REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
44
Samra (nuotr. Vida Press)

Švedijoje baigėsi pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis. Jau šešiasdešimt metų iš eilės tai yra vienas populiariausių ir didžiausių ne sporto renginių Europoje ir pasaulyje. Pasirodyti šioje scenoje – pasaulinės šlovės trokštančių atlikėjų svajonė. 

44

Švedijoje baigėsi pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis. Jau šešiasdešimt metų iš eilės tai yra vienas populiariausių ir didžiausių ne sporto renginių Europoje ir pasaulyje. Pasirodyti šioje scenoje – pasaulinės šlovės trokštančių atlikėjų svajonė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienį čia tokią galimybę turėjo net aštuoniolika grupių ir atlikėjų. Dar aštuoniolika, o tarp jų ir mūsų šalies atstovas Donatas Montvydas, pasirodys ketvirtadienį. Dar šeši prisijungs finalo metu. Deja, dalyvio teisę, nesumokėjus mokesčių, prarado Rumunija. 

REKLAMA

Kiekvienas atlikėjas turėjo po dvi pusvalandžio trukmės repeticijas didžiojoje Stokholmo „Globe“ arenoje. Ar to pakako puikiam pasiruošimui – viską atskleidė pasirodymai. 

Konkursą atidarė praėjusių metų laimėtojas Mansas Zelmerlovas (29 m.). Europai atlikėjas priminė dainą „Heroes“, kuria prieš metus užbūrė visą Europą. 2015-ųjų Švedijos atstovas ne tik atidarė konkursą, bet ir tapo šiųmetinio šou vedėju. Jam kompaniją palaiko garsi šalies komikė ir aktorė Petra Mede (46 m.).

REKLAMA
REKLAMA

Balsuoti už savo favoritus viso pusfinalio metu galėjo tik tuomet dalyvaujančios šalys. Kurios iš jų pateko į finalą, o kurios ne –  išvysite šalia šalia kiekvienos tautos pavadinimo. 

Suomija – nepateko

Suomiją šiais metais atstovauja atlikėja Sandhja su daina „Sing it Away“. „Dainoje labai išryškinta moterų tema“, – disko stiliaus kūrinį komentavo atlikėja. Kartu su šokančių ir dainuojančių merginų kvintetu atlikėja pademonstravo energingą šou. 

Graikija – nepateko

Graikai šiemet į „Euroviziją“ išsiuntė grupę „Argo“ su daina „Utopian Land“. Ekonominių kančių prispausta šalis leido grožėtis puikiu tautišku pasirodymu. Du repo atlikėjai, dvi scenos dievaitės ir du būgnininkai – atrodo sunkiai suderinama, tačiau, rodos, jiems pavyko. Atlikėjų kvartetas ne tik dainavo, bet ir sušoko firminį Sirtakį. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moldova – nepateko

Moldovą reprezentuoja Lidia Isac su daina „Falling Stars“. Po tautiško graikų pasirodymo L. Isac šou – tarsi naujovės ir energijos pliūpsnis. Žėrinčia suknele pasipuošusią atlikėją į sceną atlydėjo kosmonauto kostiumu prisidengęs šokėjas. 

Vengrija – pateko

Vengriją atstovauja atlikėjas Freddie su daina „Pioneer“. Debiutinį albumą išleisti planuojantis dainininkas po šio pasirodymo tikrai pelnys šlovę. Prikimęs balsas, puiki išvaizda – viskas ko reikia tikrai žvaigždei. Beje, dainai „Pioneer“ netrūksta šarmo.  

REKLAMA

Kroatija – pateko

Kroatai šiemet į konkursą išsiuntė atlikėją Niną Krajič su daina „Lighthouse“. „Eurovizijos“ žiūrovus atlikėja nustebino ne tik į dainininkės Enya panašiu vokalu, bet ir įspūdingu aprangos pasirinkimu. Atlikėja konkurso scenoje pademonstravo net du apdarus – vieną jų nusiplėšė pasirodymo metu.  

Nyderlandai – pateko

Nyderlandai šiemet šaliai atstovauti išsiuntė atlikėją Douwe Bob su daina „Slow Down“. Šalies žvaigždė pasirinko kantri stiliaus kūrinį, kuris į „Eurovizijos“ kontekstą įnešė įvairovės. Šis dainininkas kaip niekas kitas gali pasigirti puikiu jaudulio suvaldymu – balsas nesudrebėjo nė sekundei.  

REKLAMA

Armėnija – pateko

Armėniją šiemet atstovauja atlikėja Iveta Makuchyan su daina „LoveWave“. Armėnė žiūrovus pavergė ne tik tobula išvaizda, ilgomis kojomis, bet ir įspūdingu kūriniu, kuris drąsiai galėtų tapti Europos hitu.

San Marinas – nepateko

San Marino atstovas šiemet – atlikėjas Serhatas, kuris Europai pristatė dainą „I Didn‘t Know“. Savo šalyje puikiai vertinamo atlikėjo šou vėl nukėlė 1990-uosius. Serhatą pasirodymo metu supo būrys sidabriniais kostiumais pasipuošusių moterų, kurių įvaizdis „Eurovizijos“ kontekste taip pat pasirodė šiek tiek senamadiškas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusija – pateko

Devintieji konkurse pasirodė rusai. Šaliai atstovauja atlikėjas Sergejus Lazarevas. Į skandalą antradienį pakliuvusi Rusija šiemet vėl pažėrė staigmenų. Nors S. Lazarevo daina nėra ryškiausias vakaro hitas, tačiau šou – bene fantastiškiausias. Įspūdinga vizualizacija priminė patobulintą praėjusių metų nugalėtojo pasirodymo versiją, bet vis tiek pakerėjo ir nustebino.  

Čekija – pateko

Čekiją šiemet atstovauja Gabriela Gunčikova su daina „I Stand“. Nors lyrišką kūrinį apie meilę dainininkė scenoje atliko visiškai viena, baladė nuskambėjo lyg sviestu patepta. Balsas nė nesuvirpėjo. Rodos, kuo labiau artėjame link pirmojo konkurso pusfinalio pabaigos, tuo drąsesni tampa dalyviai.

REKLAMA

Kipras – pateko

Kipras šiemet į konkursą išleido grupę „Minus One“. Čia atlikėjai pristatė dainą „Alter Ego“ ir į konkursą įnešė rokeriškos dvasios. Tiesa, daina neturėjo trikdyti ir pop muzikos mėgėjų. Čia netrūko ir populiariosios muzikos prieskonio.

Austrija – pateko

Austriją atstovauja dainininkė Zoe su daina „Loin d‘ici“. Prancūziško ir vokiško skambesio miksas turėtų patikti smagios pop muzikos mėgėjams. Atlikėjos pasirodymas – tarsi rožinė svajonė.

Estija – nepateko

Estijos atstovas šiemet – Juri Pootsmann. Jis Europai pristatė dainą „Play“. Vos 21-erių atlikėjas visai Europai pademonstravo žemą savo balso tembrą ir jauniems, mažai patirties turintiems dainininkams neįprastą drąsą. Beje, kūrinį „Play“ dainininkui sukūrė praėjusių metų Estijos atstovas Europos dainų konkurse.

REKLAMA

 

Azerbaidžanas – pateko

Azerbaidžaną šiemet atstovauja atlikėja Samra su daina „Miracle“. Nuo šešiolikos į „Eurovizijos“ konkursą pretendavusi dainininkė pagaliau sulaukė galimybės čia pasirodyti. Ir, beje, įrodė, kad jai tai – vienas juokas. Samros išvaizda, pasirodymas ir daina sukėlė didžiules ovacijas.  

Juodkalnija – nepateko

Juodkalnija į „Euroviziją“ šiemet išsiuntė grupę „Highway“ su daina „The Real Thing“. Tai – jau antrasis roko pasirodymas pirmajame konkurso pusfinalyje. Pop gerbėjai čia, greičiausiai, įžvelgė tik kičą, o kaip už grupę balsuos sunkiosios muzikos gerbėjai – išvysime jau netrukus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Islandija – nepateko

Islandiją atstovauja dainininkė Greta Salome su daina „Hear Them Calling“. Šalis „Eurovizijos“ žiūrovus baugino naktį primenančia „Drakulos“ filmą primenančia vizualika, naktimi, juodomis varnomis. Prie tokio šou Islandai priderino smagią, ritmingą dainą. Ar tai išties derėjo tarpusavyje?  

Bosnija ir Hercogovina – nepateko

Šiųmetiniai Bosnijos ir Hercogovinos atstovai – ketveriukė Dalal, Deen, Ana Rucner ir Jala su daina „Ljubav je“. Atlikėjai nesibodėjo dainuoti bosniškai ir neprašovė – daina suskambėjo išties efektingai.  

REKLAMA

Malta – pateko

Pirmojo pusfinalio pabaigai – tikras saldainiukas. Maltą šiemet reprezentuojanti Ira Losco su daina „Walk On Water“ be galo priminė Lietuvoje neseniai koncertavusią Mariah Carey, o jos daina – būsimą pasaulinį hitą. Beje, I. Losco šiame konkurse, kaip ir Donatas Montvydas dalyvauja antrą kartą. Ją žiūrovai pažįsta iš 2002 metų „Eurovizijos“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų