REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bronius Jablonskas, Žinios.lt

Bronius Jablonskas, Žinios.lt

REKLAMA

Penktadienį Vilniaus apygardos teismas paskelbė nuosprendį žmogų nužudžiusiems ir nužudytojo veidą deginusiems broliams. Vilniaus rajono gyventojai pripažino kaltę, todėl prokuroras broliams prašė skirti dešimties ir devynerių metų laisvės atėmimo bausmes.

REKLAMA
REKLAMA

Per ikiteisminį tyrimą abudu nuodugniai pasakojo, kaip per išgertuves miške prie Juodšilių pasmaugė vyrą ir slėpdami nusikaltimą sugėrovui degino veidą. Tačiau teisme kaltę bandė prisiimti tik vyresnysis. 34-erių Enrikas Vaškas tikino, kad žudė jis vienas. Kitą tėvą, tačiau tą pačią mamą turintis jaunėlis esą buvo tik šalia ir nieko nedarė. 19-metis Jaroslavas Staševskis teismui sakė, kad atsidūręs tardymo izoliatoriuje prisipažino žudęs tik todėl, kad vyresnis brolis nebūtų ilgam uždarytas į kalėjimą.

REKLAMA

Tačiau nauja versija teismui pasirodė neįtikinama, todėl už grotų pasiųsti abu broliai. Enrikui Vaškui teismas skyrė dešimt metų nelaisvės, Jaroslavui Staševskiui – devynerius.

Nužudyto ir apdegusio 44-erių metų vyro lavonas miške rastas pernai birželį. Kriminalistai greitai išsiaiškino, savaitgalį miške vyko išgertuvės. Jų pradžią matė daugiau žmonių, jie policijai pasakė, kas liko girtauti sutemus. Vakarėlį tęsė tik trys vyrai: broliai ir vienas Salininkų gyventojas.

REKLAMA
REKLAMA

Nusipirkę dar degtinės jie padaugino alkoholio ir pradėjo muštis. Pirma esą grūmėsi tik juokais, tačiau staiga broliai įpyko ir pradėjo daužyti vyresnį sugėrovą. Kai pamatė, kad bičiulis iš Salininkų nebejuda, kažkuriam kilo mintis sudeginti nužudytojo veidą, kad aukos niekas nebeatpažintų. Esą jaunėlis ant veido padėjo šlepetę ir ją padegė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų