REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinių radijas

 

Ukrainos parlamentui antradienį panaikinus nuostatą, kad šalis negali jungtis prie užsienio karinių blokų, tokiu būdu atveriant kelią šaliai siekti narystės NATO, Rusija dėl to akivaizdžiai sunerimo, „Žinių radijui“ antradienį sakė politologas Alvydas Medalinskas.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Vis dėlto tai reikštų ir gynybos pramonės, ir kariuomenės pritaikymą prie NATO standartų, o tai reikštų atsisakymą bet kokių iš Rusijos pusės komplektuojančių dalių ir bet kokių glaudesnių kontaktų tarp pramoninio komplekso gamyklų, esančių Ukrainoje, visų pirma Rytų Ukrainoje. Kas suduotų pačiai Rusijai pakankami didžiulį smūgį, tame tarpe ir Rusijos kariniam – pramoniniam kompleksui“, - laidoje „Aktualioji valanda“ sakė A. Medalinskas.

REKLAMA

 

Pasak jo, kaip greitai Ukraina prisijungs prie NATO priklausys nuo dviejų dalykų. Pirma, nuo pačios Ukrainos atliktų namų darbų, antra – nuo tarptautinės situacijos ir Vakarų valstybių požiūrio į Ukrainą, ar ji gali pridėti saugumo aljansui, ar tai gali būti tik našta ir papildomi įsipareigojimai ginti šalį, kuri gali turėti tam tikrų problemų su Rusija ir ateityje.

 

„Nuo to, kaip Ukraina pavyks pastatyti ant kojų savo karinę pramonę, kaip jai pavyks sukurti savo kariuomenę, priklausys, ar NATO norės matyti Ukrainą savo sudėtyje“, - teigė politologas.

REKLAMA
REKLAMA

 

Pasak jo, jei Ukraina tampa stipria ekonomiškai ir ypač karine prasme valstybe, ji gali tapti pakankamai rimtas veiksnys NATO politikoje.

 

„Jei Ukraina toliau susidurs su begalinėmis finansinėmis, ekonominėmis problemomis, korupcija, neįvykdytomis reformomis ir panašiai – akivaizdu, kad ir NATO gali atsargiai laikytis nuo Ukrainos noro paimti šią valstybę į aljanso sudėtį“, - sakė A. Medalinskas.

 

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų