REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į tv3.lt redakciją kreipėsi išgąsčio apimta vilnietė Danutė, kuri pranešė, kad atsisėdusi ant troleibuso sėdynės pradūrė ranką. Incidentas įvyko liepos 29 d. apie 15 val. Vilniuje, troleibusų žiede, „Pasakų parko“ stotelėje. Pasak moters, iš pradžių ji pajuto dūrį į sėdynę, o palietusi ranka, metaliniu aštriu daiktu įsipjovė pirštą.

Į tv3.lt redakciją kreipėsi išgąsčio apimta vilnietė Danutė, kuri pranešė, kad atsisėdusi ant troleibuso sėdynės pradūrė ranką. Incidentas įvyko liepos 29 d. apie 15 val. Vilniuje, troleibusų žiede, „Pasakų parko“ stotelėje. Pasak moters, iš pradžių ji pajuto dūrį į sėdynę, o palietusi ranka, metaliniu aštriu daiktu įsipjovė pirštą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sėdau į 9 troleibusą. Atsisėdau ant sėdynės ir pajutau aštrų dūrį. Net pašokau, pagalvojau gal bitė įgėlė. Prabraukiau su ranka – ir prasipjoviau pirštą. O ten kažkoks metalinis daiktas kyšojo, panašus į spyruoklę“, – tv3.lt žurnalistui pasakojo moteris.

REKLAMA

Su apsikruvinusiu pirštu moteris nuskubėjo pas vairuotoją, norėdama pranešti apie incidentą, tačiau nustėro – šiam buvo visiškai neįdomu, kas nutiko jo vairuojamame troleibuse.

„Pradėjo tekėti kraujas, aš greitai nubėgau pas vairuotoją, sakau – pažiūrėkit, kas darosi! Įsidūriau! O jis – čia ne mano reikalas, aš tik vairuoju. Pasakė kreiptis į troleibusų parką. Aš išlipau, o jis nuvažiavo toliau“, – prisimena Danutė.

REKLAMA
REKLAMA

Moters teigimu, vairuotojo elgesys ją šokiravo – jis net neišlipo iš savo kabinos apžiūrėti sėdynės, neinformavo apie tai kitų keleivių.

„Jūs suprantate, kaip tai pavojinga? Ant tų kėdžių juk sėdasi ir benamiai, kurie gali būti užsikrėtę visokiom ligom. Baisu, dabar visą maršrutą iki pat kito miesto galo jis važiuos ir vėl gali kažkas prasipjauti. O jei stabligė?“, – piktinasi moteris.

Deja, iš karto po šio pranešimo žurnalistams kreipusis į Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atstovus, komentaro nepavyko sulaukti. Jie tai motyvavo darbo laiko pabaiga ir pažadėjo atsakymą pateikti kitą dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vilniaus viešojo transporto“ atstovas: vairuotojas susižeidimo nematė

Ketvirtadienį įmonės atstovai pagaliau surado laiko pakomentuoti įvykį. Apie vairuotojo elgesį ir susidariusią situaciją sutiko pakalbėti UAB „Vilniaus viešojo transporto“ Eismo saugumo ir kontrolės skyriaus viršininkas Tadeuš Lavrynovič. Anot specialisto, paklaustas apie įvykį vairuotojas prisiminė, jog kalbėjo su keleive.

„Bandėme išsiaiškinti šitą reikalą. Jau spėjome pakalbėti su vairuotoju ir jis paaiškino, kad atsimena, jog troleibusui išvažiavus iš „Pasakų parko“ galinio žiedo Karoliniškėse priėjo moteriškė ir pareiškė, kad iš sėdynių išlindusi spyruoklė. Taip jai atrodė. Apie tai, kad ji arba kas nors susižeidė, vairuotojui niekas nepranešė“, – vairuotojo istorijos variantą pasakoja specialistas.

REKLAMA

Komentuodamas įvykį T. Lavrynovič pabrėžė, kad tais atvejais, kai viešajame transporte asmuo susižeidžia, vairuotojas turi reaguoti pagal tam tikras griežtas taisykles.

„Nors nedažnai būna, bet pasitaiko tokių atvejų, kai keleiviai susižeidžia. Pas mus yra griežta tvarka, kad vairuotojas turi iš karto reaguoti, kviesti greitąją pagalbą. Jei yra galimybė taip pat kažkiek suteikti pirmąją pagalbą. Ir tada jis turi sulaukti ne tik greitosios pagalbos, bet ir kelių policijos“, – tikino ekspertas.

Nepaisant tokių išdėstytų taisyklių, specialistas nesiėmė vertinti vairuotojo veiksmų ir vis rėmėsi jo pasakojimu. Paklaustas, ar, keleivio skundas, be nepamatyto susižeidimo, nėra pakankama priežastis sustoti kitoje stotelėje ir patikrinti troleibusą, atsakė neigiamai.

REKLAMA

„Praktiškai, kaip aš sakiau, jei atsirado sužeistas žmogus, tai jis privalo sustoti ir ieškoti priežasčių, kodėl taip atsitiko. Bet jeigu, kaip jis mums paaiškino, kad priėjo keleivė, bet nebuvo pasakyta, kad kažkas sužeistas, tai jis tiesiog tęsė darbą iki galinės stotelės – yra grafikas. Ir tada jau, kai atvažiavo į galinę stotelę, tai tada jis ir patikrino. [...]. Jis tikino, kad sužeistų nematė ir todėl nematė reikalo tikrinti“, – akcentavo jis.

Kitus vilniečius viešojo transporto T. Lavrynovič nuramino – minėtasis troleibusas šiuo metu gatvėmis nerieda.

„Vairuotojas mums paaiškino, kad nuvažiavo iki galinės stotelės ir patikrino visą saloną ir jokių tokių dalykų (apie kuriuos pranešė keleivė – aut. past.) neaptiko. [...] Kadangi mes šitą informaciją iš jūsų gavome, tai šiandien ryte šitas troleibusas buvo sustabdytas – jis nebuvo išleistas į darbą. Pirmiausiai jis buvo apžiūrėtas vizualiai. Bet kadangi informacija rimta, tai dabar tas troleibusas išsamiai tikrinamas – nuimamos visos sėdynės. Pasitaiko, kad gali būti kažkoks paslėptas tvirtinimo elemento defektas. Ir šiuo metu dabar visas troleibusas ardomas“, – pasakoja T. Lavrynovič.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų