REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Reiki meistras Andrius Simonaitis (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Ieškodami laimės, harmonijos ir sveikatos gyvenime, žmonės vis dažniau atsisuka į netradicinę terapiją – pavyzdžiui, reiki. Nors daug kam tai gali atrodyti kaip kažkokia mistika, tačiau reiki taikoma įvairiose Vakarų Europos šalyse, taip pat ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, o Lietuvoje jau yra ir Reiki komitetas prie Lietuvos sveikos gyvensenos ir medicinos rūmų. Apie reiki naudą kalbamės su šio komiteto nariu, Indiškos reiki mokyklos Vilniuje įkūrėju Andriumi Simonaičiu.

13

Ieškodami laimės, harmonijos ir sveikatos gyvenime, žmonės vis dažniau atsisuka į netradicinę terapiją – pavyzdžiui, reiki. Nors daug kam tai gali atrodyti kaip kažkokia mistika, tačiau reiki taikoma įvairiose Vakarų Europos šalyse, taip pat ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, o Lietuvoje jau yra ir Reiki komitetas prie Lietuvos sveikos gyvensenos ir medicinos rūmų. Apie reiki naudą kalbamės su šio komiteto nariu, Indiškos reiki mokyklos Vilniuje įkūrėju Andriumi Simonaičiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jau dešimt metų praktikavau jogą, ciguną ir visada ieškojau savo praktikos, kaip padėti žmonėms – masažo, terapijos ar konsultacijos būdo, kuris galėtų leisti dirbti su žmonėmis. Man visada buvo įdomu, kaip galima padėti kitam per sąmoningumą ir vystymąsi.

REKLAMA

Tad prieš penkerius metus į mano gyvenimą labai natūraliai ir atėjo reiki – pažįstama paprašė po Vilnių pavedžioti vėliau mano mokytoju patapusį meistrą Harpitą Singh Hirą. Mane labai užkabino to žmogaus gylis, sugebėjimas bendrauti per širdį, šalia jo būti yra tiesiog gera. Nuo to laiko viskas ir prasidėjo“, – pasakoja A. Simonaitis.

Leidžia išvengti ligų

A. Simonaitis paaiškina, kad reiki yra gyvybinė energija, kurią žmogus jaučia per rankas.

„Prieš kiekvieną seansą padėkojame sau, reiki energijai ir paprašome, kad reiki gydytų, pavyzdžiui, mūsų koją. Tada užsidedi rankas ant kojų ir jauti malonią šilumą. Jeigu tu nesikreipi į reiki ir neprašai, ta šiluma neateina, bet kai susikoncentruoji ir paprašai, tada pradeda tekėti energiją.

REKLAMA
REKLAMA

Reiki energija skirta pusiausvyros atstatymui, balansui. Pas reiki meistrą atėjęs nesubalansuotas žmogus gulasi ant stalo ir reiki meistras su reiki pagalba grąžina tą žmogų į savo centrą. Seanso metu jauti, kur tau norisi uždėti rankas, kur pripildyti energija, kur jos nuimti, nors pati reiki energija jau balansuoja viską“ ,– kalba reiki meistras.

A. Simonaitis paaiškina, kad žmogus suserga tada, kai organizmas išsibalansuoja ir neturi jėgų. Būtent šias dvi ligos priežastis, sako jis, ir sprendžia reiki praktikai.

„Per reiki tu susirenki save į gražų, tvarkingą energetinį kompleksą bei gauni jėgų, kad pats organizmas sugrįžtų į pusiausvyrą, tada ligos išsisprendžia automatiškai. Liga yra simptomas to, kad mes automatiškai išsibalansavome“, – pasakoja vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagydyta nemiga ir dingusios votys

A. Simonaitis pastebi, kad jo praktikoje buvo gausybė pavyzdžių, kai žmonės, padedant reiki, atsikratė nemigos, streso, net ir tokių nemalonių susirgimų kaip votys ant odos.

„Nemiga – tai nervų sistemos perkrovimas. Įtampa, stresas, uždaryti pergyvenimai sukelia tą spaudimą, kai žmogus nebegali atsipalaiduoti. Kartą pas mane buvo atėjusi mergina, kuri du mėnesius negalėjo miegoti. Jai užteko penkių minučių reiki seanso, ir viskas išsisprendė. Aišku, čia retas atvejis, kad užtektų penkių minučių, bet būna ir taip“, – pasakoja vyras.

REKLAMA

Pašnekovas dalinasi, kad pas jį buvo atėjusi ir mergina, kuriai ant odos kildavo votys – tai jai buvo itin nemalonu, mergina nežinojo ir ką bedaryti.

„Mes tai merginai darėme šešis reiki seansus kas savaitę po vieną, energija buvo nukreipta tam, kad kraujas išsivalytų ir būtų švarus. Ji jau po trečio seanso pasakė, kad pakeitė savo mitybą, pradėjo reguliariai badauti, per pusantro mėnesio numetė penkis kilogramus, visa atsigavo, o kraujyje furunkulai išnyko.

Mergina pasakė nežinanti, ar čia reiki padėjo, ar pakeista mityba. Aš jai ir pasakiau, kad reiki energija taip ir veikia, kad mes įgauname sąmoningumo visame kame. Mes grįžtame į savo centrą, pradedam matyti, ką iš tikro norime valgyti, atsiranda daugiau jėgų, pasikeičia mintys.

REKLAMA

Reiki energija netiesiogiai valo: kai pradėjo tekėti ta energija, žmogui atėjo sąmoningumas, jis pradėjo sportuoti, pradėjo keistis ir visas organizmas“, – pasakoja A. Simonaitis.

Vonelės kojoms – naujoms mintims

Kai žmonės daug dirba, bėga per gyvenimą, reiki meistro teigimu, jų galvose susikaupia žymiai daugiau energijos nei kojose. Jei žmogaus kojos šaltos, sako A. Simonaitis, tai rodo, kad žmogaus viduje yra disbalansas, energija pro jį neprateka, nėra ryšio su žeme.

„Pas mane į diagnostiką buvo atėjusi bankininkė. Jos galvoje – daug minčių, daug emocijų, o ryšio su žeme nėra. Ji klausė manęs, ką daryti, kad viduje būtų ramu. Aš pasiūliau pasidaryti karšto vandens vonelę, įsidėti raminančio pušų eterinio aliejaus ir dešimt dienų kojas pakaitinti – taip kraujagyslės prasiplės, kojos sušils, atsipalaiduos ir iš galvos energija nueis į kojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ta moteris ir sako: „o gal duokit ką nors paskaityti ar pamąstyti kokia tema?“ Proto žmonėms įkišti kojas į vandenį yra sudėtinga, nesuvokiama, kaip tai gali padėti, o juk naujos mintys be energijos pratekėjimo ir negali ateiti“, – kalba A. Simonaitis.

Skaudančiam juosmeniui – pilvo masažas

Pašnekovas sako, kad, jeigu žmogui skauda juosmenį, jis greičiausiai turi problemų su žarnynu, tad čia gali reikėti ir giluminio pilvo masažo tam žarnynui prajudinti:

„Kai kojos yra uždarytos, tai yra, energija pro jas neprateka, o stringa pilve, pradeda skaudėti juosmuo. Moteriai, kuriai skaudėjo juosmenį, rekomendavau karšto vandens voneles, dariau giluminį pilvo masažą, kad prajudėtų visas žarnynas. Taip pat jai parinkome jogos asanų programą stuburui, padarėme žolinių preparatų. Mes konkrečių problemų nesprendžiame, bet turime atskiras praktikas ir rekomendacijas, kaip žmogus gali sau padėti“, – kalba A. Simonaitis.

REKLAMA

Reiki praktikai, anot jo, moko žmones susipažinti su savo kūnu, tiesiog uždedant rankas ant savęs ir prisimenant, kad mes turime rankas, kojas, galvą, nugarą ir t.t. Kai žmogus jaučia savo kūną, sako pašnekovas, jam lengviau grįžti į pusiausvyrą savo gyvenime.

Energetinė diagnostika

Kai žmogus ateina pas reiki meistrą, šis jam pirmiausia atlieka energetinę diagnostiką, per kurią paaiškėja, kur slypi didžiausios žmogaus problemos.

„Energetinė diagnostika – tai priemonė pasižiūrėti į save: kurioje vietoje, kuriame kūne (eteriniame, mentaliniame ar astraliniame) ir kuriose čakrose yra problema. Tada žmogui parenkamas planas, kaip iš tos situacijos išeiti. Daromos terapijos, taikomas dialogas su balsais, kai žmogus leidžia pasisakyti tokiems balsams kaip jo pyktis, baimė ir pan., taikomi kojų masažai, reiki seansai, patariama, kokias knygas žmogui reiktų paskaityti“, – kalba A. Simonaitis.

REKLAMA

Pašnekovas aiškina, kad, kai žmogus ateina į terapiją, jam pirmiausia daromas reiki seansas eteriniam kūnui, glaudžiai susijusiam su fiziniu kūnu, o po antro, trečio seanso galima lįsti giliau ir į mentalines programas, skausmingus įvykius, seanso metu pradedama šnekėtis.

„Žmogus budrioje būsenoje dažniausiai net neprisimena kai kurių savo gyvenimo skausmingų įvykių, o kai seanso metu jam protas nurimsta, pradedi žmogų šnekinti iš širdies, jis prisimena visai kitus dalykus, kuriuos sąmonė buvo užrakinusi, ir ta skausminga patirtis išsilaisvina“, – kalba A. Simonaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Širdies praktika

Reiki praktikas sako, kad reiki, kaip ir kitos dvasinės praktikos, yra darbas su savimi, taip pat ir su kitais žmonėmis. Prisilietimas prie kito, sako jis, vyksta per širdį.

„Reiki praktikos centras yra širdis, ši praktika ir skirta tam, kad sugrįžtume į savo centrą, susibalansuotume. Širdies čakra – pagrindinis centras, ant kurio pastatyta pagrindinė reiki praktika. Širdies čakra mus atveria, pradedame bendrauti per širdį, atsiranda bendrystė su kitais ir vidinė pusiausvyra, balansas mūsų fiziniame, eteriniame, astraliniame ir mentaliniame kūne“,– pasakoja A. Simonaitis.

REKLAMA

Reiki seanso metu, sako pašnekovas, jis yra meditacinėje būsenoje, tuo metu viskas sustoja ir pasimato, kad viskas yra vientisa, pamatai, kad esi Dievo dalis. Visgi reiki, pažymi jis, nėra religija: reiki praktikuoti gali visų religijų atstovai. Reiki tikslas, kalba A. Simonaitis, yra sveikas, harmoningas ir subalansuotas žmogaus gyvenimas.

Pašnekovas taip pat pakvietė visus susidomėjusius atvykti į kovoje pradžioje Vilniuje viešėsiančio gydytojo, kardiologo ir Grand reiki meistro Harprito Singh Hiros paskaitas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų