REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 18 d. , pirmadienio rytą pradedančioji vairuotoja sukėlė avariją, kurios metu buvo sudaužyti du automobiliai ir sužeistas vienas žmogus.

Balandžio 18 d. , pirmadienio rytą pradedančioji vairuotoja sukėlė avariją, kurios metu buvo sudaužyti du automobiliai ir sužeistas vienas žmogus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Avarija įvyko apie 10 val. Olandų ir Filaretų g. sankryžoje, jos metu susidūrė „VW Polo“ ir „Honda Civic“. Pėstiesiems šį kartą pasisekė – nuo pakliuvusių į avariją ir po susidūrimo nevaldomai skriejančių automobilių juos apsaugojo stulpas ir atitvaras. Tačiau nukentėjo „Honda Civic“ važiavusi keleivė – vairuotojo motina. Eismo įvykį sukėlusi mergina teigė, jog norėjo sukti į kairę, nes galvojo, jog yra tarpas ir nepamatė „Honda Civic“ automobilio, kadangi jis atlėkė didžiuliu greičiu bei buvo užstotas antroje juostoje stovinčio kito automobilio.

REKLAMA

Medicininės pagalbos prireikė „Honda Civic“ vairuotojo mamai – 57-erių metų moterį medikai išvežė į ligoninę. Pats vairuotojas patyrė sumušimų, tačiau jo vežti į ligoninę neprireikė. Vyriškis sakė, jog jam tebedegė žalia, kai kelia užkirto automobilis, o mergina teigė, kad žalia mirksėjo.

Pirminiais duomenimis avarija įvyko dėl „VW Polo“ vairuotojos kaltės. Sukdama į kairę, į Filaretų gatvę, ji privalėjo praleisti priešpriešais atvažiuojantį automobilį.

REKLAMA
REKLAMA

Šis eismo įvykis yra puikus pavyzdys to, kokios avarijos įvyksta dėl neatsargaus vairavimo. Vairavimo instruktoriaus Mindaugo Tamašausko teigimu, dažnai tokiose situacijose vairuotojų galvose sukasi mintis, kad gal visgi jie spės pravažiuoti. Tačiau neretai ji būna paneigta įvykusio eismo įvykio. Tokiais atvejais labai svarbu visada įvertinti savo veiksmų galimas pasekmes – ar geras matomumas, ar tikrai neatvažiuoja kitas automobilis, su kuriuo yra rizika susidurti.

Pagal kelių eismo taisykles (KET), žalias mirksintis signalas leidžia eismą ir įspėja, kad jo laikas baigiasi ir netrukus bus įjungtas draudžiamasis signalas. Tačiau nemaža dalis vairuotojų jį išvydę yra linkę elgtis rizikingai – padidina greitį, landžioja tarp automobilių ir taip sukelia avarines situacijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M. Tamašauskas teigia, jog tokiais atvejais svarbu neprarasti budrumo, išliki atidiems ir įvažiuoti į sankryžą tik įsitikinus, jog tai daryti saugu. Šį įgūdį išsiugdyti ypatingai svarbu pradedantiesiems vairuotojams, kadangi jie turi mažiau praktikos keliuose ir dažniau sukelia tokias avarines situacijas kaip anksčiau aprašyto eismo įvykio kaltininkė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų