REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Pragaras Tunise – teroristai sušaudė kelias dešimtis turistų (nuotr. SCANPIX)

Pragaras Tunise – teroristai sušaudė kelias dešimtis turistų

(patikslintas žuvusiųjų skaičius)

Tuniso kurorte Suse ginkluoti teroristai įsiveržė į prabangų viešbutį ir sušaudė jame apsistojusius turistus. Pranešama, kad pliaže ir viešbutyje rasti ne mažiau kaip 37 žuvę žmonės, dar 36 buvo sužeisti. Lietuvos turizmo įmonės į šį viešbutį veža turistus.

12

Tuniso kurorte Suse ginkluoti teroristai įsiveržė į prabangų viešbutį ir sušaudė jame apsistojusius turistus. Pranešama, kad pliaže ir viešbutyje rasti ne mažiau kaip 37 žuvę žmonės, dar 36 buvo sužeisti. Lietuvos turizmo įmonės į šį viešbutį veža turistus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mažiausiai 37 žmonės, tarp jų ir užsieniečiai, žuvo per ataką viename Tuniso turistų viešbutyje populiariame pajūrio kurorte Suse, pranešė šalies Vidaus reikalų ministerijos atstovas. Užpuolikai pradėjo šaudyti penkių žvaigždučių viešbutyje „Rhiu Imperial Marhaba“, į kurį vyksta ir lietuviai. Savaitės poilsis čia kainuoja apie 1000 eur. Dalis turistų sušaudyta paplūdimyje.

REKLAMA

Turistai iš Lietuvos apsistoja ir šalia esančiuose „El Mouradi Palm Marina“ ir „Rhiu Belleveu Park“ viešbučiuose. Bendrovė "Novaturas" yra vienintelė vežanti lietuvių turistus į Tunisą, o jos atstovė spaudai Dovilė Zapkutė teigia, kad viešbutyje, kuriame įvyko teroro aktas, lietuvių nebuvo. Kol kas nėra aišku ar jų nebuvo paplūdimyje ar šalia esančiuose viešbučiuose. 

Jeigu Jūs šiuo metu esate Tunise, ar turite ten išvykusių giminių, praneškite mums telefonu +37067047119

REKLAMA
REKLAMA

Įvykio vietoje esantis saugumo tarnybų šaltinis sakė, matęs vieno policijos nukauto Kalašnikovo automatu ginkluoto užpuoliko kūną. Kol kas neaišku, kur yra kiti užpuolikai. Kitas liudininkas sakė, kad vienas užpuolikas buvo nukautas, o kitą persekioja policija. Tuniso pareigūnai sako, kad aukų dar gali padaugėti.

Susa, esanti už maždaug 150 km nuo sostinės, yra populiarus kurortas, į kurį vyksta ilsėtis tiek tunisiečiai, tiek europiečiai.

Kovo mėnesį, per vieną baisiausių išpuolių Šiaurės Afrikoje, ginkluoti vyrai užpuolė Bardo muziejų Tunise ir sušaudė grupę užsienio turistų. „Al Jazeera“ teigimu, šis naujas išpuolis suduos dar vieną smūgį šalies ekonomikai, kuri yra itin priklausoma nuo turizmo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienoje „Instagram“ paskyroje buvo paviešintos nuotraukos iš paplūdimio, manoma, iškart po šaudynių. Perspėjame, kad vaizdai necenzūruoti ir gali šokiruoti.

Per išpuolį Tunise žuvo 37 žmonės, dauguma viešbučio svečių buvo britai

Tunise penkių žvaigždučių pajūrio viešbutyje, kuriame per teroro išpuolį buvo nužudyti 37 žmonės, dauguma iš 565 svečių buvo britai, taip pat iš „vidurio Europos šalių“, sakė viešbučio administracija.

„Dauguma svečių yra iš Jungtinės Karalystės ir vidurio Europos šalių. Tačiau, kol kas nėra galimybės patvirtinti aukų tautybės ir kitų detalių“, – pranešė grupė RIU, kur valdo viešbutį „Riu Imperial Marhaba“, bet pridūrė, kad per išpuolį viešbutyje buvo užimti 77 proc. numerių, kuriuos buvo apgyvendinti 565 svečiai.

REKLAMA

Sveikatos ministerija paskelbė, kad žuvusiųjų yra 37, sužeistųjų – 36, „kai kurių sužeistųjų būklė sunki“.

Liudininkai – pasigirdo automato šūviai ir prasidėjo chaosas

Kilus chaosui, gyventojai pradėjo bėgti nuo pajūrio į viešbutį. Vienas vyras pasakojo, kad jo sūnus matė, kaip kažką nušovė jiems bėgant nuo jūros į viešbutį. Vieno „Instagram“ vartotojo paskyroje paviešintose nuotraukose matyti, kad 60-70 vyras guli sušaudytas ant smėlio.

Britų turistas Gary Pine pasakojo: „(Iš pradžių, - red. past.) mes manėme, kad tai gaisrininkų pratybos, tačiau netrukus supratome, kas vyksta.

REKLAMA

„Žmonės pradėjo masiškai bėgti iš paplūdimio. Mano sūnus tuo metu buvo jūroje ir aš, kartu su žmona, šaukėme jam, kad šis bėgtų. Kai jis pribėgo pasakojo, kad matė, kaip kažką nušovė,“ – pasakojo liudininkas.

„Tai skambėjo kaip automatinio ginklo šūviai. Žmonės puolė į isteriją ir verkė. Mes ką tik grįžome į savo kambarį,“ – pasakojo kita liudininkė Susan Ricketts.

Kitas liudininkas pasakojo, kad žmonės bėgo aplink viešbutį. „Niekas mums nenurodė, ką turime daryti,“ – pasakojo jis.

Kitas turistas – Johnas Yeomanas užsibarikadavo savo kambaryje naudodamas lovą ir kėdę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išpuolį patyrusiuose viešbučiuose lietuvių nėra, tvirtina „Novaturas“ ir URM

 

Kruviną išpuolį patyrusiame Tuniso kurorte Susoje poilsiautojų iš Lietuvos nėra, tvirtina kelionių organizatorius „Novaturas“.

 

„Glaudžiai bendradarbiaujame su partneriais ir toliau tikriname informaciją apie susiklosčiusią situaciją“, - išplatintame pranešime rašo bendrovė.

Pranešime teigiama, kad viešbutyje „Imperial Marhaba“, kuris buvo užpultas, poilsiautojų iš Lietuvos nebuvo.

Pranešama, kad Tunise šiuo metu yra per 200 turistų iš Lietuvos, Susos apylinkėse ilsisi apie 80 poilsiautojų. Kelionių organizatoriai bando susisiekti su savo klientais, nors kol kas jų parvežimą namo anksčiau laiko nepranešama.

Lietuvos užsienio reikalų ministerijoje BNS informavo, kad diplomatai neturi duomenų, jog Tunise būtų nukentėję Lietuvos piliečiai.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų