REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinių radijas

Valdančiajai koalicijai nerodant paramos prezidentės prioritetui – laikinam šauktinių kariuomenės atkūrimui – Karo akademijos profesorius Valdas Rakutis „Žinių radijui“ sakė, kad šauktinių kariuomenė – efektyviausias būdas atgaivinti kariuomenę ir, jo manymu, prezidentė dar įtikins valdančiąją daugumą.

REKLAMA
REKLAMA

„Tada valdančioji dauguma turėtų pasiūlyti, kaip spręsti karių nepritekliaus Lietuvos kariuomenėje problemą. Nepaisant tų formų, kurios čia buvo ieškomos sustabdžius visuotinę karo prievolę Lietuvoje, ta problema taip ir nebuvo išspręsta per dviejų vyriausybių valdymo laikotarpį ir Lietuvos kariuomenėje nėra kareivių“, - laidoje „Aktualioji valanda“ pirmadienį sakė V. Rakutis.

REKLAMA

Kaip dar vieną priemonę jis įvardija algos didinimą profesionaliems kariams, bet ir tai esą problemos visiškai neišspręstų:

„Žinoma, dar galima diskutuoti apie galimybę padidinti atlyginimus profesionaliems kareiviams, gal tada daugiau norinčių atsirastų. Bet kokiu atveju vis tiek ir profesionalų skaičiaus didinimas susijęs su pirmine žmonių pritraukimo prie krašto apsaugos sistema – ar tai būtų baziniai kariniai mokymai ar kas, tos sistemos vis tiek reikia“, - pabrėžė V. Rakutis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis išreiškė viltį, kad šauktinių kariuomenė visgi bus grąžinta:

„Tad manau, kad prezidentei pavyks įtikinti, kad tai yra pati efektyviausia priemonė, patikrinta laiko ir realiai veikusi Lietuvoje. Manau, kad čia dar pavyks įtikinti, nes kaip kitaip išspręsti tą problemą?“ – teigė jis.

Parengė Ieva Kazlauskaitė Laida „Aktualioji valanda“ transliuojam darbo dienomis 17.05 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų