REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
45
Donatas Montvydas (nuotr. Vida Press)

Šeštadienio vakarą prie televizijos ekranų rinkosi didžiausi melomanai – su nekantrumu laukiamas mūsų šalies atstovo Donato Montvydo pasirodymas didžiausio Europos muzikinio konkurso „Eurovizija“ finale.

45

Šeštadienio vakarą prie televizijos ekranų rinkosi didžiausi melomanai – su nekantrumu laukiamas mūsų šalies atstovo Donato Montvydo pasirodymas didžiausio Europos muzikinio konkurso „Eurovizija“ finale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šešioliktuoju numeriu pasirodęs atlikėjas tapo vienu populiariausiu konkurso dalyvių socialinėje erdvėje. Antrą kartą konkurse dalyvaujantis atlikėjas varžėsi su net dvidešimt šešiomis šalimis. Dvi dešimtys dainininkų čia, kaip ir D. Montvydas pakliuvo per pirmą ir antrą pusfinalius, o dar šeši pakliuvo iš karto į finalą.

REKLAMA

Jau šešiasdešimt metų iš eilės tai yra vienas populiariausių ir didžiausių ne sporto renginių Europoje ir pasaulyje. Pasirodyti šioje scenoje – pasaulinės šlovės trokštančių atlikėjų svajonė.

Konkurso vedėju tapo praėjusių metų nugalėtojas Mansas Zermerlovas. Jam kompaniją palaiko garsi šalies komikė ir aktorė Petra Mede (46 m.).

Belgija

Su trenksmu užbaigusi antrąjį pusfinalį, Laura Tesoro „Eurovizijos“ finalo scenoje pasirodė pati pirma. Šiuolaikiškas disko dvelksmas tiesiog užvaldė publiką. Devyniolikmetė Bulgarė čia parodė net kelis savo talentus – puikų vokalą ir ištobulintus šokio judesius.

REKLAMA
REKLAMA

Nenuostabu, kad mėgstamiausi Lauros atlikėjai – Michaelas Jacksonas ir Bruno Marsas. Panašaus stiliaus ir jos eurovizinė daina. „What‘s The Pressure“ sukūrė populiari Belgijos atlikėja ir autorė Selah Sue, o prodiusavo Peteris Gordeno, kuris groja klavišiniais legendinėje grupėje „Depeshe Mode“.

Čekija

Antroji šį vakarą – čekė Gabriela Gunčinkowa. Kad pakliūtų į didijį šou, ai pavyko nokautuoti net 40 nacionalinio konkurso dalyvių. Gabrielos „arkliukas“ – nepakartojamos vokalinės galimybės. Ji sugebėjo išpildyti dainos „I Stand“ autorių Christian Schneider, Aidan O‘Conor ir Saros Biglert viltis. Pasirodymo metu jai neprireikė nei šokėjų, nei fokusininkų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nyderlandai

Nyderlandus šiemet atstovauja 23-jų Douwe Bobas. „Eurovizijos“ finale jis pasirodė su kantri stiliaus daina „Slow Down“. „Pats rašau dainas ir džiaugiuosi, kad savo muziką galiu pademonstruoti didžiausioje Europos scenoje“, – džiaugėsi jaunas atlikėjas, šiuo metu sparčiai kylantis karjeros laiptais Nyderlanduose.

Azerbaidžanas

Ketvirtuoju numeriu scenoje – atlikėja Samra. Dalyvavimas „Eurovizijoje“ visuomet buvo jos svajonė. Ką gi, matyti, jog svajonės išsipildymui buvo ruoštasi ilgai. Pirmą kartą čia papulti ji bandė sulaukusi vos šešiolikos. Šiandien devyniolikmetė gali pasigirti puikiu pasirodymu ir pirmajame pusfinalyje įvertinta daina „Miracle“.  

REKLAMA

Vengrija

Vengrą Freddie mes jau regėjome antrajame konkurso pusfinalyje. Išvaizdus dainininkas šiuo metu sparčiai kyla karjeros laiptais, todėl pasirodymas „Eurovizijoje“ – tikras šuolis. 2014-aisiais nugalėjęs vietiniame „Rising Star“ konkurse, Freddie pasišovė nugalėti ir didžiajame „Eurovizijos“ konkurse. Čia jis pasirodė su lengvai įsimenančia daina „Pioneer“. Dar vienas pliusas – išvaizda, kuri pamiršti apie dainininką tiesiog neleidžia.  

Italija

Šeštoji konkurso scenoje – italė Francesca Michielin. Jai nereikėjo varžytis nei pirmame, nei antrame pusfinaliuose, atlikėja atvyko iškart į finalą. Reprezentuoti savo šalį ji paskirta po to, kai puikiai sudalyvavo šiųmetiniame konkurse „Festival di Sanremo“. Europos dainų konkurse jai patikėta atlikti dainą „No Degree Of Separation“.  

REKLAMA

Izraelis

Izraelį atstovauja antrajame konkurso pusfinalyje pasirodęs atlikėjas Hovi Star. Savo šalyje jis populiarus jau nuo 2009 metų, kuomet nusprendė sudalyvauti muzikiniame realybės šou „A Star is Born“. Išskirtinės išvaizdos vyrukas savo šalį reprezentuoja su lyriška balade „Made Of Stars“.  

Bulgarija

Bulgariją atstovauja antrame konkurso pusfinalyje jau matyta Poli Genova. Šiuolaikiškas dainos skambesys atlydėjo ją į finalą. Beje, „Eurovizijoje“ mergina jau ne naujokė. Savo šalį konkurse su daina „Na Inat“ ji atstovavo 2011-aisiais, o 2015-aisiais jai buvo patikėta vesti vaikišką „Eurovizijos” versiją, kuri vyko Bulgarijoje, Sofijoje.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Švedija

Devintasis finale – švedas Fransas. 17-metis atlikėjas karjerą pradėjo dar 7-erių. Šiemet jo žvaigždutė dar ryškiau sužibėjo pasirodžius konkurse „Melodifestivalen“, kur jis ir pelnė teisę dalyvauti gimtoje šalyje šiemet vykstančiame „Eurovizijos“ konkurse. Jo daina „If I Were Sorry“ jau spėjo tapti tikru hitu.

Vokietija

Iškart į finalą pakliuvusią Vokietiją atstovauja atlikėja Jamie-Lee. Vis dar mokykloje besimokanti dainininkė dalyvauti nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje nusprendė laimėjusi televizijos projektą „The Voice“. Čia jai ir vėl nusišypsojo sėkmė. Į konkursą Jamie-Lee atėjo su daina „Unser Lied fur Stockholm“ (liet. mūsų daina Stockholmui), tačiau komisijai „Eurovizijai“ parinko labai į ankstesnę panašią, tačiau naują dainą „Gost“.  

REKLAMA

Prancūzija

Nei pirmajame, nei antrajame konkurso pusfinalyje neregėtas Amiras iš karto papuolė į „Eurovizijos“ finalą. Prancūziją atstovaujančio atlikėjo daina „J‘ai cherche“ jau spėjo išpopuliarėti bent šešiose Europos šalyse.

Išskirtinės išvaizdos atlikėjas kilęs iš Izraelio, tačiau jo šeimos šaknys siekia kur kas platesnę pasaulio erdvę: tėtis gimęs Tunise, o mama – marokiečio ir ispanės dukra, gimusi Prancūzijoje, o gyvenusi Izraelyje. Viduržemio jūra dvelkiantis Amiro vokalas puikiai atspindi visų šių šalių miksą.

REKLAMA

Lenkija

Kaimynus atstovauja ilgaplaukis garbanius Micalas Szpakas. Šiųmetiniame nacionaliniame konkurse jis sugebėjo nugalėti garsiąją Edytą Gorniak, kuri Lenkiją „Eurovizijoje“ atstovavo dar 1994 metais.

Pelnęs galimybę pasirodyti didžiausiame Europos dainų konkurse, jis nusprendė atlikti dainą „Color Of Your Life“.  

Australija

Tryliktuoju numeriu – antrajame pusfinalyje iškart po mūsų šalies atstovo pasirodžiusi australė Dami Im. Nors kitų šalių interneto komentatoriai peikė šalį, jog ši dalyvaujanti nors nė nėra Europos dalis, atlikėja sugebėjo sužavėti net ir po puikiai pasirodžiusio Donato Montvydo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš Pietų Korėjos Dami Im – ne tik puiki dainininkė, bet ir talentinga pianistė. 2013-aisiais „X Faktorių“ laimėjusi atlikėja Australijoje sėkmingai kopiakarjeros laiptais, todėl „Eurovizija“ jai – puikus iššūkis ir savęs išbandymas.  

Kipras

Vienuoliktieji scenoje pasirodė ir rokeriškos dvasios įnešė kipriečiai „Minus One“. Pasirodyti „Eurovizijos“ konkurse jų pageidavo nacionalinis transliuotojas „CyBC“. Čia jie atsivežė dainą „Alter Ego“. Grupės nariai Francois Micheletto, Constantinos Amerikanos, Harrys Pari, Antonis Loizides ir Chris J konkurso scenoje užkūrė tikrą pirtį.

REKLAMA

Serbija

Penkioliktoji finale – serbė Sanja Vučic. 1993 gimusi atlikėja muzikinio išsilavinimo siekė nuo vaikystės. Mat šiuo amatu vertėsi ir jos tėvai. Didžiojoje konkurso scenoje atlikėja pasirodė su daina „Goodbye (Shelter)“. Čia jai padėjo, palyginus, didelė komanda: keturios pritariančios vokalistės ir du šokėjai.  

Lietuva

Ir pagaliau „Eurovizijos“ finale – ilgai lauktas Donato Montvydo pasirodymas. Puikiai startavęs pirmame „Eurovizijos“ pusfinalyje Donny Montell ir vėl užbūrė publiką. „I Was Waiting For This Night“ – kartu dainavo visa Stokholmo „Globe“ arena.  

REKLAMA

Kad visiškai nejaučia jaudulio ir mėgaujasi visomis eurovizinėmis akimirkomis tvirtinęs atlikėjas tai puikiai parodė didžiojoje scenoje. Antrą kartą gavęs galimybę pasirodyti populiariame konkurse D. Montvydas nustelbė visus varžovus. Tikimės, kad nemažai susidomėjimo sulaukęs atlikėjas sulauks ir daug balsų iš kitų tautų.

Kroatija

Septynioliktuoju numeriu scenoje – Nina Kraljić. Su šia atlikėja susipažinome pirmame konkurso pusfinalyje. Savo šalyje ji šiuo metu yra pirmo ryškumo žvaigždė. Laimėjusi televizijos projektą „The Voice“, merginai nuspręsta patikėti šalies reprezentavimą ir „Eurovizijos“ dainų konkurse. Dainą „Lighthouse“ merginai parašė Andreas Grassas ir Nicola Paryla. Tikra svajonė, tiesa?

REKLAMA
REKLAMA

Rusija

Su Rusijos atstovu Sergėjumi Lazarevu jau irgi susipažinome pirmajame konkurso pusfinalyje. Savo šalyje jis ne tik populiarus atlikėjas, bet ir aktorius bei televizijos laidų vedėjas. Muzikinę karjerą Sergėjus pradėjo dar vaikystėje, todėl „Eurovizijos“ scena jam – vieni juokai.

Europai su daina „You Are The Only One“ pasirodęs atlikėjas padovanojo neeilinį šou. Nors internetas tiesiog lūžta nuo komentarų neva jo šou naudotos projekcijos – praėjusiais metais konkurse triumfavusių švedų kopija, Rusijos atstovo daina jau spėjo užkariauti pusę Europos.

Ispanija

Ispanė Barei taip pat nedalyvavo nė viename konkurso pusfinalyje. Iškart finale pasirodžiusiai atlikėjai „Eurovizijos“ scena didžiulio streso nekelia, mat savo šalyje ji populiari jau nuo penkiolikos metų.

Du albumus išleidusios atlikėjos žvaigždutė dar ryškiau sužibėjo nugalėjus nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Beje, jos konkursinė daina „Say Yay“ šiuo metu yra pačiose ispaniškųjų muzikos topų viršūnėse.  

Latvija

„Braliuką“ Justą jau irgi pažįstame iš antrojo konkurso pusfinalio. Latvis konkurso nugalėti atvyko su daina „Heartbeat“. Teisę reprezentuoti savo šalį jis pelnė laimėję televizijos projektą „Supernova“. Vos 21-erių atlikėjui tai – didžiulis karjeros šuolis. Šiuolaikiška jo daina ne ką prastesnė už kitų čia pasirodžiusių žvaigždžių.  

REKLAMA

Ukraina

Ukrainą šiemet atstovauja dainininkė, dainų autorė ir aktorė Jamala. Jai artimas jazzas, funk ir elektroninė muzika. Atlikėja išpopuliarėjo 2009 metais dalyvaudama muzikiniame projekte „The New Wave“.

Laimę pasirodyti „Eurovizijoje“ ukrainietė bandė 2011 metais su daina „Smile“, tačiau užkariauti didžiąją konkurso sceną jai pavyko tik šiemet. Širdį veriantys žodžiai dainoje „1944“ pavergė Ukrainos istorija besidominčius europiečius.


DAUGIAU SKAITYKITE:

Ukrainos atstovė Jamala „Eurovizijoje“ slepia šiurpią šeimos istoriją


Malta

Maltą šiemet atstovauja atlikėja Ira Losco. Teisę atstovauti savo šalį ji pelnė nugalėjusi nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Tiesa, daina jai buvo parinkta tik paskui. Pateikus krūvą pasiūlymų, komisija atrinko kūrinį „Walk On Water“. Pasirodymo „arkliukas“ – stiprus vokalas, kuris žiuri parinktą šiuolaikiško skambesio dainą puikiai išpildo.  

Gruzija

Dvidešimt tretieji šįvakar – grupė „Nika Kocharov and Young Georgian Lolitaz”. Į „Eurovizijos“ konkursą gruzinai atsivežė išskirtinį savo skambesį ir prižadėjo publikai padovanoti kokybiškos muzikos. Būtent tai kūryboje jiems svarbiausia.

REKLAMA

Antrajame pusfinalyje sutikti gruzinai čia pasirodė su daina „Midnight Gold“ ir vėl priminė Europai apie roko muziką. Jų kandidatūra patvirtinta televiziniame šou, kuriame atstovą „Eurovizijoje“ rinko žiuri ir televizijos žiūrovai.  

Austrija

Dvidešimt ketvirta šį vakarą – atlikėja ZOE, kuri pirmajame pusfinalyje tiesiog užbūrė savo švelniu įvaizdžiu ir pasakišku balsu. Atstovaudama Austriją konkurse atlikėja jaučia didžiulį pasitenkinimą. Sako norinti, jog jos muziką išgirstų kuo didesnė Europos dalis.

Patekti į „Euroviziją“ austrė bandė dusyk. Antrasis buvo lemtingas. Žiuri ir televizijos žiūrovai nusprendė, kad ji ir daina „Loin d‘ici“ privalo vykti į didžiausią Europos dainų konkursą.  

D. Britanija

Didžiąją Britaniją reprezentuoja jaunieji atlikėjai Jake‘as ir Joe. Nacionalinėje Anglijos televizijos BBC atrankoje pristatę debiutinę dainą „You’re Not Alone“ jie iškovojo teisę pasirodyti didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje. Populiariausiame Europos muzikos konkurse duetas uždainavo „You Decide“. Pasirodymas aukšto lygio konkurse jiems – didžiulis karjeros šuolis.  

REKLAMA

Armėnija

Paskutinei šįvakar pasirodyti teko Ivetai Mukuchyan. Šią atlikėją siųsti į „Euroviziją“ armėnai nusprendė dar praėjusių metų pabaigoje. Ir tik paskui sekė tobulos dainos paieškos. Galiausiai nuspręsta, jog Iveta turėtų atlikti Lilith ir Levono Navasardyanų dainą „LoveWave“, kuriai žodžius parašė pati atlikėja kartu su Stephanie Crutchfield.

Jau dalyvaudama pirmajame pusfinalyje armėnė Europą privertė aikčioti ne tik dėl įspūdingos dainos bei vokalo, bet ir puikios išvaizdos.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų