REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Simona Jakubėnaitė (nuotr. asm. archyvo)
7

tv3.lt naujienų ir pramogų portalas pristato naują straipsnių ciklą, kuriame žymios moterys dalinsis savo sveikos gyvensenos patarimais, taip bandydamos padėti kitoms/kitiems atsikratyti nereikalingo svorio. Savo figūra besirūpinančios moterys taip pat pasiūlys receptus, leisiančius pasigaminti ne tik sveiką, mažai kalorijų turintį, tačiau ir skanų patiekalą.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji savo mitybos paslaptis ir taisykles atskleis dainininkė Simona Jakubėnaitė, kuri pokyčiams pasiryžo po gyvenimo Amerikoje, kur, kaip pati teigia, priaugo net dešimt kilogramų. Šis straipsnis bus pristatytas kaip Simonos laiškas jums, tiems, kurie nori pokyčių, tačiau vis neranda tinkamo spyrio.

REKLAMA

„Tik balansas tarp mitybos ir sporto atneša rezultatus ir pokyčius, kuriuos visos/visi taip norime matyti. Mano atveju buvo ne kitaip. Grįžusi iš Amerikos turėjau plius 10 kg., todėl labai atsakingai apsisprendžiau pradėti kelionę sveikos mitybos ir sporto link. Tik niekada negalvojau, kad tai taps mano kasdienybe. Dabar dienų be sporto būna labai mažai.

Visada žavėjausi atletiškų moterų nuotraukomis, bet niekada net neįtariau, kiek daug darbo, valios, pastangų, stiprybės slypi už to grožio. Dabar jau žinau, kad reikia ir kantrybės, užsispyrimo, didelio noro, nes tik tada galima tikėtis rezultatų. Mesti nereikalingą svorį yra viena, kita yra kūno stiprinimas iš vidaus – gilieji raumenys, kūno balansas, jėga ir ištvermė. Tada dar ir išorė – kuriai merginai nesinori, kad matytųsi gražūs ir sveiki raumenukai ant kūno? Visa tai yra mitybos ir sporto junginys, kuris vienas be kito negalimi.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, pradžia nebuvo lengva, ieškojau daug informacijos, kaip ir ką daryti, ką valgyti, kaip sportuoti. Dabar jau praėjo lygiai metai nuo mano tikslo pradžios. Tvarkinga ir taisyklinga pradžia yra labai svarbu. Tiek maiste, tiek sporte. Mano visas darbas vyko su mano treneriu-kineziterapeutu Vygantu Vaitkevičiumi, kuris man padėjo sportuoti protingai, apgalvotai, tikslingai ir subalansuotai. Mūsų kūnams reikia visko: tiek balanso, tiek ištvermės, tiek jėgos. Kuo įvairesnio fizinio krūvio gausite treniruotėse, tuo jį galėsite įvairiau lavinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mityba vadovaujuosi labai paprasta, negaliu sau leisti valgyti bet ką. Svarbiausia, kokybiškas ir subalansuotas maistas, kuris būtų kuo natūralesnis, trumpai tariant, termiškai apdorotas maistas. Labai svarbu vaisiai, daržovės, kruopos, grūdai, košės, žali ar vaisių daržovių kokteiliai, natūralios sultys, daiginti ankstiniai. Nesu nei vegetarė, nei veganė, nei žaliavalgė – visko visuma yra pats geriausias balansas. Reikia labai domėtis, ko ir kada reikia mūsų organizmui, kad būtume energingi ir jaustumėmės gerai, būtume sveiki. Dažniausiai valgau kruopas ar maišytus grūdus su žaliomis ir lengvai termiškai apdorotomis įvairiomis daržovėmis – vadinu šiltomis salotomis.

REKLAMA

Mano mintis, maisto receptus ir patarimus, kaip pasiekti savo tikslą rasite mano „blog‘e“ sim.sim.fit“, - rašo Simona.

Simonos receptai, padėsiantys numesti svorio:

Kruopos, grūdai ir daržovės – tai, ką visada turiu namuose ir valgau labai dažnai:

Grikių „sumestinis“

1 stiklinė virtų grikių (jeigu užmerksime iš vakaro, ryte tereiks virti apie 5min), po saują pjaustytų pievagrybių, tarkuotos morkos, cukinijos ir brokolių. Keli mažiukai pomidoriukai, 1 a.š. kokosų aliejaus, druskos ir pipiro.

Keptuvėje ant kokoso aliejaus pakepinu brokolius su pievagrybiais ir šiek tiek morkos. Viską dedame į dubenį: grikius, šiltas daržoves, nekepintą tarkuotą cukiniją bei morką, pomidoriukus.

REKLAMA

Žaliasis „Booster“ kokteilis

Saujelė petražolių, saliero stiebas, saujelė „kale“ ar špinatų, 1/2 mažos cukinijos, 1/2 obuolio, 1/2 kriaušės, 1 a.šaukštelis žiedadulkių. 1 šaukštas kviečių sėlenų, 1 a.šaukštelis medaus, vandens tiek, kad apsemtų. Vitamininis kokteilis – tai vienas iš mano užkandžių pirmoje dienos pusėje. Vitaminų bomba, organizmas padėkos, kad leidžiame jam „pailsėti“ už žalią, lengvai virškinamą maistą bei natūralius vitaminus.

Į žaliuosius kokteilius dedu tai, kas sezoniškai auga pas mus, ar ką kokybiško galime nusipirkti. Visada pusę kokteilio skiriu žalėsiams: saulėgrąžų daigai, petražolė, špinatai, salieras, sultenė ar kitos salotos, garbanotasis kopūstas „kale“, maži burokėlių ar morkų lapai (vasarą), dilgelė ir garšva (pavasarį). Kitą dalį dedame kažkokių vaisių, kad būtų saldu ir gardu, obuoliai, bananai, kriaušė, kivi, avietės, šilauogės, mėlynės ir t.t. Tinka ir šaldyti vaisiai bei uogos. Tada truputį praturtiname kokteilį, labai tinka mūsų „super food’as“: malti linų sėmenys, gemalai, sėlenos, žiedadulkės, “chia” , burnočio ir judros maltos sėklos ir medučio. Skanaus:)

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų