REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Tiesioginė „X Faktoriaus“ laida (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Artėjant muzikinio šou „X Faktorius“ superfinalui, įtampa auga beprotiškai greitai. Šį vakarą publikai savo dainas atliko devyni dalyviai, o po visų pasirodymų jų teliko vos aštuoni. 

25

Artėjant muzikinio šou „X Faktorius“ superfinalui, įtampa auga beprotiškai greitai. Šį vakarą publikai savo dainas atliko devyni dalyviai, o po visų pasirodymų jų teliko vos aštuoni. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį sekmadienį projektą paliko pirmasis Marijono Mikutavičiaus auklėtinis Paulius Jonikas, o šiandien žiūrovai privalėjo atsisveikinti su dar vienu jo mokiniu. Dvikovoje susitiko dvi gražios ir balsingos merginos: Erika Astrauskaitė ir Marija Beržė. Po abiejų pasirodymo, antrą savaitę Marijono išgyventos dramos, projektą turėjo palikti Erika. 

REKLAMA

Jos iškritimą nulėmė žiūrovai, nes teisėjų balsai pasiskirstė vienodai. Jie nusprendė, kad abi merginos pasirodė įspūdingai, todėl rezultatas buvo 2:2. Iškrito mažiau žiūrovų balsų surinkusi Erika, nors Mariją išgelbėjo vos vienuolikos taškų persvara.

Šou dalyviai pradėjo bendru pasirodymu. Devintukas atliko energingą australų grupės Sheppard hitą „Geronimo“.

Pirmoji į sceną žengė Marijono Mikutavičiaus auklėtinė Marija Beržė. Jauna mama praėjusį sykį per plauką išvengė iškritimo. Tad ši sykį klaipėdietė griebė jautį už ragų ir atliko legendinės Tinos Turner šlagerį „Proud Mary“. Samas buvo sužavėtas tokiu šou atidarymu: „Vau, koks šou. Puikiai. Pašėlusi daina, nors tavo atlikime ji buvo švelnesnė. Tačiau tu jau turi savo braižą ir tavęs nesumaišysi. Toks šou pradžiai yra labai vykęs“.

REKLAMA
REKLAMA

Saulius Prūsaitis rėžė: „Tu turi mano simpatijas. Mane nuperka tai, kad tu esi paprasta. Iš tavęs nereikia traukti žodžių, emocijų. Leidi suprasti, kad tau čia gera“. Jazzu taip pat pastebėjo, kad Marija atranda save: „Labai ačiū už tokį atidarymą. Ačiū Marijonui, kad pasirinkot tokią dainą. Tau tai labai tinka. Tu žavi laisve, sveiku požiūriu į žmones, pasaulį. Tu myli sceną, o mes tave.“

„Tu buvai lyg šampano butelio atidarymas“, – pridūrė M. Mikutavičius.

Antrasis į sceną žengė Sauliaus Prūsaičio auklėtinis Jonatanas Kazlauskas. Kelias pastarąsias savaites 18-mečiui sunkiai sekėsi prisiminti dainų žodžius. Šį kartą jaunasis publikos numylėtinis su jauduliu susitvarkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po vaikino pasirodymo lengviau atsipūtė ir teisėjai. Simpatijų Jonatanui neslepianti Jazzu pastebėjo, jog jis supanašėjo su savo mokytoju Sauliumi Prūsaičiu: „Atsiranda tokia palaiminga Prūsaičio išraiška. Pasitaisei ir žinau, kad gali dar daugiau“.

O Marijonas juokavo, kad Jonatanas pagaliau sugebėjo ir dainuoti, ir šokti: „Sveikinu, kad sugrįžai ir supratai, kad dainuodamas gali ir pajudėti. Taip pat Įstojai į aukščiausią lygą – nepamiršai žmogų.“

Saulius Urbonavičius tiesiog pridūrė, kad jaudintis nereiktų: „Atleisk vadžias. Tai tik žaidimas“.  

REKLAMA

Tiesioginė „X Faktoriaus“ laida (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo) 

 Prieš trečiąjį pasirodymą Saulius Prūsaitis išdavė, kad kitą savaitę projekto metu pristatys dvi naujas dainas, viena iš jų – duetas su Jazzu. Na, o po tokios naujienos ant scenos pasirodė Domas Česnulevičius. Šį kartą jam ruoštis padėjo ir scenos grandas Povilas Meškėla. Jausmingasis Domas atliko filme „Šrekas“ skambėjusią grupės „The Monkees“ dainą „I‘m Believer“.

Spalvingas ir geros nuotaikos nestokojęs dzūko pasirodymas patiko ir komisijai. „Įsisiautėjai į pabaigą“, – sakė Samas, o Saulius Prūsaitis pridūrė, jog Domui reikėtų nugalėti jaudulį.

REKLAMA

Justė Arlauskaitė ir vėl įžvelgė mokinio ir mokytojo panašumų: „Turi net Marijono motorikos. O šiaip, tai esi net ne rokas, o tikras rokenrolas, senas geras rokenrolas.“

Samas pristatė savo paskutinę projekte likusią grupę, jau ne vieną savaitę publikos liaupsių ir balsų sulaukiantį šešetuką „Original Copy“.

Eilinį sykį įspūdingą šou surengusiems jaunuoliams teisėjai ir vėl negailėjo pagyrų: „Noriu į jūsų koncertą, kada pakviesit?“, – klausė Justė Arlauskaitė.

Na, o Saulius Prūsaitis išdavė, kad šis pasirodymas jį grąžino į paauglystę: „Atrodo, kad būčiau nusipirkęs skaniausios kramtomos gumos ir visą ją susidėjęs į burną“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vietoje nenustygstantis Thomas Tumosa ir šį sykį atskleidė naują asmenybės pusę. 18-metis atliko jausmingą Sinead O‘connor kūrinį „Nothing compares to you“.

Lyriška daina sujaudino Jazzu. Garsi atlikėja nesutramdė ašarų: „Labai norėčiau būti to žmogaus vietoje, kuriam tu šitą dainą dainuoji“. Komisijos vyrai buvo šiek tiek griežtesni.

Marijonas pastebėjo, kad Thomo atlikimas priminė Jonataną, o Samui pritrūko balso: „Mūsų vyrų taip lengvai neapgausi, bet versija buvo įdomi. Jausmo buvo pakankamai, bet norėjosi skambesnių natų“.

REKLAMA

 Šį vakarą savo pirmąją mokinę pristatė ir Jazzu. Šį kartą Miglė Pivoriūnaitė pasirinko repo kūrinį, kurį teisėjai įvertino tiesiog puikiai. Marijonas teigė labai bijojęs „lakštingalos“ pasirodymo: „Atrodė, kad kovojai su savo vidiniais demonais. Bet kai tu išleidi emociją, džiaugiesi tuo, ką darai, tau viskas susidėlioja. Baik tas įtampas, palik fobijas už savęs. Tau ploja žmonės, gaudyk tą akimirką, nepamiršk jos“. Saulius Prūsaitis tikino, jog jai tereiktų bokso kriaušės, ant kurios Miglė galėtų ištalžyti visą pyktį.

REKLAMA

„Po šio pasirodymo aš nebijau su tavimi eiti toliau, tave tereikia išleisti į Niujorką, kur tau puikiai pasisektų“, - savo mokine džiaugėsi Justė Arlauskaitė-Jazzu.

 Dalyvavimą projekte su studijomis ir darbu derinanti Erika Astrauskaitė surengė karštą pasirodymą. Komisija neliko abejinga. Tiek Saulius Prūsaitis, tiek Jazzu pripažino, jog tai buvo vienas geriausių merginos pasirodymų.

„Švariausias šio vakaro pasirodymas. Viskas tvarkingai, aiškiai. Man patiko“, kalbėjo Saulius Prūsaitis. Na, o mokytojas Marijonas didžiuodamasis juokavo: „Tavo mokiniai nagais ant durų turėtų išraižyti „ačiū“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aleksas Augaitis atsistoti ir šokti privertė net teisėjus. Vaikinas atliko Beastie Boys hitą „Fight for your right“. Justė Arlauskaitė po tokio šou net svarstė, ką veikti po transliacijos: „Aš dabar net neriuosi iš kailio ir nežinau ką daryti“.

Marijonas gyrė ir Aleksą, ir jo mokytoją: „Jūs pataikėte dainą. Aleksas turi viduje pykčio ir tokios dainos tau tinka. Šitą dainą tu ne valgei, tu ją ėdei“.

Savo auklėtiniu didžiavosi ir Saulius Prūsaitis: „Tai geriausias tavo pasirodymas.“

  Šio vakaro pasirodymų maratonas finišavo su balsingąja Monika Pundziūte. Stipriu vokalu ir lyriškumu pasižyminti mergina šį kartą atliko triukšmingesnį kūrinį ir persikūnijo į Lady Gaga.

REKLAMA

Ir šį sykį po Monikos pasirodymo Marijonas neištarė nė žodžio. Na, o Samas net pasiūlė merginos skulptūrą iškelti ant Žaliojo tilto: „Visuomet galvojau, kad tu labai trapi būtybė, bet šiandien – vau. Tokia energija. Tau paklūsta tiek bernų. O Jėzau. Galėtum tapti Žaliojo tilto skulptūra“.

Saulius Prūsaitis savo ruožtu Monikai pateikė ir kiek kritikos: „Man atrodo, šiek tiek prapuolei tokioje muzikoje. Nežinau, ką reikia daryti, gal reikėtų pasisemti daugiau energijos ar daugiau padirbėti.“

O paskutinės šio vakaro šou atlikėjos mokytoja Justė Arlauskaitė žino, ką daryti: „Tau reikėtų nelaimingai įsimylėti. Jei rimtai, mūsų žingsnis buvo apgalvotas ir šiame šou yra svarbiausia šou. Įsitikinau, kad tu gali būti ir tokia. Labai tikiuosi, kad tu dabar esi ant šlovės ribos“.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų