REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Tikrinami taboro lankytojai ir gyventojai nuotr. Broniaus Jablonsko

Pirmąją operacijos dieną Vilniaus romų taboro prieigose policija sulaikė 62 narkotikus vartojusius asmenis.

18

Pirmąją operacijos dieną Vilniaus romų taboro prieigose policija sulaikė 62 narkotikus vartojusius asmenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį taip pat sulaikyti septyni policijos ieškomi žmonės, 10 vairuotojų nubausti už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, dvi vietos gyventojos nubaustos už alkoholio vartojimą viešoje vietoje, pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

REKLAMA

Aplink taborą dirbanti policija siekia, kad kuo mažiau žmonių patektų į vieša kvaišalų prekyviete garsėjantį taborą, taip kad ten nepatektų anksčiau pavogti daiktai.

Ketvirtadienį gausios teisėsaugos pajėgos pradėjo ilgalaikę specialią operaciją sostinės romų tabore, jo apylinkėse bei kitose vietose. Operacija siejama su pastaruoju metu narkotinių medžiagų perdozavusių asmenų mirčių protrūkiu - neįprastai didelė kvaišalų dozės koncentracija nusinešė mažiausiai devynių žmonių gyvybes.

REKLAMA
REKLAMA

Operacijoje dalyvauja policijos, Viešojo saugumo tarnybos ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pajėgos. Pareigūnai tikrina atvykstančius į taborą, išvykstančius iš jo, esančius teritorijoje ir gyvenamosiose patalpose.

Teisėsaugininkams keliamas reikalavimas užtikrinti, kad asmenys, linkę vartoti narkotines medžiagas, negalėtų patekti į taborą. Atskiras dėmesys skiriamas ir atvykstantiems – išvykstantiems automobiliams, taip pat taksi, jų vairuotojams bei keleiviams.

Kaip anksčiau pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, ne kartą atliktos narkotinių medžiagų ekspertizės parodė, kad anksčiau tabore pardavinėto heroino sudėtyje kvaišalų buvo randama nedaug – vos 8 ar 10 procentų. Taip buvo dėl didelio narkotinių medžiagų platintojų tarpininkų skaičiaus. Norėdami gauti didesnį pelną, jie skiesdavo narkotines medžiagas įvairiais priedais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar atlikus romų tabore paimtų narkotinių medžiagų ekspertizę, pirminiais duomenimis, buvo nustatyta, kad pardavinėjamo heroino sudėtyje kvaišalų koncentracija - nuo 30 iki 50 procentų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų