REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovą dėl olimpinių kelialapių tęsia du Lietuvos boksininkai. Turkijos mieste Samsune vykstančiame Europos zonos atrankos turnyre į pusfinalį pateko ir Europos čempionas Eimantas Stanionis.

Kovą dėl olimpinių kelialapių tęsia du Lietuvos boksininkai. Turkijos mieste Samsune vykstančiame Europos zonos atrankos turnyre į pusfinalį pateko ir Europos čempionas Eimantas Stanionis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau anksčiau vietą pusfinalyje užsitikrino ir Londono olimpiados prizininkas Evaldas Petrauskas.

Pergalė pusfinalyje garantuotų vietą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Jeigu bus patirtas pralaimėjimas, paskutinio kelialapio likimas spręsis kovoje dėl trečios vietos. Į olimpines žaidynes pateks po tris geriausius boksininkus kiekvienoje svorio kategorijoje.

REKLAMA

Svorio kategorijos iki 69 kg ketvirtfinalyje E. Stanionis įtikinamai įveikė portugalą Paulą Felipę Bernardesą. Trečiame raunde du kartus varžovą į nokdauną siuntęs lietuvis laimėjo vieningu teisėjų sprendimu 3:0.

„Viskas klostėsi pagal planą. Tačiau jau reikia pamiršti šią pergalę, nes lemiamos kovos – priešakyje. Norisi kuo greičiau išpildyti savo ir trenerio svajonę – iškovoti olimpinį kelialapį. Bet bus labai sunku, nes visi varžovai labai gerai pasirengę, visi čia atvyko su vienu tikslu – laimėti olimpinį kelialapį. Pusfinalyje laukia neparankus, kairiarankis varžovas“, - sakė E. Stanionis.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį vyksiančiame pusfinalyje E. Stanionis kovos su Vasilijumi Belousu iš Moldovos. Ketvirtfinalyje V. Belousas įveikė 2015 m. Europos vicečempioną baltarusį Pavelą Kastraminą.

21 metų E. Stanionis ir 27 metų V. Belousas jau yra susitikę ringe 2014 m. Sofijoje vykusiame Europos Sąjungos čempionato pusfinalyje. Pergalę taškais 3:0 iškovojo Lietuvos boksininkas.

Už E. Stanionį šešeriais metais vyresnis ir aštuoniais centimetrais aukštesnis V. Belousas – vienas labiausiai patyrusių Europos boksininkų šioje svorio kategorijoje. Net devynis kartus Moldovos čempionu tapęs V. Belousas dalyvavo 2012 m. Londono olimpinėse žaidynėse (11 vieta), net keturiuose pasaulio ir penkiuose Europos čempionatuose. Tiesa, prie prizininkų pakylos jam nepavyko priartėti. Aukščiausia pasaulio ir Europos čempionatuose moldavo užimta vieta – septinta (2011 m. pasaulio čempionate ir 2013 m. Europos čempionate).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais V. Belousas lankėsi Kaune ir čia vykusiame Algirdo Šociko vardo turnyre iškovojo bronzos medalį.

Balandžio 9-17 dienomis vyksiančiame Europos zonos olimpiniame atrankos turnyre kovas pradėjo 217 boksininkų ir 57 boksininkės iš 38 Senojo žemyno šalių. Vyrams atiteks 30-imt, o moterims 6-i olimpiniai kelialapiai į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Olimpiniame atrankos turnyre teisėjauja ir lietuvis Kęstutis Bagdanavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų