REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
47
Adele (nuotr. Vida Press)

Taylor Swift pirmadienį pateko į istoriją kaip pirmoji moteris, dukart laimėjusi pagrindinį „Grammy“, bet reperis Kendrickas Lamaras atsiėmė penkis apdovanojimus ir surengė elektrizuojantį pasirodymą su politiniu užtaisu, kuris supurtė iškilmingą ceremoniją.

47

Taylor Swift pirmadienį pateko į istoriją kaip pirmoji moteris, dukart laimėjusi pagrindinį „Grammy“, bet reperis Kendrickas Lamaras atsiėmė penkis apdovanojimus ir surengė elektrizuojantį pasirodymą su politiniu užtaisu, kuris supurtė iškilmingą ceremoniją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagrindiniai iš svarbiausių muzikos industrijos apdovanojimų atiteko populiariausiems atlikėjams. T. Swift atsiėmė statulėlę už geriausią metų albumą, kuriuo buvo pripažintas jos „1989“, o retro vakarėlių himnas „Uptown Funk“ buvo paskelbtas metų įrašu. T. Swift, kuri iš kantri muzikos stebuklo virto popmuzikos superžvaigžde, iš viso gavo tris apdovanojimus, visus – už „1989“, kuris buvo tarp geriausiai perkamų pastarojo dešimtmečio JAV albumų.

REKLAMA

26 metų T. Swift, kuri vaizdavo save feminizmo aktyviste, atsiimdama antrąjį „Metų albumo“ apdovanojimą kalbėjo savo gerbėjų merginų legionams.

„Noriu pasakyti visoms jaunoms moterims: pakeliui bus žmonių, kurie bandys pakirsti jūsų sėkmę ar prisiimti nuopelnus už jūsų pasiekimus ar šlovę, – sakė ji. – Bet jeigu jūs tiesiog susitelksite ties darbu ir neleisite tiems žmonėms jus atitraukti, vieną dieną, kai nueisit ten, kur einate, jūs apsidairysit ir žinosit, kad ten atsidūrėt savo ir žmonių, kurie jus myli, dėka“.

REKLAMA
REKLAMA

2010 metais T. Swift geriausio metų albumo „Grammy“ gavo už „Fearless“; tuomet ji tapo jauniausia šį apdovanojimą pelniusia atlikėja, nes tą albumą įrašė būdama 20-ies.

T. Swift taip pat sukėlė bangų muzikos industrijoje pasipriešinusi „Spotify“ ir apkaltinusi šią muzikos transliavimo internetu platformą nesąžiningai elgiantis su atlikėjais.

LAMARO PAREIŠKIMAS

T. Swift pelnė pagrindinį apdovanojimą, o K.Lamaras gavo daugiausiai apdovanojimų – penkis. Jo albumas „To Pimp a Butterfly“ pateikė inovatyvių apmąstymų apie rasių santykius – su džiazo ir sakytinio žodžio priemaišomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

K. Lamaras, kurio daina „Alright“ tapo neoficialiu protestuotojų prieš policijos piktnaudžiavimus himnu, buvo nominuotas 11-oje kategorijų ir tai buvo didžiausias vieno atlikėjo vienu metu gautų nominacijų skaičius nuo tų laikų, kai Michaelas Jacksonas pelnė 12-a nominacijų už „Thriller“.

Per savo pasirodymą, kuris turėjo politinį užtaisą, K. Lamaras įtipeno į sceną surakintas grandinėmis, per „The Blacker the Berry“ saksofono džiazui susiliejant su „sunkiais“ gitaros garsais. Pasirodymui perėjus į „Alright“, reperis, ant kurio veido buvo nupiešta didelė mėlynė, metaforiškai nukeliavo prie savo afrikietiškų šaknų, kur prieš didelį laužą šoko šokėjai tradiciniais kostiumais.

REKLAMA

„Tai – hiphopui, – atsiimdamas apdovanojimą iš „gangsta“ repo legendos Ice Cube'o sakė 28 metų K.Lamaras. – Mes gyvensim amžinai – tikėkit“.

„UPTOWN FUNK“ TRIUMFAS

„Metų įrašu“ pripažintas „Uptown Funk“ – Marko Ronsono šokių daina su Bruno Marsu, primenanti ankstyvąjį Prince'ą.

Britų prodiuseris M.Ronsonas, kuris dirbo su superžvaigžde Adele, ir pats su „Uptown Funk“ sulaukė precedento neturinčios sėkmės. Tas įrašas net 14 savaičių išbuvo pirmoje JAV „Billboard“ singlų sąrašo vietoje.

40-metis M.Ronsonas, kurio pasirodymas praėjusią savaitę per amerikietiškojo futbolo nacionalinės lygos finalą „Super Bowl“ taip pat buvo gerai įvertintas, sakė, kad vis dar pratinasi prie savo sėkmės.

REKLAMA

„Būčiau toks pat laimingas ir besididžiuojantis, jei būčiau tai prodiusavęs“, – sakė jis apie tą dainą, kuri taip pat pelnė geriausio popmuzikos dueto ar grupės pasirodymo „Grammy“. „Aš esu įrašų prodiuseris, o ne popžvaigždė“, – sakė jis.

Anglų dainininkas ir gitaristas Edas Sheeranas už vestuvininkų pamėgtą meilės baladę „Thinking Out Loud“ gavo „Metų dainos“ apdovanojimą, kuriuo pagerbiami dainų kūrėjai. Tuo tarpu „Metų įrašo“ apdovanojimu vertinami bendrai visi singlai.

22 metų Meghan Trainor pelnė kitą svarbų apdovanojimą – „Geriausio naujo artisto“. Sėkmę jai atnešęs ironiškas „doo wop“ stiliaus „All About That Bass“ pasakoja apie vargus dėl svorio ir susitaikymą su savimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsiimdama statulėlę M. Trainor apsiašarojo ir dėkojo „Epic Records“ vadovui L. A. Reidui, kuris pasirašė su ja kontraktą išgirdęs ją atliekant „All About That Bass“ su Havajų gitara.

„Indie“ roko grupė „Alabama Shakes“ su griausmingo balso vokaliste Brittany Howard pelnė tris „Grammy“ – „Geriausio alternatyviosios muzikos albumo“, „Roko dainos“ ir „Roko pasirodymo“.

LADY GAGA VIRSTA BOWIE

Per „Grammy“ ceremoniją taip pat buvo pagerbta virtinė neseniai mirusių artistų, pirmiausia – roko legenda Davidas Bowie. Kai Lady Gaga scenoje transformavosi į D. Bowie, tarp įspūdingų trimačių vaizdų jos veide išryškėjo jo žaibo logotipas.

REKLAMA

Ji sudainavo jo hitų, tarp jų – „Space Oddity“, „Changes“ ir „Let's Dance“, popuri, skambant D.Bowie ilgamečio draugo ir bendradarbio Nile'o Rodgerso gitarai.

Per ceremoniją taip pat pasirodė britė Adele, kurios albumas „25“ pasiekė pradinio pardavimo rekordą, bet išėjo pernelyg anksti, kad galėtų varžytis dėl „Grammy“.

Adele sudainavo savo galingą naują baladę „All I Ask“, bet jos pasirodymą sutrikdė techninis nesklandumas, kai nukrito mikrofonas ir ji nukrypo nuo tono.

„Pianino mikrofonai nukrito ant pianino stygų, štai kas buvo gitaros garsas. Dėl to tai skambėjo ne į toną. Š..o pasitaiko“, – „Twitter“ parašė ji.

Savo numerį paskutinę minutę atšaukė ritmenbliuzo superžvaigždė Rihanna, kuri tokio sprendimo priežastimi nurodė balso problemas dėl ligos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų