REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausiame šių metų pasaulio sporto renginyje - planetos regbio čempionate - prasideda svarbiausių kovų metas. Iš 20 pirmenybes pradėjusių stipriausių pasaulio komandų liko tik aštuonios, o jau šį savaitgalį paaiškės pusfinalių dalyvės.

Didžiausiame šių metų pasaulio sporto renginyje - planetos regbio čempionate - prasideda svarbiausių kovų metas. Iš 20 pirmenybes pradėjusių stipriausių pasaulio komandų liko tik aštuonios, o jau šį savaitgalį paaiškės pusfinalių dalyvės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apžvelgiame visas ketvirtfinalio poras, kurių baigtis sutiko paprognozuoti Lietuvos rinktinės treneris iš Pietų Afrikos Respublikos Ntando Manyosha ir geriausias 2014 metų Lietuvos regbininkas Ignas Darkintis.

REKLAMA

Naujoji Zelandija - Prancūzija (šeštadienis 22.00 val.)

Prieš aštuonerius metus Prancūzija sensacingai ketvirtfinalyje nugalėjo Naująją Zelandiją. Negalėję patikėti, "All Blacks" žaidėjai dar ilgai keikė toms rungtynėms teisėjavusį Wayne'ą Barnesą. Ar tai gali pasikartoti ir šiemet?

Naujoji Zelandija dar nepademonstravo savo geriausio žaidimo ir, nors ji kol kas žygiuoja be pralaimėjimų, neišvengė klaidų žaisdami su silpnesnėmis komandomis. Žinoma, jie vis dar yra stipriausi pasaulyje ir savo sudėtyje turi planetos čempionus Richie McCaw, Kieraną Readą, Brodie Retallicką ir tris Smithus - Aaroną, Conradą ir Beną.

REKLAMA
REKLAMA

Užsienio spaudoje pasklido gandai, kad Prancūzijos rinktinės žaidėjai atsiribojo nuo vyriausiojo trenerio Philippe'o Saint-Andre'o, nes laiko jį prastu lyderiu. Komandos vadovavimo ėmėsi kapitonas Thierry Dusautoir. Jei tai pasitvirtins, galbūt prancūzai įgaus papildomą impulsą ir pateiks staigmeną, nors dažniausiai tokios avantiūros sėkmingai nesibaigia.

Prancūzijos rinktinė neturėjo didesnių vilčių rungtynėse su Airija, kuomet galėjo išvengti būsimos akistatos su Naująja Zelandija jau ketvirtfinalyje. Nors iki tų rungtynių daug kas teigė, kad prancūzų žaidimas po "Šešių nacijų" turnyro gerėja, taip nėra. Prancūzija pralaimėjo paskutines aštuonerias rungtynes "All Blacks" komandai. Po pergalės 2007 metais prancūzai dar kartą varžovus įveikė 2009 metais, tačiau nuo to laiko tarpusavio akistatoje dominuoja dabartiniai pasaulio čempionai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

I. Darkinčio prognozė: Naujoji Zelandija - Prancūzija 24:17.

N. Manyosha prognozė: Naujoji Zelandija laimės 14 taškų skirtumu.

Pietų Afrikos Respublika - Velsas (šeštadienis 18.00 val.)

Tai bus dviejų stiprių ir fiziškai galingų varžovų akistata. Bene labiausiai dėl traumų šiose pirmenybėse kenčiantis Velsas jau nebeturės vieno savo lyderių Liamo Williamso, bet pasiaukojantis komandos žaidimas neleidžia jų nurašyti ketvirtfinalio mače.

Praėjusį rudenį Velsas 12:6 nugalėjo Pietų Afrikos Respublikos (PAR) regbininkus ir nutraukė 16 iš eilės pralaimėjimų seriją tarpusavio akistatose. Žinant, kad nemažai žaidėjų jau grįžta į Velso rinktinės rikiuotę, tikėtina, kad kova bus atkakli iki paskutinės akimirkos.

REKLAMA

Tuo tarpu PAR žaidėjai atsigavo po šoko rungtynėse su Japonija ir ėmė daryti tai, ką geriausiai sugeba - pranokti varžovus fizine jėga paremtu žaidimu. Nei viena kita komanda nedemonstruoja savo vyriškumo taip paprastai ir akivaizdžiai. Vis dėlto, traumos neaplenkė ir PAR komandos, todėl treneris Heyneke Meyeris turės nuspręsti, ar kai kurie žaidėjai jau spėjo atsigauti ir pasiruošti rungtynėms, ar teks remtis mažiau patyrusiais, bet geroje formoje esančiais regbininkais.

I. Darkinčio prognozė: "Velsui trūksta kai kurių traumuotų žaidėjų, bet vis tiek jie neatrodo silpnai. Manau, bus atkakli kova, o laimės Velsas 18:16".

REKLAMA

N. Manyosha prognoze: PAR laimės 6 taškų skirtumu.

Airija - Argentina (sekmadienį 15.00 val.)

Pergalė paskutinėse rungtynėse prieš Prancūziją airiams pareikalavo nemažai jėgų ir aukų. Dėl traumų ketvirtfinalyje negalės žaisti Jonathanas Sextonas, Paulas O'Connellas ir Peteris O'Mahony'is. Jie yra trys svarbūs žaidėjai. Tačiau airiai turi didelį pasiryžimą kautis kiekvienose rungtynėse ir garantiją, kad traumuotus žaidėjus pakeičiantys regbininkai irgi atiduos visas širdis.

Argentinos komandos nebūtų galima nuvertinti net airiams surinkus pajėgiausią sudėtį. Jau 2007 metais argentiniečiai tapo elito komanda ir iškovojo pasaulio čempionato bronzą. Su kiekvienomis pirmenybėmis jų patirtis tik auga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasaulinėmis žvaigždėmis tapę Juanas Imhoffas, Joaquinas Tuculetas ir Santiago Cordero pasiryžę pakartoti 2007 metų sėkmę ir dar bent porai savaičių atidėti Juano Martino Fernandezo Lobbe karjeros rinktinėje pabaigą.

I. Darkinčio prognozė: "Airiai turi tris traumuotus žaidėjus, o dar vienas yra diskvalifikuotas. Manau bus apylygė kova, o pergalę 18:15 iškovos airiai".

N. Manyosha prognozė: Airija laimės 5 taškų skirtumu.

Australija - Škotija (sekmadienis 18.00 val.)

Fantastiškai šiose pirmenybėse žaidžiantys australai laimėjo A grupės turnyrą nugalėjusi elitines Anglijos ir Velso komandas. Pastebima, kad šios pergalės buvo visiškai skirtingos. Jeigu prieš šeimininkus anglus australai laimėjo žaisdami akiai patrauklų, greitą, protingą žaidimą, tai prieš Velsą jie pademonstravo neįtikėtiną kovingumą ir geležinę gynybą net desperatiškose situacijose.

REKLAMA

Škotija į ketvirtfinalį pateko tik paskutinę akimirką, po sunkios pergalės prieš Samoa. Būtent tose rungtynėse škotų gynyba buvo tokia, kuri nesuteikia daug vilčių artėjant akistatai su Australija. Škotai turi pajėgius antros linijos žaidėjus, bet australų žvaigždės jiems niekuo nenusileidžia.

Vilčių škotai gali semtis iš paskutinių tarpusavio akistatų. Jie laimėjo dvejas iš trejų paskutinių draugiškų rungtynių, tačiau anksčiau buvo patyrę net 16 pralaimėjimų iš eilės. 2003 metų pasaulio čempionato finale australai škotus nugalėjo 33:16.

I. Darkinčio prognozė: Australija - Škotija 28:12

N. Manyosha prognozė: Australija laimės 25 taškų skirtumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų