REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Onkohematologinius ligonius vienijanti bendrija „Kraujas“ gegužės mėnesį jau ketvirtą kartą kviečia minėti Kraujo dieną, kuomet skatina susiburti sunkios kraujo ligos paliestus žmones, jų artimuosius, medikus ir drauge pasidžiaugti pasiektais gydymo rezultatais.

Onkohematologinius ligonius vienijanti bendrija „Kraujas“ gegužės mėnesį jau ketvirtą kartą kviečia minėti Kraujo dieną, kuomet skatina susiburti sunkios kraujo ligos paliestus žmones, jų artimuosius, medikus ir drauge pasidžiaugti pasiektais gydymo rezultatais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vienas pagrindinių bendrijos tikslų – skatinti pacientus pačius domėtis savo liga ir gydymo naujovėmis, todėl gegužės 19 d. organizuojame tradicinę konferenciją „Kraujo diena“, kurioje naujausia informacija apie onkohematologinių ligų gydymą suteikiama pacientams, jų artimiesiems ir bendrosios praktikos gydytojams“, – teigė bendrijos „Kraujas“ pirmininkė Ieva Drėgvienė.

REKLAMA

Kaip sakė ji, nauji diagnozavimo, gydymo metodai ir pažangūs vaistai sukėlė tikrą perversmą onkologijoje – vis daugiau vėžiu sergančių žmonių pasveikta. Ligos, kurios prieš keletą metų reiškė mirties nuosprendį, šiandien yra efektyviai gydomos. I. Drėgvienė džiaugėsi ir pasikeitusia vaistų kompensavimo tvarka, kuri užtikrina greitesnį inovatyvių vaistų pasiekiamumą pacientams.

„Vis tik, reikia pabrėžti, jog gydymo rezultatai priklauso ne tik nuo gydytojų ir technologijų, svarbu ir tai, kaip pacientas vykdo nurodymus, laikosi gydymo režimo, bendrauja su juo besirūpinančia medikų komanda. Pasitikėjimas gydytojais, jų pastangų vertinimas ir glaudus bendradarbiavimas padeda pasiekti geresnių rezultatų. „Kraujo diena“ suvienija gydytojus, pacientus bei jų artimuosius tam, kad suteiktų reikiamų žinių ir sutelktų bendrai veiklai, atskleistų būdus, kaip padėti sau susirgus vėžiu. Efektyvus gydymas naujausiais metodais, bendravimo galia ir žinios – tai svarbiausi dalykai, padedantys įveikti onkologinę ligą, kuriuos turėtų prisiminti pacientas“, – pabrėžė bendrijos „Kraujas“ pirmininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 19 d. Vilniuje vyks dvi konferencijos. Viena bus skirta pacientams ir jų artimiesiems, kita – bendrosios praktikos gydytojai, kurių kompetencija, diagnozuojant sunkias kraujo ligas, yra itin svarbi.

„Būtent į bendrosios praktikos gydytojus dažniausiai kreipiasi žmonės pasijutę blogai. Medikams skirtame seminare VUL Santariškių klinikų Hematologijos, onkologijos ir transfuziologijos centro gydytojai pristatys pranešimus apie tai, kaip atpažinti kraujo ligų simptomus, apie naujausius diagnostikos metodus, Lietuvoje taikomą gydymą, „žaliuosius koridorius“ onkologijoje ir hematologijoje, praktinius paliatyviosios medicinos aspektus“, – pasakojo I. Drėgvienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pacientams ir jų artimiesiems skirtoje konferencijoje gydytojai hematologai pateiks naujausią informaciją apie lėtines mieloleukemiją ir limfoleukemiją, mielominę ligą, paraproteinemijas, bus kalbama apie mitybos, fizinio aktyvumo, socialinių garantijų temomis, pateiktos elgesio rekomendacijos ir stebėsenos gairės pacientams po kaulų čiulpų transplantacijos.

„Nuolat bendraujame su onkologinėmis ligomis sergančiais pacientais, todėl išgirstame, su kokiomis problemomis jie susiduria, kas juos neramina. Gana mažai dėmesio yra skiriama pacientų gyvenimo kokybei svarbiems klausimams ir tam, su kuo jie susiduria išėję iš ligoninės, po gydymo. Jaučiame, jog trūksta informacijos mitybos, fizinio aktyvumo, socialinių garantijų, temomis – dalykais, kurie yra tikrai svarbūs, bet dažnai lieka antrame plane“, – kalbėjo I. Drėgvienė.

Kraujo dienos minėjimo renginiai vyks gegužės 19 d. „Holiday Inn“ viešbutyje. Daugiau informacijos ir konferencijų programas rasite www.kraujas.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų