REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sarasotoje (JAV)) prasidėjusiose šiuolaikinės penkiakovės 2015 metų pasaulio taurės I etapo varžybose moterų pusfinalyje geriausiai sekėsi Emilijai Serapinaitei, kuri vienintelė iš keturių Lietuvos sportininkių prasibrovė į finalą.

REKLAMA
REKLAMA

Atrankos A grupėje po 2 rungčių (plaukimo ir fechtavimo) pirmavo Ieva Serapinaitė, o Emilija buvo penkta. Tačiau kombinuotoje rungtyje I. Serapinaitė smuktelėjo į devintąją poziciją, o E. Serapinaitė liko kelialapį į finalą garantavusioje 8-ojoje vietoje.

REKLAMA

B grupėje startavusi Lina Batulevičiūtė kombinuotąją rungtį pradėjo 12-ta, tačiau galutinėje įskaitoje liko 17-ta, o C grupėje Gintarė Venčkauskaitė užėmė 19-ąją vietą (24 vieta po 2 rungčių).

E. Serapinaitė teigia, kad kelialapis į finalą tapo malonia staigmena. Suaugusiųjų varžybose sportininkei iki šiol to dar nebuvo pavykę pasiekti.

„Savo rezultatą vertinu labai gerai. Tikrai nesitikėjau, kad pateksiu į finalą, - neslėpė penkiakovininkė. - Buvo labai stiprių varžovių, bet šį kartą man pavyko jas aplenkti. Patekti į finalą padėjo fechtavimas ir plaukimas. Labiausiai esu patenkinta savo fechtavimu, o plaukimo rungtyje galėjau pasirodyti ir geriau.“

REKLAMA
REKLAMA

Pasak sportininkės, kitoms lietuvaitėms ir daugeliui kitų sportininkių Sarasotoje koją pakišo oro sąlygos - buvo labai vėjuota.

„Kitoms mūsų merginoms pritrūko gero šaudymo. Bėgome labai vėjuotoje vietoje, visų panelių šaudymo rezultatai buvo labai prasti. Kai kurioms net porą kartu teko stovėti visą šaudymo laiką. Pūtė tikrai stiprus vėjas, kuris ir pakišo koją“, - sakė E. Serapinaitė.

Būtent šaudykloje Emilija ir aplenkė savo dvynę seserį.

„Aš išbėgau, žiūriu - ji dar stovi. Aišku, gaila buvo, bet tikėjau, kad ji taip pat pateks į finalą“, - prisiminė penkiakovininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto finale šį kartą bus tik viena Serapinaitė.

„Tai bus pirmasis mano finalas moterų varžybose, todėl tikslas yra susikaupti ir stengtis iš visų jėgų“, - sakė E. Serapinaitė.

Moterų varžybų finalas vyks penktadienį. Šiandien Floridoje vyks vyrų atrankos varžybos, kuriose startuos Justinas Kinderis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų