REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezonas persirito į antrą pusę, tad nusprendėme pasidairyti, kokios permainos įvyko visose ekipose per prabėgusią sezono dalį. Didžiausią dėmesį, žinoma, skirsime Šakių „Vyčiui“.

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezonas persirito į antrą pusę, tad nusprendėme pasidairyti, kokios permainos įvyko visose ekipose per prabėgusią sezono dalį. Didžiausią dėmesį, žinoma, skirsime Šakių „Vyčiui“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Drąsiai galima pasakyti, kad Šakių komanda yra viena labiausiai pasikeitusių ekipų visose pirmenybėse. Nuo rugsėjo pabaigos iki vasario pradžios klubą paliko penki žaidėjai: iš pradžių Simas Raupys bei Dovydas Šemeklis, vėliau – Justinas Žirlys, po to – Jonas Zabarauskas ir paskutinysis buvo Dovydas Redikas.

REKLAMA

Jei pirmųjų keturių krepšininkų netektis nebuvo suvokiama kaip labai skaudi, mat meistriškumo jiems šiek tiek pritrūko, tai D.Rediko išvykimas iš Šakių kėlė įvairias mintis. Vieni manė, kad dabar „Vyčio“ ekipai ateis krachas, kiti – kad gynėjo netektis bus kompensuota tinkamai ir turbūt tik maža dalis galėjo pagalvoti, kad komanda ims demonstruoti dar geresnį žaidimą.

Tačiau viskas pasisuko teigiama linkme: būtent po D.Rediko išvykimo „Vytis“ klubas įžengė į pergalių kelią, kuris tęsiasi iki šiol. Maža to, lyderio rolę komandoje labai sėkmingai perėmė Ignas Vaitkus, labai greitai ir be jokių priekaištų įsiliejęs į ekipą tiek sportine, tiek žmogiškąja prasme.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo sezono pradžios „Vytis“ taip pat pasipildė ir dar keliais žaidėjais – Pauliumi Abramavičiumi, Ernestu Serkevičiumi, Mantu Virbalu ir Vidmantu Sragauskiu. Tiesa, kiek apmaudu, kad P.Abramavičiaus bei M.Virbalo žaidimą šį sezoną stipriai apriboja patirtos traumos, mat ilgesnis atsarginių žaidėjų suolas „Vyčiui“ tikrai būtų tik į naudą.

Visgi galima daryti išvadą, kad nors permainų ir buvo daug, jos buvo labai prasmingos ir padėjo komandai įsitvirtinti aukštoje turnyrinės lentelės pozicijoje.

Nemažos permainos šį sezoną įvyko ir „Palangoje“: ji atsisveikino su penkiais žaidėjais bei pasipildė taip pat tokiu pačiu kiekiu krepšininkų. Joniškio „Delikatesas“ praretėjo, mat atleido keturis atletus, bet naujokų įsigijo tik du. Tiesa, vertėtų paminėti tai, kad Joniškio ekipa iš „Vyčio“ perėmė S.Raupį, bet pastarasis jau spėjo palikti ir šią ekipą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek mažiau pasikeitimų buvo Molėtų „Ežerūno-Kario“ (trys paliko, du atvyko), Raseinių „Rasų“ (po tris išvyko ir atvyko) bei Panevėžio „Lietkabelio-2“ (trys paliko, nė vienas nepapildė) komandose.

Neryškios permainos buvo ir „Mažeikių“ komandoje, kuri atleido du krepšininkus ir įsigijo tiek pat naujokų, „Šilutėje“, kurią paliko du, bet papildė net penki žaidėjai, bei Jonavos „Petrochemoje-Dexteroje“. Pastaroji atsisveikino su dviem krepšininkais ir turėjo tiek pat naujokų.

Vilniaus „Perlas-MRU“ tarė „sudie“ vos vienam žaidėjui ir pasipildė taip pat vienu, Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“ irgi paliko vienas krepšininkas, tačiau naujokų buvo du. „Telšius“ irgi paliko ir papildė po vieną narį.

Mažiausiai pokyčių įvykdė Kauno „Žalgiris-2“, kuris tik Martyną Sajų perleido pagrindinei komandai bei susistiprino talentu iš Pietų Afrikos Respublikos. Tuo tarpu Klaipėdos „Naftą-Uni-Akvaservis“ sezono metu papildė vienas krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų