REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labai daug pradinukų tėvų klausia, ar jų pasirinkimai, susiję su jų vaikais yra teisingi. Aš visuomet atsakau - paklauskite to savo vaikų, o ne specialisto. Akivaizdu, kad tėvai sunerimę dėl daugelio dalykų. 

REKLAMA
REKLAMA

Medikai atkreipia tėvų dėmesį į ne itin gerą vaikų fizinę ir psichinę sveikatą. Kaip gi tėvams žinoti, ar jie viską daro gerai dėl vaiko, lankančio pradinę mokyklą?

REKLAMA

1 principas: mano vaikas yra toks, koks yra

Įsisąmoninkime: visi vaikai yra skirtingi. Kiekvienas vaikas turi ne tik savo tėvų atspindžius, bet ir savo unikalų charakterį. Pagalvokime, koks mano vaikas buvo, kai lankė arba nelankė darželio? Kas buvo būdinga jo pirmam septynmečiui? Jei vaikas nuo mažų dienų veržėsi į bendraamžių būrį, greičiausiai, jam ir dabar to reikės. Jei vaikas dažniau pasirinkdavo laiką nedidelėse kompanijose, greičiausiai, ir dabar jis saugiau jausis tarp kelių savo draugų. Visko gali būti, kad vaikas, kuris nemėgo lankyti būrelių anksčiau, dabar juos pamėgs.

REKLAMA
REKLAMA

Specialistai neseniai pastebėjo, kad gabūs vaikai - tai nebūtinai nuo mažumės aktyvūs individai: mat gabumams išsiskleisti reikia ne tik laiko, bet ir energijos. Todėl nenustebkime, jei tylus ramus darželinukas virs aktyviu ir nuolat idėjas generuojančiu pradinuku. Veiklos pradinukui turėtų būti tiek, kad vakare su juo dar būtų galima susišnekėti, o ryte jį būtų galima pailsėjusį pažadinti.

Mokytojai yra visada labai svarbūs ir reikšmingi

Labai didelės įtakos vaiko prigimties priėmimui turi pradinių klasių mokytojai. Jei jie visų vaikų klasėje nesiekia suvienodinti, užrodant, va, žiūrėk, kaip elgiasi kiti, didelė tikimybė, jog vaikas nepatirs per daug neproduktyvios įtampos. Jei vaikas nuolatos bus lyginamas su savo klasiokais, jam teks išgyventi didžiulę įtampą dėl savo prisitaikymo ir savo unikalumo dalies atidėliojimo, kuri yra nepriimama. Atkreipiu dėmesį,kad įtampos išgyvenimas vaikui yra svarbus augimo ir vystymosi veiksnys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausia, kad vaikas iš komforto zonos išeiti galėtų saugioje jam aplinkoje, kur autoritetingi suaugę jį priima, juo tiki ir jį myli. Svarbi antro septynmečio užduotis - plėsti vaiko komforto zonos ribas, tad įtampa yra neišvengiama. Lai kiekvienas vaikas auga savo ritmu ir tuomet jis su didesne tikimybe augs sveikas. Tėvų užduotis - tinkamai atstovauti savo vaiką mokykloje.

Nebijokime būti nepatogūs mokytojams. Jei mes nesirūpinsime savo vaiko gerove, kas gi dar tai padarys? Labai atidžiai reiktų rinktis ir būrelių vadovus. Svarbiausia vaikų ugdyme yra ne žinios, o asmenybės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų