REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Komisija toliau rekomenduoja Lietuvai mažiau apmokestinti mažesnes pajamas gaunančius gyventojus ir taip mažinti socialinę nelygybę. Iš esmės tai yra rekomendacija įvesti progresinius mokesčius, kurios Lietuva iki šiol neįgyvendino“, - spaudos konferencijoje Seime tvirtino Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos, Ekonomikos komiteto narė Birutė Vėsaitė. Vakar ji dalyvavo Briuselyje vykusiame Europos Parlamento Ekonomikos komiteto posėdyje, kuriame buvo svarstoma, kaip Europos Sąjungos (ES) valstybės narės įgyvendina Europos Komisijos rekomendacijas.

REKLAMA
REKLAMA

B. Vėsaitė pabrėžė, jog ji labai tikisi, kad galiausiai sprendimas dėl progresinių mokesčių bus priimtais kitais metais Lietuvos Vyriausybėje. „Ne tik Europos Komisija, bet ir tarptautiniai ekonomikos ekspertai, Nobelio premijos laureatai yra sunerimę dėl pasaulyje tebegilėjančios prarajos tarp turtingiausių gyventojų ir labiausiai skurstančiųjų, taip pat ir dirbančiųjų. Deja, skaičiai rodo, kad po pasaulinės ekonominės ir finansinės krizės šie skirtumai tik dar labiau išaugo“, - tvirtino ji.

Seimo narė iš aktualesnių Europos Komisijos rekomendacijų Lietuvai dar išskyrė būtinybę užtikrinti pensinės sistemos tvarumą. „Dabartinis „Sodros“ deficitas siekia vos ne 12 mlrd. litų, todėl reformos čia reikalingos. Tačiau, manau, kad rekomendaciją dėl pensinio amžiaus ilginimo, kuris siejamas su vidutine amžiaus trukme, Lietuva jau įgyvendino, todėl bent jau dabar jo ilginti nereikia, turint galvoje trumpesnę vidutinę gyvenimo trukmę Lietuvoje“. Spaudos konferencijoje B. Vėsaitė taip pat kalbėjo apie atnaujintą bylą prieš „Gazpromą“ arbitraže dėl šios Rusijos įmonės dominuojančios padėties Baltijos valstybėse, Lenkijoje ir kitur. Ji paminėjo, kad Europos Komisija įvertino Lietuvos pastangas, kuriant savo energetinį saugumą ir užtikrinant makroekonominį balansą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų