REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Ar teko kada nors skaityti reklamą arba straipsnį apie kūno valymą nuo toksinų, druskų, šlakų? Ar girdėjote terminą „kūno detoksikacija“? O gal teko susidurti su alopatinės medicinos gydytojais? Girdėjote apie ajurvedinės mitybos ir gyvensenos metodus? Girdėjote apie kūno ir proto toksinų matavimo įrangą? O apie testus kūno ir žarnyno taršai nustatyti? O gal norėtumėte DETOX tablečių? O gal aparatą? Netenkina detoksikacija namų sąlygomis? Grožio klinika pasiūlys jums detoksikacijos kursą!

 Ar teko kada nors skaityti reklamą arba straipsnį apie kūno valymą nuo toksinų, druskų, šlakų? Ar girdėjote terminą „kūno detoksikacija“? O gal teko susidurti su alopatinės medicinos gydytojais? Girdėjote apie ajurvedinės mitybos ir gyvensenos metodus? Girdėjote apie kūno ir proto toksinų matavimo įrangą? O apie testus kūno ir žarnyno taršai nustatyti? O gal norėtumėte DETOX tablečių? O gal aparatą? Netenkina detoksikacija namų sąlygomis? Grožio klinika pasiūlys jums detoksikacijos kursą!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokio pobūdžio reklamos sparčiai plinta lietuviškame internete, užvaldo ne tik abejotinos kilmės tinklaraščius, svetaines tačiau prasiskverbia per reklamos skydelius ir užsakytus straipsnius į populiariausius Lietuvos naujienų portalus!

REKLAMA

“Skubėkit į paskaitų ciklą, tik 8 eurai už vieną iš 20 paskaitų, užsakydamas visas 20 paskaitų, sumokate tik 5 eurus už paskaitą!”

Iš pradžių nenorėjau rašyti apie detoksikaciją. Čia gi pseudomokslas, galvoju, bet kas, turėjęs mokykloje biologijos ir chemijos pamokas turėtų tai suprast. Tačiau turiu tokį pomėgį: laikas nuo laiko peržiūriu savo pašto spam filtro pagautas reklamas. Tai veiksmas, kuris tikrai praskaidrina darbo diena! Ir pamačiau grožio klinikos reklamą: “Organizmo detoksikacija su DETOX aparatu – tik 4,5 Eur už kartą!” Dar įdomesnis yra aprašymas:

REKLAMA
REKLAMA

Tai japonų išradimas, efektyviai atjauninantis organizmą, išvalantis toksinus, bakterijas, šlakus. Ši procedūra puikiai tenka visai šeimai, nes neturi pašalinio poveikio. Patvirtintas moksliškai.

„Detox“aparato procedūros veikimo principas paprastas ir natūralus, tai galima prilyginti pasivaikščiojimui pajūriu ar plaukiojimui sraunioje upėje – jonai sukuriami vandens molekulių judėjimo pagalba, o jie padeda organizmui neutralizuoti ir pašalinti susikaupusius toksinus.Toksinai pasišalina ne tik iš tam tikro organo, bet ir iš kiekvienos organizmo ląstelės. Skatindamas molekulių ciklo judėjimo dažnį, „Detox“ automatiškai generuoja teigiamus ir neigiamus jonus bei sukuria vandens skaidymą neigiamais jonais. Aparato dėka į žmogaus kūną patenka silpna 1,5 mA (miliamperai) galioselektros srovė. Tokiu būdu susidaro neigiamas jonų laukas. Sukuriama elektros energijos grandinė švelniai aktyvuoja ląsteles ir skatina jas atsikratyti toksinų, kurie susikaupia organizme. Jūsų pėdos tiesiogiai kontaktuoja su vandenyje sukurtais jonais, kurie padeda atstatyti rūgščių ir šarmų pusiausvyrą kūne, pagreitinti kūno skysčių ciklą, reguliuoti kūno skysčių balansą bei neutralizuoti kenksmingas medžiagas. Moksliškai nustatyta, kad mūsų organizme toksinų yra nuo 2,5 iki 25 kg. Vienos “Detox” aparatu atliekamos procedūros metu, priklausomai nuo organizmo, pasišalina nuo 10 mg teršalų. Taigi rekomenduojama atlikti mažiausiai 10-ties procedūrų kursą ir profilaktiškai kartoti organizmo valymą. Patartinas toks kursas: 10-15 procedūrų atlikti kas 2-ą, 3-ią dieną, po to padarykite 2 savaičių pertrauką, ir vėl 10-15 procedūrų kursą pakartokite. Pilnas pusės metų kursas 30 procedūrų. Norint išlaikyti puikią savijautą ir sveikatą profilaktiškas valymas yra būtinas, nes žmogaus organizmo nuolat, be perstojo yra teršiamas. Paskaičiuota, kad toksinų žmogus gauna 70 % su maistu ir tik 20-30 % iš aplinkos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skamba tikrai gundančiai. Ypač paskaičius apie tai, kad “Išradimas patvirtintas Nebelio premijos laimėjimais! ” Dar daugiau, svetainė teigia, kad

“Procedūros efektingumą galima stebėti ne tik akivaizdžiai gerėjančia savijauta, bet ir kas kartą po procedūros analizuojant susidariusių jonų cirkuliacijos piešinius vandenyje bei vandens spalvą.”

Visų pirma, gana įtartinas teiginys, jog mūsų organizme yra nuo 2,5 iki 25 kg toksinų. Tarkime, kalbame apie vidutinį žmogų, kurio svoris 70 kg. Žmogaus kūną sudaro 64 proc. vandens, tai būtų 44,8 kg, baltymai sudaro apie 20 procentų kūno masės, tai atitiktų 14 kg, o riebalai sudaro apie 10 procentų kūno masės, arba 7 kg. Mažiausiai mes turime mineralų – apie 5 procentus arba 3,5 kg. Ir dar toksinai? Kas tai galėtų būti? Beveik 4 procentai mūsų masės? Ir net paėmus statistinį žmogų su viršsvoriu, 25 kg būtų beveik 20 procentų kūno masės. Mokslininkai kalbėdami apie toksinus dažniausiai matuoja gramais į kūno kilogramą, tai būtų ne procentai, o promilės, arba tikslia vidutinė letali dozė. Letali vandens dozė - 90 g/kg, letali cukraus dozė – 30g/kg, mononatrio glutomato – 16,6 g/kg, vitamino C – 12g/kg, alkoholio 7g/kg. Gal čia apie šias medžiagas kalbama? Nes tikrai toksiškų medžiagų letalios koncentracijos matuojamos jau miligramais!

REKLAMA

Dar keistesnis teiginys apie ligų diagnozę pagal vandens spalvą. Mūsų oda yra neįtikėtinai geras barjeras, neleidžiantis niekam prasiskverbt į organizmą, todėl vandenyje esantys jonai neturės jokios įtakos mūsų kūnui. Vienintelis gamtos duotas būdas pašalint toksiškas medžiagas per odą yra prakaitavimas.

Pigiausias būdas tekant srovei pakeist vandens spalva yra elektrolitinė reakcija (elektrolizė), kuomet elektrodų metalas (geležis, varis) bei vandenyje esančios medžiagos keičia vandens spalvą nuo geltonos iki juodos. Toks “Detoks” prietaisas Lietuvoje parduodamas už 360 Eur ir jis spalvina vandenį net be žmogaus kojų. Brangesni “Detoks” prietaisai spalvina vandenį tik įmerkus į vandenį žmogaus kojas. Šio atveju gydytojas prieš procedūrą arba sutepa kojas reikiamu reagentu, arba įmaišo prakaitui jautrią medžiagą į vandenį. Vandens spalva tuomet gali keistis ir dėl cheminės reakcijos tarp prakaito ir tų medžiagų, o elektros srovė būtų cheminės reakcijos katalizatorius.

REKLAMA

Dar daugiau, mūsų odos varža yra didoka net vandenyje. Anot darbų saugoje egzistuojančios klasifikacijos, srovės skirstomos į nejuntamas (AC-1), tai būtų iki 0,5 miliampero, juntamas, tačiau neįsiskverbiančias į organizmą (klasifikacija AC-2), juntamas, su raumenų traukuliais (AC-3). Pažvelkime į grafiką. Minėta 1,5 miliampero srovė yra per silpna prasiskverbti per odą ir sukelti kokią nors rimtesnę reakcija žmogaus organizmo viduje, tačiau ją jaučia mūsų odoje esantys nervai. Kitas įtartinas aspektas – elektros srovė teka tik per kojas, o ne per visą kūną. Kitaip tariant, sėdėsite įmerkę kojas į vonią ir jausite lengvą kojų odos dilgčiojimą, tačiau jokios žadėtos viso kūno ląstelių stimuliacijos!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be abejo, ši lietuviška detoksikacijos reklama yra klaidinanti ir melaginga. Bet paklausiu, ar detoksikacija kaip reiškinys yra bent kiek pagrįsta? Kas gi yra detoksikacija? Visų pirma reikėtų pasakyt, kad egzistuoja dalinis neapibrėžtumas, ką gi vadint detoksikacija, kadangi tai yra iš vienos pusės medicininė sąvoka, reiškianti organizmo valymą apsinuodijus alkoholiu, narkotikais, vaistais, nuodais arba blogu maistu. Tuomet gali būt reikalinga dializė, kraujo valymas, dirbtinis kvėpavimas, dirbtiniai inkstai ir t.t.

Ir egzistuoja kitokia detoksikacija – komercinis produktas. Ši detoksikacija reiškia kažkokį mistinį kūno bei organų išvalymą nuo niekaip neapibrėžiamų toksinų. Atseit, egzistuoja būdas išvalyti žmogaus organus, kad šie būtų švarūs lyg ką tik gimusio kūdikio.

REKLAMA

Kodėl gi tai nesąmonė? Matote, žmogaus kūnas gamtos sutvertas taip, kad sugeba pašalinti visus toksinus PATS. Inkstai, kepenys, plaučiai, prakaitas – visa tai yra labai efektyvios sistemos varikliai. Jei jie nesusitvarko, tuomet turiu Jums „gerą“ naujieną – jūs arba jau mirėte arba vis dar gulite prijungti prie medicininių aparatų, kurie dubliuoja jūsų organų funkcijas. Vienintelis natūralus būdas pagreitinti detoksikaciją – padidinti tam tikrų fermentų kiekį kepenyse. Būtent tai daro maži alkoholio kiekiai – jie skatina kepenis gaminti tikrus detoksikuojančius fermentus. Panašiai elgiasi brokoliai, kuriuose esama cianido bei kiti tos šeimos augalai. Tačiau didesni alkoholio ir kitų nuodų kiekiai yra kenksmingi kepenims, apie ką jau seniai rašo mokslas. Kitaip tariant, beveik nėra būdų reikšmingai pagerinti natūralią detoksikacijos sistemą, apart kraujagyslių, inkstų, plaučių, odos ir kitų organų pakeitimo. Arba kardinalus žmogaus perdarymas.

REKLAMA

Bet būtent tai teigia galintys padaryti detoksikacinių dietų, tablečių ir aparatų pardavėjai. Jei pabandysite sužinot cheminius toksinų pavadinimus, kurie atseit kaupiasi Jūsų kūne, greičiausiai negausite atsakymo, kadangi šio pseudomokslo šalininkai patys nežino, kas tie jų toksinai yra. „Detox“ yra beveik toks pat pseudomokslas kaip „bio“ ir „eko“, tiesa, pastarieji tik blogai „kvepia“ pseudomokslu, nes galime paspekuliuoti, jog gamybos procese nebuvo naudojama „chemija“.

Štai 2009 metais mokslininkai susisiekę su 15 detoksikuojančių produktų gamintojais, tiekusiais viską – nuo detoksikuojančio šampūno iki detoksikuojančių gėrimų. Nė vienas gamintojas negalėjo nei įvardint, kokie toksinai yra pašalinami, nei pateikt laboratorinių tyrimų rezultatų, kurie įrodytų jų produktų veiksmingumą. Aš manau, kad šis tyrimas yra gana iliustratyvus ir turėtų geriau pasitarnauti skaitytojui, norinčiam įsivaizduot melo ir apgaulės mastus, susietus su “DETOX” terminu. Taigi, žemiau aš trumpai apžvelgsiu jau minėtos apklausos rezultatus bei perteiksiu tyrėjų pastabas. Pastaba: kainos surašytos tokios, kokios rašymo metu buvo interneto parduotuvėje Amazon.de

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Garnier Clean Detox Anti-Dullness Foaming Gel Reklama: • “Detoksikoja valydamas odos paviršių.” • “Panaikina nešvarumus, tokius kaip makiažas ir nešvarumai nuo oro taršos, suteikdamas odai natūralų blizgėsį. Jūsų oda juntamai žvalesnė ir atrodo švaresnė.”

Mokslininkai pasižvalgė po „Garnier“ svetainę bei susisiekė su firmos atstovais. Paaiškėjo, kad kompanija „toksinais“ vadina kosmetiką, odos riebalus ir kitą purvą. Iš esmės, tą patį darytų bet koks kitas kosmetinis produktas. Taigi šiuo atveju firma tiesiog išnaudoja žodį „detox“ melagingai, norėdama suteikti produktui daugiau vertės ir pritraukti pirkėją.

REKLAMA

2. MG Detox shampoo Trevor Sorbie Reklama: • “Gylus valymas ir skaidrinantis efektas” • “Pašalina visus purvo ir grimo pėdsakus bei visus plaukų kosmetikos produktus.”

Mokslininkai susisiekė su firmos atstovais, bandydami išsiaiškinti, kodėl gi produktas vadinamas „Detox“. Vėl gi, kompanijos atstovai negalėjo paaiškint, kokiais moksliniais rezultatais besiremdami jie pavadino produktą „Detox“. Šampūnas darė tą patį, ką darytų bet koks kitas analogiškas produktas. Kompanija tiesiog nutarė, kad toks pavadinimas yra geras būdas prašyti už produktą daugiau.

REKLAMA

3. Boots Detox Body Brush Reklama: • “Nuvalykite visus purvus nuo savo kūno su Brush Detox šepečiu! Naudokite ant sausos odos tvirtai valydami nuo apačios į viršų” • “Stimuliuoja limfų sistemą taip padėdamas pašalint nešvarumus ir toksinus juo jūsų odos” • “Pašalina mirusias odos ląsteles, valo odos porus ir pagerina kraujotaką.” • “Ritualistinis kūno valymas padeda pašalint toksinus per odą. ”

Tyrėjai susisiekė su gamintojais ir pabandė išsiaiškinti, kaip paprastas šepetys gali tiek daug daryti. Kompanijos atstovai bandė išsisukti nuo tiesioginio atsakymo sakydami, kad patentas nepriklauso jiems, o kažkam kitam. Kuomet tyrėjai pasmalsavo, kas gi tame šepetyje tokio ypatingo, buvo atsakyta, jog tai – optimalios formos ir stangrumo pluoštas. Galu gale firmos atstovas sutiko, kad iš esmės jis tik valo mirusias odos ląsteles ir stimuliuoja. Nieko tokio, ko negalėtų bet koks kitas šepetys.

REKLAMA
REKLAMA

4. Vitabiotics Detoxil 15 day detox support Reklama: • “Padeda kūnui išsivalyti nuo toksinų ir teršalų atsirandančių dėl įtempto gyvenimo.” • “Apsaugo dietas savo būtinais vitaminais ir mineralais kuomet užsiimate detoksikacine dieta arba sportuojate.” • “Išsaugo tas naudingas medžiagas kurios sunaikinamos alkoholio ir toksinų.”

Kaip matote, šis produktas reklamuojamas kaip greitas sprendimas žmonėms, kurie jaučiasi kalti dėl savo dietos arba gyvenimo būdo. Tačiau teiginys apie kūne besikaupiančius toksinus ir teršalus prieštarauja elementariai biologijai, tad dalis reklamos skamba kaip bandymas parduoti stebuklingas pupas. Tyrėjai vėl susisiekė su kompanijos atstovais ir pasiteiravo apie produktą. Kompanijos atstovas pradėjo kalbėt apie laisvųjų radikalų žalą bei apie tai, kaip vitaminai ir mineralai gali padėti detoksikacijai po besaikio persivalgymo. Tačiau, prispaustas skambinančio tyrėjo, kompanijos atstovas pareiškė, jog jokių klinikinių tyrimų nėra, kadangi tai yra „pernelyg sudėtingas klausimas“, tačiau užtikrino, jog ruošiant produktą rinkai kompanijos specialistai apžvelgė didelį kiekį literatūros. Įmonės atstovas nesugebėjo paaiškinti, kodėl negalima gerti analogiško pagal sudėtį produkto be „Detox“ žymėjimo. Jis taip pat nesugebėjo susieti toksinų termino su niekuo kitu be laisvųjų radikalų.

REKLAMA

5. Innocent Natural Detox Smoothie Reklama: • ”Padeda neutralizuot laisvus radikalus, kenkiančius jūsų kūno ląstelėms.” • ”Valo organizmą.”

Kažkas naujo – stebuklingas kokteilis. Ši firma JAV teismo buvo priversta pakeisti šio produkto etiketę dėl klaidinančių teiginių. Dabar tas produktas vadinasi kiek kitaip. Tačiau pasmalsavau, ką kompanija atsakė jų produktu besidominantiems mokslininkams. Kaip ir reikėjo tikėtis, su jokiais toksinais produktas nekovojo. Tiesiog gėrime yra antioksidantų, kurie turėtų padėti kovoti su laisvaisiais radikalais. Būtent laisvuosius radikalus gamintojas ir vadino toksinais.

 

Beje, nereikia pamiršti, kad laisvieji radikalai žmogaus kūne atlieka dvejopą vaidmenį. Viena vertus, jie kenkia ląstelėms ir žaloja DNR, tačiau kita vertus, be jų imuninė sistema negali apsisaugot nuo bakterijų ir virusų. Būtent laisvieji radikalai padeda organizmui kovoti su vėžiniais susirgimais.

 

6. V-Water Detox Reklama: • “Išvalo tavo kūną ir išplauna nešvarumus.”

Stebuklingas vanduo, kuris išvalo kūną? Ar esu stebuklų šalyje? Ar tai pasakiškas gyvas vanduo? Mokslininkai negalėjo patikėti taip pat, kaip ir aš. Jie paskambino firmos nurodytu telefono numeriu. Atsiliepęs kompanijos atstovas bandė aiškinti, kad magiškas vanduo pagerina kepenų veiklą. Atseit taip yra dėl vandenyje esančių mineralų, vitaminų ir žolelių. Daugiau jis negalėjo pakomentuoti ir pasiūlė kreiptis į centrinį biurą. Tačiau centrinis biuras nelabai troško kalbėtis ir firmos atstovė pasiūlė mokslininkams „pagūglinti“.

REKLAMA

7. 4321 Shape Up and Detox (4321 Diet and Detox) Reklama: • “3 augaliniai komponentai sugeriantys vandenį ir toksinus.” • pankolis: “palengvina vandens pašalinimą iš inkstų” • salierai: “pašalina susikaupusius toksinus” • miežiai :“pagerina medžiagų įsisavinimą pas kenčiančius nuo virškinimo nepakankamumo.” • “2 augalinės komponentės išvalo kūną”. • cikorija: “padidina toksinų šalinimą iš inkstų ir kepenų” • Matė: “naudinga įtaka inkstams”

Eksperimento organizatoriai susisiekė su produkto atstovais. Karštosios linijos konsultantui jų klausimai pasirodė per sunkūs, todėl mokslininkai buvo sujungti su įmonės vaistininku. Vaistininkas atsakė, kad toksinai kaupiasi riebaluose, o produktas padeda tuos riebalus sudeginti ir taip pašalinti toksinus. Pasmalsavus kaip taip vyksta, vaistininkas atsakė, kad toksinai yra žalingi kepenims ir inkstams, o jų produktas pagerina kepenų ir inkstų funkciją, tad riebalai ir toksinai yra greičiau apdorojami. Taip pat vaistininkas pabrėžė, kad gali padidėti šlapimo kiekis, nes dėl preparato veikimo toksinai yra labai efektyviai šalinami iš organizmo. Tyrėjui pasiteiravus, ar produktas nesukelia pernelyg didelio troškulio, jei taip dažnai tenka eit į tualetą, konsultantas atsakė, kad didesnis, nei įprasta vandens suvartojimas yra būtinas produkto veiksmingumui, kadangi vanduo būtinas riebalų skaidymui (Čia tyrėjai pastebi, kad biologijoje yra atvirkščiai: vanduo yra riebalų skaidymo produktas, o ne skaidymo reakcijai reikalingas junginys). Dar daugiau, konsultantas įvardijo apsinuodijimo vandeniu (hiponatremijos) simptomus kaip įrodymą to, kad preparatas veikia! Tačiau konsultantas galutinai susidirbo kalbėdama apie salierų naudingą poveikį: jis nežinojo, kas yra endokrininiai junginiai ir negalėjo pasakyti, koks stebuklingas mineralas padeda detoksikacijai.

REKLAMA

8. Boots Detox 5 Day Plan Reklama: • “Padeda atnaujinti ir detoksikuoti jūsų kūną” • “Palieka jums atsinaujinantį ir pilną energijos jausmą” • “Veikia harmoningai kartu su jūsų kūnu kovojant su toksinais”

Pokalbis su šios firmos konsultantu nustebino mokslininkus. Nors konsultantė negalėjo paaiškinti, kas yra „detoksikuojantis“ organas ir kaip ši dieta padeda organizmui atsikratyti toksinų, konsultantė atvirai pripažino, kad pati nebandytų savo kompanijos produkto, o pasirinktų sveiką mitybą.

9. Farmacia Spa Therapy Detox footh pads and accessories Rekama: • “Išlaisvinsime jūsų kūną nuo tų kenksmingų toksinų” • “Savyje turi galingų gamtinių ingridientų, jų tarpe ir medžių sakus” • “pado refleksologijos principai”

Firmos svetainė teigia, kad jų produktai sugeria toksinus per padus arba išlaisvina toksinus per odą naudojant specialias voneles. Reklamoje firma teigia, kad mūsų maistas yra „pilnas toksinų“. Tačiau pabandžius susisiekti su firmos konsultantu tyrėjų laukė staigmena. Konsultantas prisipažino pats skeptiškai vertinantis firmos produktus. Tačiau jis pasakė, kad tyrimai yra. Tyrimai tikrai egzistuoja. Tik štai bėda – jų išvados nėra vienareikšmės. Ir būtent todėl, kad išvados nėra vienareikšmės, firma gali pasiūlyti ši produktą už tokią patrauklią kainą. Suprantate, jeigu viskas būtų moksliškai patvirtinta, tai parduotuvių lentynos būtų tuščios! Dar labiau paspaustas tyrėjo, firmos farmacijos konsultantas pripažino, kad tai yra tikėjimo klausimas, o produktas šimtu procentų neveikia. Tyrėjai buvo nustebinti netikėto sąžiningumo.

REKLAMA

10. Crystal Spring Detox patches Reklama: • “Natūralus negatyvių jonų ir infraraudonos spinduliuotės šaltinis – neįtikėtinai naudingas sveikatai ir gerai savijautai. ” • “Pagamintas kombinuojant gamtinės žoles ir preciziškai apdorotus turmalino kristalus.” • “Veikia kol miegate.” • “Lengviausias detoksikacijos kelias, pridėkit mane prie kojos naktį ir nuimkite mane rytais.” Na, prieš kalbėdamas apie ataskaita, aš norėčiau pridėti nuo savęs, jog turmalinas nėra radioaktyvus. Kiek jis sugeria šilumos, tiek jis atiduoda.

Šios firmos konsultantė labiausiai nustebino jai paskambinusius tyrėjus. Ji pareiškė, kad pleistruose naudojamas turmalinas skleidžia infraraudonąją spinduliuotę, kuri kaitina kojos padą. Kojos padas dėl to pradeda labiau prakaituoti, o su prakaitu pašalinami toksinai. Konsultantė pabrėžė, jog jos praktikoje tik pora žmonių reiškė pretenzijas, jog pleistrai neveikia. Jos pateikti tyrimų rezultatai nebuvo niekur publikuoti, o tyrimuose dalyvavo vienas arba du žmonės. Galu gale ji pareiškė, kad šie teiginiai nėra jos firmos (platintojos), o tik gamintojo teiginiai, todėl jie neatsako už teiginių teisingumą.

REKLAMA

11. Fushi Holistic and Health Solutions Total Detox Patch Reklama: • “Lengviausias detoksikacijos būdas bemiegant” • “Mes niekaip neteršiame jūsų kūno” • “tai yra idealus toksinų sugerėjas ir jis ištraukia kūno nešvarumus per jūsų pėdą” • “padeda kūnui atsikratyt nešvarumu, kurie gali sukelt skausmus, nejautrą ir paveikt miegą”

Šio gamintojo japoniškos šaknys matosi jau produkto aprašyme. Skaitant produkto aprašą dar dar randama informacijos apie akupunktūrą, refleksologiją. Tyrėjai vėl pabandė susisiekti su gamintoju ir gaut komentarų. Kompanijos atstovas iš pradžių bandė gintis ezoteriniais terminais, tačiau prispaustas klausimų pripažino, kad jis nežino apie jokį mokslinį preparato veiksmingumo pagrindimą.

Kaip matote, su „Detox“ viskas yra blogiau nei su „bio“ ir „eko“ – parduodamas gyvybės eliksyras. O kur dar nepaminėtos specialios tabletės, tinktūros, arbatos, veido kaukės, vonios druskos, plaukų šukos, šampūnai, kūno geliai, kremai ir net plaukų lakas (!). Egzistuoja net speciali joga, specialios gydyklos, detoksikaciniai masažai – visa tai gali padėti Jums detoksikuoti savo piniginę nuo sielai kenkiančio jos turinio.

REKLAMA

Detoksikuojančiuose pleistruose yra cheminės medžiagos, reaguojančios su žmogaus prakaitu, tad pleistras per naktį iš balto virsta rudos spalvos: matot, toksinai išeina, skelbia gamintojas.

Kai kurie detoksikantų gamintojai griebiasi pigių triukų.

Matote, į tabletės yra įdedama medžiagos, kuri paverčia žmogaus išmatas į plastiką panašiu geliu, tad pirkėjas gali pats įsitikinti, kad detoksikacija vyksta.

Dalis procedūrų yra ne tik kvailos, bet ir pavojingos. Tarkime, žarnyno detoksikacija, kuomet atliekama irigacija, yra ganėtinai pavojinga ir gali liūdnai baigtis, jei bus išplauta žarnyno mikroflora. O pati operacija „grožio klinikoje“ kainuoja beveik 2 000 eurų.

 

Pabaigai trumpai pakalbėsiu apie tai, kodėl ši koncepcija yra beprasmė.

 

Visų pirmą, mūsų oda. Oda yra mūsų kūno barjeras. Odos elektrinis laidumas yra neįtikėtinai aukštas, todėl mes galime sausais pirštais laikyti elektros elementą ir nejausti srovės. Oda taip pat yra neįveikiamas barjeras didžiajai daliai cheminių junginių. Joks detoksikacinis chemikalas nesugebės įveikt šio barjero ir tik stipri elektros srovė gali prasiskverbti per mūsų odą į kūno vidų.

Mūsų kepenys gamina aibę fermentų, kurie verčia nuodus ne tokiomis nuodingomis medžiagomis, o šios, ištirpusios vandenyje, pašalinamos šlapimo pavidalu. Jei kepenys sveikos, jos geba pašalint mirtiną alkoholio dozę per 36 valandas.

Mūsų žarnynas yra trapi biosfera, kurioje gyvena mums naudingi mikroorganizmai. Jie mums padeda geriau ir efektyviau virškinti maistą. Yra produktų, kurių be šių mikroorganizmų apskritai negalėtume virškinti ir, jei jie būtų pašalinti, tiesiog apsinuodytume maistu. Joks žarnyno valymas nėra naudingas. Jis gali būt netgi mirtinai pavojingas. Vienintelis pateisinimas – žarnyno paruošimas kolonoskopijos procedūrai.

Mūsų inkstai yra natūralus filtras, kuris per juos praeinančias naudingas medžiagas surenka ir grąžina „į apyvartą“, o kenksmingos ar nereikalingos yra pašalinamos su šlapimu. Inkstų funkcija kartais koreguojama diuretikais, tačiau šių preparatų tikslas – ne detoksikavimas, o skysčių šalinimas pooperaciniu laikotarpiu, kraujospūdžio mažinimas ar kitos medicininiu požiūriu aiškios priežastys. Detoksikacinių preparatų gamintojai į savo produktus įdėdami diuretinį poveikį turinčių medžiagų sukelia veiksmingumo iliuziją.

Mūsų limfmazgiai grąžina mūsų kraujo ląsteles atgal į kraujagysles. Ši sistema filtruoja virusus ir bakterijas. Ir šios sistemos veikimo, priešingai nei teigia detoksacinių produktų reklamos, nėra įmanoma pagreitinti.

Tai kas gi ta detoksikacija yra? Ar tai stebuklingas vaistas, ar sveiko proto ir piniginės “detoksikacija”?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų