partijos vadovybė, nes, jo teigimu, visa valdyba yra susisaisčiusi su koncernu „MG Baltic“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ne Eligijus Masiulis, visa minėta grupė, vadovybė, dabartinis partijos elitas, įskaitant ir kitus pavaduotojus, visada buvo susijęs su minėta grupe, su konkrečiais minimais asmenimis (...), tai yra viena grupė ir tai nėra vien Eligijus Masiulis. Manęs niekas neįtikins, kad ką darė Eligijus Masiulis, nežinojo Eugenijus Gentvilas, nežinojo Gintaras Steponavičius, nežinojo kiti Liberalų sąjūdžio vadovybės nariai“, - „Lietuvos ryto“ televizijai trečiadienį sakė A.Zuokas.

REKLAMA

Pasak jo, „MG Baltic“ finansinė grupė visada buvo viena iš šios partijos pagrindinių palaikytojų, finansuotojų“.

A.Zuokas tvirtino, kad 2005-aisiais, kai dabartinis Liberalų sąjūdžio flangas atskilo nuo tuometinės Liberalų ir centro sąjungos, „MG Baltic“ įtakoje ir buvo kuriamas Liberalų sąjūdis“.

„Kad Eligijus Masiulis, partijos pirmininkas, imtų tokio dydžio (...) kyšius ar visa kita, ir apie tai nebūtų žinojusi partijos vadovybė, kuri ruošiasi rinkimams, - tai yra tiesiog melas ir nenuoširdumas“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Jo skaičiavimais, pernai Liberalų sąjūdis iš valstybės biudžeto ir 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio gavo daugiau nei 800 tūkst. eurų, o šiemet ši suma sieks maždaug tiek pat.

„Dar beveik milijonas (litų - BNS) grynaisiais Masiulio - pirmininko - namuose, tai 4 mln. (litų - BNS). Tai žinot, tokiais pinigais gali nupirkti bet kokius reitingus, pirkti viešąją opiniją ir kurti savo gerą reputaciją. Ką ir pasakė buvęs jau partijos narys Antanas Guoga - jis pasakė, kad ne tik kad kėlė klausimą dėl pinigų ir dėl galimų kyšių, bet taip pat už pinigus buvo perkami ir remiami įvairūs komentatoriai, viešosios nuomonės formuotojai, taigi, šiandien mes turime ne tik politinės korupcijos atvejį, bet dar blogiau - tais pinigais buvo kuriamas skaidumo įvaizdis, ir tame dalyvavo daug žmonių, kurie taip pat gaudavo pinigus ir rašydavo gerus komentarus ar straipsnius apie minėtą partiją ar jos lyderius“, - kalbėjo A.Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė manantis, kad „MG Baltic“ duoti pinigai E.Masiuliui buvo skirti ne partijai, o „už tam tikrus sprendimus, tam tikrus dalykus“.

R.Šimašius: nematome pagrindo įtarti partiją

„Pagal tuos duomenis, kuriuos aš turiu, pagal tuos, kuriuos mano kolegos turi, mes nematome jokio pagrindo, dėl ko būtų galima įtarti partiją kažkur tai dalyvavus vienuose ar kituose neteisėtuose, nesąžininguose sandoriuose“, - A.Zuoko pareiškimus komentavo laikinasis Liberalų sąjūdžio pirmininkas sostinės meras Remigijus Šimašius.

Jis kartojo, kad iš partijos turėtų pasitraukti visi žmonės, kurie įtaria galintys turėti problemų su teisėsauga.

REKLAMA

„Perkratėme kiek įmanoma visus sprendimus, veiklas ir partijoje, ir Seime, ir savivaldybėse, kur gali kilti įtarimų. Tiesą sakant, neradome nieko, kas leistų mums suabejoti pačiais savimi ir savo kolegomis“,- kartojo R.Šimašius.

Teisėsauga tiria įtarimus, kad koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis galėjo perduoti E.Masiuliui 106 tūkst. eurų kyšį. Teismas leido suimti R.Kurlianskį 20-čiai parų, jam pateikti įtarimai didelės vertės prekybos poveikiu ir stambaus masto papirkimu. Paskelbus šią informaciją, E.Masiulis atsistatydino iš partijos pirmininkų.

REKLAMA

Liberalų sąjūdis atsiskyrė nuo A.Zuoko „amoralios politikos“

Buvęs sostinės vadovas Artūras Zuokas šiuo metu vadovauja neparlamentinei Lietuvos laisvės sąjungai (liberalams), kuri susikūrė 2014 metais susijungus Sąjungai „Taip“ ir Liberalų ir centro sąjungai (LiCS). Liberalų sąjūdis susikūrė 2006 metais po to, kai kilo vidiniai nesutarimai ir įtampos tuometinėje LiCS A.Zuokui sulaukus teisėsaugos įtarimų dėl pasikėsinimo papirkti buvusį tarybos narį. Tuomet kritikuodami A.Zuoko „amoralią politiką“ dalis tuometinės LiCS narių patys pasitraukė (E.Gentvilas), o kai kurie buvo pašalinti iš partijos - tarp jų E.Masiulis, Gintaras Steponavičius, Algis Kašėta ir kiti. Pastarieji ir įkūrė Liberalų sąjūdį, pritraukdami į jį nemažai buvusių LiCS narių.

A.Zuokas 2000-2007 metais buvo Vilniaus meru, 2003-2010 metais jis buvo Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas. 2008 metais A.Zuokas buvo nuteistas dėl pasikėsinimo papirkti buvusį tarybos narį Vilmantą Drėmą. A.Zuokas taip pat turėjo ne kartą aiškintis dėl ryšių su verslo įmonių grupe „Rubicon group“, kuri dabar vadinasi „Icor“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų