REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 2–5 dienomis Ispanijos sostinėje Barselonoje vyksta Pasaulio mobiliųjų technologijų kongresas („Mobile World Congress“) – vienas didžiausių tokio pobūdžio renginių pasaulyje. Šiemet jame laukiama apie 86 tūkst. lankytojų iš 200 šalių, tarp jų ir Lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA

Savo stendus turi tik dvi lietuviškos įmonės: „Game Insight“, kurianti žaidimus mobiliesiems telefonams ir socialiniams tinklams, bei „LigoWave“, gaminanti įvairius belaidžius produktus. Tačiau tarp lankytojų yra ir daugiau Lietuvos atstovų.

REKLAMA

Susitinka su potencialiais partneriais

„Daugelis į kongresą suvažiuoja ne tik susipažinti, kas naujo rinkoje, pasiklausyti pranešimų. Visų pirma tai vieta, kur vyksta klientų, partnerių paieška. Ne vieną savo užsienio partnerį šiame renginyje esame susiradę ir mes“, – sako Pasaulio mobiliųjų technologijų kongrese besilankantis Kostas Noreika, mokėjimų sistemą „Paysera“ plėtojančios bendrovės „EVP International“ generalinis direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiemet, kaip ir pernai, „Paysera“ kongrese dalyvauja be stendo. Esame suplanavę nemažai susitikimų, tad vos spėjame suktis. Pirmąją kongreso dieną sutarėme dėl tarptautinių pervedimų ir valiutos keitimo per savo sistemą su keliomis kompanijomis iš Estijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Kroatijos, Australijos, Lenkijos, – pasakoja jis. – Įdomu tai, kad šiemet savo stendo atsisakė ir viena didžiausių elektroninių atsiskaitymų sistemų pasaulyje „PayPal“ – darbas su klientais ir partneriais vyksta susitikimų kambariuose.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išbandė naujausius telefonus

Kongreso metu „Paysera“ delegacija ypač domėjosi naujausiais išmaniaisiais telefonais.

„Aišku, norėjome pabandyti, ar juose veiks mūsų mobiliosios piniginės programėlė. Įdiegėme ją ir išbandėme ekspozicijų zonoje pristatytuose naujausiuose telefonų modeliuose – viskas veikia. Taigi jų šeimininkai tikrai galės naudotis „Paysera“ mobiliąja pinigine“, – sako K. Noreika.

Ekspozicija: nuo telefonų iki išmaniųjų namų

Pasaulio mobiliųjų technologijų kongrese dalyvauja apie 1900 kompanijų iš viso pasaulio – mobiliųjų įrenginių, programinės įrangos gamintojų, žaidimų ir programėlių kūrėjų, mobiliojo ryšio operatorių. Tarp jų tokios kompanijos kaip „Acer“, „Ford Motor Company“, „Fujitsu“, „Huawei“, IBM, „Intel“, „Lenovo“, LG, „Microsoft“, „Oracle“, „Samsung“, SAP, „Sony Mobile Communications“, „Vodafone“. Milžiniškoje ekspozicijų zonoje jos demonstruoja savo naujausius gaminius: nuo nešiojamųjų įrenginių iki išmaniųjų automobilių ir netgi namų.

REKLAMA

Daugelis kompanijų būtent šio kongreso metu pristato savo įspūdingiausias, didžiausią visuomenės, spaudos ir, žinoma, konkurentų susidomėjimą keliančias naujoves, apie kurias iki renginio į viešumą išleisdavo tik intriguojančias detales. Pavyzdžiui, šiais metais kongreso dalyviai pirmieji išbandė naujausią „Samsung“ išmanųjį telefoną „Samsung Galaxy S6“ – jis visuomenei buvo pristatytas kongreso išvakarėse.

Šiais metais kongreso organizatoriai siūlo ypač įspūdingą konferencijos programą. Joje – net 250 pranešėjų: didžiausių mobiliojo ryšio operatorių, programinės ir techninės įrangos gamintojų, įvairių elektroninių verslų vadovai. Jie dalysis savo įžvalgomis apie vaizduotės ribas peržengiančias mobiliųjų technologijų galimybes, apie dabartinę „mobiliojo“ verslo situaciją ir ateities perspektyvas.

REKLAMA

Kaip kongreso ypatingąjį svečią organizatoriai pristato Marką Zuckerbergą, socialinio tinklo „Facebook“ įkūrėją ir vadovą. Jo interviu tapo finaliniu pirmosios kongreso dienos momentu. Savo pranešime jis pristatė „Facebook“ indėlį didinant interneto prieinamumą besivystančiose šalyse.

„Facebook“ kartu su partneriais – mobiliojo ryšio ir interneto operatoriais, technologijų bendrovėmis, nevyriausybinėmis organizacijomis, vietinėmis bendruomenėmis – įgyvendina projektą „Internet.org“, kuris padarė prieinamą internetą jau 500 mln. žmonių 6 šalyse. Vien per praėjusius metus šio projekto dėka prie interneto pirmą kartą prisijungė per 7 mln. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų