REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Microsoft pranešimas apie masinius darbuotojų atleidimus, ypač naujai įsigytame Nokia mobilių įrenginių padalinyje, Suomijoje sukėlė pyktį ir nusivylimą. Šios šalies finansų ministras Antti Rinne savo jausmų neslėpė: „Mes tiesiog buvome išduoti. Sandorio su Nokia metu Microsoft buvo pareiškusi, kad jai svarbi suomių darbuotojų patirtis. Dabar pasirodo, kad tai ne visai taip.“

REKLAMA
REKLAMA

Suomijos finansų ministras priminė dar vieną Microsoft pažadą – šalyje investuoti 250 mln. eurų, kurie leistų pastatyti duomenų apdorojimo centrą, tačiau iki šiol projektas iš mirties taško taip ir nepajudėjo. Nemažai Suomijos politikų jau dabar reikalauja, kad Microsoft imtųsi veiksmų, jog būtų įdarbinti atleisti suomių specialistai.

REKLAMA

Savo nusivylimą demonstravo ir Oulu miesto meras Matti Pennanen. Kauno dydžio mieste Microsoft uždarė Nokia centrą, kuris užsiėmė pažangiems telefonams skirtos programinės įrangos kūrimu. Buvo atleista apie 500 žmonių.

„Žinoma, mes nusivylę, kad toks padalinys uždaromas. Tai rimtas smūgis. Tačiau mes žvelgiame pirmyn ir tikime, kad galime išgyventi ir tai. Oulu mes turime daug patyrusių specialistų, ir dabar su Microsoft bei kitais turime rasti, kaip įdarbinti šią talentingą žmonių grupę.“

REKLAMA
REKLAMA

Oulu miestas yra ne vienintelis, kuris papildomai sulauks masinių atleidimų. Tokia nemalonė užgrius ir Espo, kuriame įsikūrusi iš Nokia perimta Microsoft būstinė. Šiuo metu daugiausia pasisekė Tamperės ir Salo miestams. Pirmajame kuriami aukščiausios klasės produktai, tuo tarpu antrajame – kiek pigesni mobilūs įrenginiai. Antra vertus, nėra garantijų, kad Microsoft neperkels Lumia išmaniųjų telefonų kūrimo centrų į kitą šalį.

Microsoft prezidentas Satya Nadella prieš kurį laiką buvo pareiškęs, kad jam teks nemalonus darbas – atleisti tiek darbuotojų, kiek prieš tai nebuvo atleidęs joks kitas programinės įrangos giganto vadovas. Iš viso bus atleista apie 18 000 darbuotojų, iš kurių 12 500 dirba įsigytame Nokia mobilių įrenginių padalinyje.

Suomijos politikų neigiami pasisakymai apie IT gigantus nėra pirmieji. Neseniai Suomijos premjeras apkaltino Steve Jobs, jog šis sugriovė šalies ekonomiką bei darbo rinką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų