REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eurokomisaras socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis per iškilmingą Kovo 11-osios minėjimą Seime ragino gerbti žmogaus teises ir laisves, nebeskaičiuoti, kas daugiau, o kas mažiau nusipelnė laisvei.

Eurokomisaras socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis per iškilmingą Kovo 11-osios minėjimą Seime ragino gerbti žmogaus teises ir laisves, nebeskaičiuoti, kas daugiau, o kas mažiau nusipelnė laisvei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo kalboje Kovo 11-osios Akto signataras vardijo daugybę nepriklausomybės atkūrimo laikų politikų pavardžių, sakydamas, kad „jie visi suaudė tokią Lietuvą ir nuklojo kelią iš tarybų Lietuvos į šiandienę respubliką, į tą respubliką, kurioje auga jaunas Lietuvos respublikos pilietis“.

REKLAMA

„Jei taip pasižiūrėsime į problemą, atkris rūpestis skaičiuoti, nagrinėti, blusinėti biografijas ir žiūrėti, kaip čia buvo, kiek ten buvo kolaborantų. Ir jie buvo labai aiškūs – tai buvo LKP-TSKP ant platformos ir visi „jedinstvininkai“. Tai buvo ta nedidelė dalis ir būtent tada turime brėžti liniją – kolaboravo, o visa kita Lietuva buvo mūsų Lietuva“, – kalbėjo politikas.

Jis pabrėžė, kad jau atkuriant valstybę dokumente buvo pažymėta, kad balso teisę turi visi Lietuvos gyventojai, neskirstant jų pagal tautybę ar kitaip.

REKLAMA
REKLAMA

„Vasario 16-osios akte yra vienas labai svarbus momentas – kad valstybės pamatus turi nustatyti steigiamasis Seimas, demokratiniu būdu visų jos gyventojų išrinktas. Ne lietuvių, ne tam tikros dalies, visų gyventojų. Kokia gili demokratinė įžvalga“, – kalbėjo socialdemokratas.

„Labai svarbu matyti, kad mes jos (Lietuvos) nedalijame, o audžiame kaip tą juostą, gražią, su visom spalvom“, – sakė politikas.

Paminėdamas pastarąsias Lietuvos politines aktualijas, kai nutraukus ikiteisminį tyrimą dėl kurortų apsaugos zonas naikinančio Vyriausybės nutarimo priėmimo buvo paviešinti politikų pokalbiai, V.P.Andriukaitis tvirtino, kad tokia situacija teisinėje valstybėje – neleistina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Teisinė valstybė reiškia, kad žmogaus orumas yra neliečiamas, tai reiškia, kas ten bebūtų, kokios slaptos stenogramos bebūtų platinamos, pažymos, to negali būti teisinėje valstybėje, nes žmogaus orumas neliečiamas. Neliečiamas žmogaus orumas socialiniuose tinkluose, neliečiamas niekur, gerbiant visų mūsų įsitikinimus, skirtingas nuomones ir pasaulėžiūras. Štai kodėl mes sakome, kad Lietuva eina tik tuo keliu, ir Lietuva gali drąsiai pasiryžti gerbti žmogaus teises ir laisves, gerbti kiekvieną pilietį. Tegyvuoja demokratinė parlamentinė Lietuva su kai kuriais pusiau prezidentinės valstybės bruožai“, – savo kalbą baigė V.P.Andriukaitis.

Lietuva penktadienį mini Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Vytauto Landsbergio vadovaujama Aukščiausioji Taryba 1990 metų kovo 11-osios vakarą priėmė Lietuvos nepriklausomybės atstatymo Aktą. Juo paskelbta, kad yra atkuriamas 1940 metais svetimos jėgos panaikintas Lietuvos valstybės suverenių galių vykdymas, ir Lietuva vėl yra nepriklausoma valstybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų