REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau kaip pusė Seimo narių kreipėsi į premjerą socialdemokratą Algirdą Butkevičių su raginimu netenkinti „tvarkiečių“ deleguoto vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio atsistatydinimo.

Daugiau kaip pusė Seimo narių kreipėsi į premjerą socialdemokratą Algirdą Butkevičių su raginimu netenkinti „tvarkiečių“ deleguoto vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio atsistatydinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ inicijuotą kreipimąsi pasirašė 75 Seimo nariai iš visų - tiek valdančiųjų, tiek opozicinių - frakcijų, taip pat dalis Seimo valdybos narių, parlamentinių komitetų vadovų.

REKLAMA

Raštą pasirašė ir keletas „darbiečių“, tarp jų - pirmasis Seimo vicepirmininkas „darbietis“ Vydas Gedvilas, tai pačiai frakcijai priklausantis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas, nors S.Skvernelį trauktis griežtai paragino Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė.

S.Skvernelis atsistatydinimo pareiškimą įteikė penktadienį, kai sulaukė daug kritikos dėl incidento, kai įtariamasis pagrobė iš policininkų automatą ir su juo paspruko. Be to, jis tą vakarą įsivėlė į konfliktą su Seimo pirmininke L.Graužiniene - ji teigė, kad per pokalbį telefonu negavo iš ministro informacijos apie įvykį.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Algirdas Butkevičius savo ruožtu sakė besitikintis, jog S.Skvernelis atsiims atsistatydinimo pareiškimą. Pats ministras sako, kad galutinis sprendimas dėl jo tolesnio darbo Vyriausybėje paaiškės po šį penktadienį planuojamo susitikimo su Kinijoje dabar viešinčiu Vyriausybės vadovu.

Seimo narių kreipimesi į premjerą sakoma, kad „valstybė yra tarptautinio terorizmo ir pabėgėlių krizės akivaizdoje, todėl stabilumas ir kompetentingas ministras, kuris įnešė daug permainų sistemoje per tokį trumpą laiką, yra kaip niekad reikalingas Lietuvai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ministrui vadovaujant Vidaus reikalų ministerijai buvo žengti reikšmingi žingsniai, tokie, kaip vidaus tarnybos statuto priėmimas, kuris daugelį metų skynėsi kelią Seime. Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis labai pakėlė pasitikėjimą policija, todėl darbų tęstinumas yra labai svarbus“, - teigiama rašte premjerui.

Tarp raštą pasirašiusių parlamentarų - Seimo vicepirmininkai „tvarkietis“ Kęstas Komskis, konservatorė Irena Degutienė, „darbietis“ V.Gedvilas, keli komitetų vadovai, Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė, Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė po ketvirtadienį nuo policijos pasprukusio ginkluoto bėglio gaudynių, taip pat – po L.Graužinienės ir ministro apsižodžiavimo dėl esą jai nesuteiktos informacijos, situaciją įvertino kaip apgailėtiną. Taip pat šalies vadovė pareiškė, kad „jau ne pirmą kartą ministras demonstruoja žemą politinį lygį, kai mėgina komentuoti arba neprisiima ar nesupranta savo asmeninės atsakomybės“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų