REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Alkotesteris (nuotr. Policijos)

Seimo nariai bando taisyti įstatymų spragas, kurios leistų girtiems vairuotojams nuslėpti savo girtumo laipsnį ir išvengti didesnių nuobaudų.

22

Seimo nariai bando taisyti įstatymų spragas, kurios leistų girtiems vairuotojams nuslėpti savo girtumo laipsnį ir išvengti didesnių nuobaudų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portalas tv3.lt primena, kad nuo šių metų balandžio 1 d. įsigalios nauja tvarka, kuria numatoma vairuotojus, kuriems nustatomas daugiau negu 1,5 promilės girtumas, traukti ne administracinėn, o baudžiamojon atsakomybėn. Pagal praėjusiais metais Seimo priimtą Baudžiamojo kodekso pataisą numatyta, kad tokie asmenys bus baudžiami bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

REKLAMA

Tuo metu nuo balandžio 1 d. taip pat įsigaliosiančiame Administracinių nusižengimų kodekse (ANK) numatyta, kad už atsisakymą tikrintis blaivumą numatoma administracinė atsakomybė, tai yra bauda nuo 300 iki 450 Eur.

Taigi girtas vairuotojas, sustabdytas policijos pareigūnų, gali tiesiog atsisakyti tikrintis blaivumą alkoholio matuokliu – tuomet jis bus patrauktas administracinėn atsakomybėn ir bus nubaustas pinigine bauda. Jei neblaivus vairuotojas pasitikrins blaivumą ir „pripūs“ daugiau negu 1,5 promilės, jam grės kur kas didesnė nuobauda, patraukimas baudžiamojon atsakomybėn ir galbūt net kalėjimas.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK), atsižvelgdamas į susidariusią situaciją, pritarė komiteto pirmininko Juliaus Sabatausko pasiūlymui ANK, kuriuo panaikinama galimybė neblaiviems vairuotojams išvengti švelnesnės nuobaudos nei numatyta Baudžiamajame kodekse.

J. Sabatausko siūlo numatyti, kad transporto priemonės vairuotojas, kurie vengs neblaivumo ar apsvaigimo nuo narkotinių medžiagų patikrinimo arba vartos alkoholį ar narkotines medžiagas iki patikrinimo, bus baudžiamas bauda nuo 1000 iki 2000 Eur, o taip pat jam privalomai bus skiriamas ilgesnės trukmės, tai yra iki ketverių metų, teisės vairuoti transporto priemones atėmimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl šio siūlymo dar turės apsispręsti Seimas.

Šiuo metu numatyta, kad vairuotojui atsisakius tikrintis blaivumą po eismo įvykio jam iš karto fiksuojamas sunkus girtumo laipsnis (nuo 2,5 prom.) ir jis baudžiamas bauda nuo 579 iki 868 Eur arba nuo 10 iki 30 parų arešto bei vairuotojo pažymėjimo atėmimu nuo 2 iki 3 metų.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Įstatymų spragos: girti vairuotojai galės likti iš viso nenubausti

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų