REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tautinių mažumų departamentas romų bendruomenių švietimui bei tradicijoms išsaugoti per dvejus metus žada skirti iki 120 tūkst. eurų.

Tautinių mažumų departamentas romų bendruomenių švietimui bei tradicijoms išsaugoti per dvejus metus žada skirti iki 120 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS nurodė Tautinių mažumų departamento vyriausioji specialistė Gražina Sluško, šis projektas yra tęstinis, konkurso laimėtojai daugumą paslaugų turės teikti Vilniuje, tačiau dalis jų bus organizuojamos ir Eišiškėse, kur taip pat yra nedidelė romų bendruomenė.

REKLAMA

„Dabar pirksime paslaugas dvejiem metams, visą komplektą: negalima kažkurios vienos programos ištraukti. Turės būti vaikų, suaugusiųjų švietimas, neformalus ugdymas, patalpų suteikimas, teisinės konsultacijos“, – sakė G.Sluško.

Viešųjų pirkimų dokumentuose nurodoma, kad konkurso laimėtojai turės triskart per savaitę organizuoti integracijos ir socializacijos užsiėmimus darželinukams bei moksleiviams, dukart per savaitę po 3 valandas rengti dainavimo ir romų muzikos bei šokių būrelius, mokyti vaikus pilietiškumo ir bendruomeninių gebėjimų, rengti meno terapijos ir dailės būrelį, organizuoti vaikams vasaros stovyklą.

REKLAMA
REKLAMA

Nurodoma, kad turės būti išlaikomas informacinis centras, kuriame romų bendruomenės atstovams leidžiama nemokamai naudotis internetu, čia būtų mokoma kompiuterinio raštingumo. Vilniuje turės dirbti ir du darbuotojai, jie darbo dienomis padėtų romams spręsti socialinius klausimus, teiktų lydimąją pagalbą. Taip pat turės būti skirtos patalpos romų renginiams.

Organizacijos taip pat turės rengti romų koncertus, renginius šeimoms ir vaikams, pristatyti žiūrovams vaikų kolektyvą, organizuoti vaikų piešinių parodą, organizuoti romų holokausto atminimo dieną, vykdyti informacinius projektus apie bendruomenę ir jos organizacijų veiklą.

Vilniaus savivaldybė šiuo metu taip pat svarsto planą, kuriuo iki 2019-ųjų pabaigos romų integracijai, švietimui, narkotikų prevencijai, taborui sutvarkyti ir kitoms reikmėms planuojama skirti apie 0,7 mln. eurų. Anot G.Sluško, departamentas taip pat prisidėjo prie plano rengimo, tačiau savo programas vykdys atskirai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų